Maalarin turvallisuus

Tikkurilan tuotteet ovat tänä päivänä käyttäjä- ja ympäristöystävällisempiä kuin koskaan, lähestytään asiaa sitten elinkaariajattelun tai tuotteen ominaisuuksien kannalta. Siitä huolimatta maalaustyössä tulee edelleen kiinnittää huomiota työturvallisuuteen. Tarkimmat ohjeet suojautumiseen löytyvät tuotteen käyttöturvallisuustiedotteesta.

Lin-suti

Jotkin maaleissa käytettävät aineet saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita tai ihoärsytystä. Maalin sisältämät liuotteet kuivattavat ihoa ja saattavat imeytyä verenkiertoon ihon läpi. Liuotteiden kuivattama iho suojaa elimistöä haitallisilta aineilta tai bakteereilta huonommin kuin terve iho. Tästä syystä liuotepitoisia tuotteita ei saa päästää ihokosketukseen, eikä maalitahroja saa poistaa iholta liuotteella

Hiontapölyltä on hyvä suojautua käyttämällä pölylle tarkoitettua hengityssuojainta. Se ei kuitenkaan suojaa liuotteilta. Liuotepitoisia tuotteita käytettäessä maalarin tulisi käyttää aktiivihiilisuodattimella varustettua hengityssuojainta. Aktiivihiilisuodatin kuluu käytössä, joten sitä tulisi säilyttää ilmatiiviissä pakkauksessa, ja suodatin pitää uusia määräajoin. Ruiskumaalauksessa on aina käytettävä asianmukaista hengityssuojainta.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi