Porrashuoneremontin vaiheet

Esisuunnittelu

Porrashuoneen kunnostusprojekti aloitetaan aina esisuunnittelulla eli millainen tila tulee olemaan valmiina.
Onko nykyinen ilme sille ominainen vai pitääkö sitä muuttaa?

Rakennuksilla – ja siten myös porrashuoneilla – on omat, valmistumisaikakaudelle tyypilliset piirteet. Oikein suunnitellulla porrashuoneen maalausremontilla tuot esiin tilojen alkuperäisen tyylin. Porrashuoneremontti on myös erinomainen tilaisuus tuoda kiinteistöön uutta piristystä.

Kun valitset haluamaasi maalaus- ja kunnostustyyliä, muista ottaa huomioon jo tässä vaiheessa niiden vaikutukset projektin kestoon ja kustannuksiin.
 

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen suunnitelma luo porrashuoneen hengen värien, erilaisten pintojen ja valaistuksen avulla. Apuna suunnitelman tekemisessä kannattaa käyttää esimerkiksi Tikkurilan värisuunnittelijaa tai muuta alan ammattilaista.

Suunnittelijoiden valinta onkin yksi tärkeimmistä projektin vaiheista. Visuaalisen suunnittelijan ja rakennesuunnittelijan saumattomalla yhteistyöllä saat toteuttamiskelpoiset, esteettiset ja kokonaistaloudelliset suunnitelmat.
 

Tekninen suunnittelu

Projektin tässä vaiheessa tehdään kartoitus porrashuoneiden kunnostustarpeesta, jonka mukaan suoritetaan joko huoltomaalaus tai korjausmaalaus.


Huoltomaalaus tehdään pinnoiltaan pääosin hyvässä kunnossa oleville porrashuoneille. Korjausmaalaus sisältää huonossa kunnossa olevien porrashuoneiden pintojen tasoitteen poiston kokonaisuudessaan ja uudelleen tehtävän tasoitustyön sekä pohja- ja pintamaalauksen. Varsinkin arvokiinteistöissä kannattaa kääntyä rakennesuunnittelun ammattilaisen puoleen, kun arvioidaan kunnostustarvetta ja valitaan pohjatyötä.
 

Toteutus

Tikkurilan porrashuoneen maalausremontti ohjaa sinut tekemään oikeita ratkaisuja myös toteutusvaiheessa aina urakoitsijan valinnasta käyttöönottoon asti. Jämäkkä projektin läpivienti mahdollistaa aikataulussa pysymisen ja pitää kustannukset halutuissa raameissa. Tällöin urakoitsijan, taloyhtiön ja asukkaiden yhteistyö sujuu kitkatta. Lisäksi muutaman vaivattoman huolto-ohjeen avulla ylläpidät kiinteistön arvoa tehokkaasti.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi