Presto R -telattava tasoite helpottaa työtä

Vesiohenteinen, telattava tasoite Presto R on käyttövalmis tuote, joten pölyävä sekoitusvaihe jää pois. Se voidaan levittää myös telalla, mikä tekee työstä paljon joutuisampaa kuin perinteisesti lastalla levittämällä.

Telalevitys vähentää hankalia työasentoja esimerkiksi kattoja tasoitettaessa ja nopeuttaa saumanauhojen kiinnitystä ja suurten pintojen tasoittamista. Työn voi tehdä myös pareittain, jolloin toinen levittää tasoitteen ja toinen tasoittaa sen teräslastalla.

Itäisellä Uudellamaalla toimivan porvoolaisen Kivaline Oy:n henkilöstö kokeili tasoitetta Tikkurilan koulutuskeskus Paletissa. Kymmenisen henkeä työllistävän perheyrityksen johtajan Esko Ruotsalaisen mukaan koulutustilaisuus tarjosi hyvän lähtökohdan uuteen työtapaan, johon on siitä lähtien oltu yrityksessä erittäin tyytyväisiä.

Presto-R telaus

Vuonna 1994 perustettu, miljoonan liikevaihtoa vuodessa pyörittävä Kivaline palvelee etupäässä kuntia, kaupunkeja ja isoja yrityksiä, joiden se kokee turvaavan toimintansa parhaiten.

– Telattava tasoite on loistava tuote, työstettävyydeltään nopea sekä helppo hioa varsinkin isoilla pinnoilla. Se on merkittävä parannus toimintaamme myös työergonomian ja käyttöturvallisuuden kannalta. Varrellisen telan ansiosta ylettyy hyvin työskentelemään korkeissakin tiloissa.

Tasoitetta saa myös vihreänä

Presto R telattavaa tasoitetta saa nykyisin myös vihreänä. Vihreää tasoitetta levitettäessä työn etenemisen ja kerrosvahvuuden tasaisuuden näkee paremmin kuin vaaleaa tasoitetta käytettäessä. Kuivuessaan vihreä tasoite vaalenee, ja hiottaessa pinta vaalenee edelleen, mikä helpottaa hiontatyön seuraamista. Näin pintaan ei juurikaan jää hiomattomia kohtia. Viimeisteltävät kohdatkin erottuvat paremmin.

Presto R soveltuu kipsilevysaumojen tasoitukseen ja saumanauhojen kiinnitykseen, seinä- ja kattopintojen osa- ja ylitasoitukseen sekä vanhojen lasikuitutapettien ylitasoitukseen. Presto R:n täyttökyky on 3 mm ilman halkeilua. Se voidaan telan lisäksi levittää myös teräslastalla, ruiskulla tai automaattisaumauskoneella eli bazookalla. Presto R myydään 12 litran muovipurkissa, johon mahtuu tela.

Molemmilla vesiohenteisilla tasoitteilla on M1-luokitus ja CE-merkintä, ja Presto R Vihreällä lisäksi Joutsenmerkki.

Teksti Virve Juhola

Kuva Päivi Pellinen

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi