Merellisiä luksusasuntoja Hangon Tehtaanniemelle

Merellisiä luksusasuntoja Hangon Tehtaanniemelle

Regatta Suites -vapaa-ajan asunnot tarjoavat korkeatasoista merellistä asumista Hangon Tehtaanniemellä. Vaativan kohteen avarat ja valoisat asunnot on viimeistelty Tikkurilan pintakäsittelytuotteilla.

Hangon vierasvenesataman ja vanhoista huviloista koostuvan villa-alueen väliin on viimeisen kahden vuoden aikana rakentunut komea kokonaisuus: hulppeista vapaa-ajan asunnoista koostuva Regatta Suites sekä hyvinvointipalveluja tarjoava Hangon Merikylpylä.

Regatta Suitesin 43 huoneistoa sijoittuvat kolmeen rakennukseen ja ovat kooltaan 52–150 neliömetriä. Materiaaleina kohteessa on käytetty muun muassa luonnonkiveä, vaaleaa hiertorappauspintaa, puupanelointia, alumiinia ja lasia.

Hankkeen kehittäjänä on toiminut yksityissijoittajien omistama Regatta Resorts Oy ja perustajaurakoitsijana turkulainen Hartela Länsi-Suomi Oy. Kohteen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Cedercreutz Arkkitehdit Oy.

 

Tikkurila_Hangon_Regatte_Suites_05
Valoisien ja avarien huoneistojen sisämaalaus vaati paljon sekä tuotteilta että maalareilta.

Valoa ja vaaleita sävyjä

Asunnoissa on esteetön merinäköala, suuret ikkunat sekä poikkeuksellinen – paikoittain jopa 2,9 metrin – huonekorkeus, mikä tekee niistä avaria ja valoisia. Lähtökohtana oli tarjota Hangon mittakaavaan sopivaa, korkeatasoista merenranta-asumista.

– Halusimme suunnitella kohteen, joka muotokielellään kunnioittaa Hangon pienmittakaavaisuutta. Vaikka kohteessa on kolme kerrosta, se ei näytä normaalilta kerrostalolta, vaan enemmän rykelmältä pientaloja, mikä sopii erinomaisesti Tehtaanniemen maisemaan. Sisätiloissa tärkeässä roolissa ovat puolestaan vaaleat sävyt ja suurten ikkunoiden tuoma valoisuus, kertoo arkkitehti Sebastian Cedercreutz.

Huoneistojen seinät on maalattu Tikkurilan täyshimmeällä Harmony-sisustusmaalilla ja katot Siro 2 -pohja- ja kattomaalilla. Samettisen mattapinnan jättävä Harmony sopii täydellisesti avaraan, valoisaan tilaan.

– Halusimme ehdottomasti mattapinnan, jotta valon heijastuminen olisi mahdollisimman kaunista. Voimakas auringonvalo tekee seinistä himmeästi hohtavia valopintoja, jotka luovat tunnelmaa ja kestävät katsetta aivan toisella tavalla kuin kiiltävä pinta. Tietysti oli tärkeää, että seinäpinta kestää jonkin verran myös puhdistamista, perustelee Cedercreutz.

Tikkurila_Hangon_Regatte_Suites_03
Työmaamestari Dennis Hindersson pitää lopputulosta onnistuneena.

Vaativa mutta palkitseva kohde

Suuret ikkunat ja vaaleat seinäpinnat vaativat paljon sekä tuotteilta että niitä työstäviltä ammattilaisilta.

- Tämä oli erittäin vaativa kohde. Kun on isot ikkunat ja valkoiset seinät, tarvitaan maalarilta ja tasoitemieheltä todellista ammattitaitoa. Valoisassa asunnossa epätasainen jälki näkyy heti, toteaa työmaamestari Dennis Hindersson Hartelalta.

– Haasteethan tosin tekevät tästä työstä mielenkiintoista, silloin oppii eniten, Hindersson lisää.

Tikkurila_Hangon_Regatte_Suites_04
Seinät maalattiin täyshimmeällä Harmony-sisustusmaalilla ja katot Siro 2 -pohja- ja kattomaalilla.

Myös Hartelan maalausosaston päällikkö Auno Heininen painottaa kohteen vaatimaa tarkkuutta, huolellisuutta ja tuotteiden korkeaa laatua.

 

– Vaikka olen ollut Hartelalla 40 vuotta ja maalannut sairaaloita ja muita erikoiskohteita, niin kyllä tämä oli yksi haastavimmista. Valtavat, suurimmillaan 60 neliömetrin kokoiset olohuoneet, kattoon asti ulottuvat ikkunat, erikoisvarustelut, kuten Italiasta toimitetut kalusteet ja terassiin upotetut porealtaat, sekä vaativa asiakaskunta vaikuttivat maalausaikatauluihin ja -työtapoihin, kertoo Heininen.

Erityisesti katon maalaaminen kysyi vankkaa osaamista.

– Telineillä olisi tullut työsaumoja väkisinkin, joten katot täytyi maalata lattialta käsin. Käytimme kohteessa kahta työtapaa: telasimme joko suoraan kattoon reippaalla työtahdilla tai sitten yksi maalari levitti ruiskulla ja toinen tuli rullan kanssa perässä. Suoraan kattoon rullaamalla on vaikea saada saumatonta lopputulosta, se vaatii vahvaa ammattitaitoa. Mutta molemmilla tavoilla työ onnistui, ja kohteesta tuli erittäin hieno, Heininen toteaa.

Teksti Meri Peltola
Kuvat Tero Pajukallio ja Hartela Oy
Havainnekuva Cedercreutz Arkkitehdit Oy

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi