Tiilitalomaali uudistaa vanhan tiilijulkisivun

Tiilijulkisivun maalaus onnistuu Tikkurilan erityisesti tiilipinnoille kehitetyllä tuotteella, joka korostaa tiilen luonnollista rakennetta ja parantaa julkisivun ulkonäköä. Tutustu Kivitex Brick House Paint -maaliin!

Tiilitalon maalaus nostaa kiinteistön arvoa

Tiilipinnoille kehitetty Kivitex Brick House Paint on sävytettävissä Tikkurilan Tiilitalot -värikartan mukaan. Olemme valinneet Tiilitalot -värikarttaan 20 ajatonta väriä tiilijulkisivujen maalaukseen. Harmonisilla väreillä voidaan joko syventää tai vaihtaa tiilen omaa väriä. Näin vanhemmankin tiilitalon julkisivua saa modernisoitua ja uudistettua, mikä nostaa kiinteistön arvoa ja lisää asuinalueen viihtyvyyttä.

 

Kivitex Brick House Paint -tiilitalomaali

Kivitex Brick House Paint on täyshimmeä, silikaattisideainepohjainen tiilitalomaali, joka soveltuu kalkkihiekkatiili- ja poltettujen savitiilijulkisivujen maalaukseen sekä huoltomaalaukseen aiemmin kalkki-, kalkkisementti-, sementti- tai silikaattimaalilla käsitellyille tiilijulkisivupinnoille.

 

Kivitex Brick House Paint -tiilitalomaalin edut:

 

 • tarjoaa lisäsuojaa UV-säteilyltä ja sateelta
 • helppo levittää ja tarttuu hyvin niin tiilen pintaan kuin saumoihin 
 • tuottaa vesihyöryä läpäisevän pinnan, joka päästää kosteuden liikkumaan rakenteessa vapaasti
Katso ohjeet tiilipinnan maalaamiseen Kivitex Brick House Paint -tiilitalomaalilla

Ohjeet tiilitalon maalaukseen

Ennen maalausta

Pintojen pesu, mahdolliset korjaukset, paikkaukset ja pohjustus ovat tärkeitä onnistuneen lopputuloksen kannalta.

 • Tarkista tiilijulkisivun kunto. Vaurioituneet muuraussaumat tulee korjata soveltuvalla muurauslaastilla. Vaurioituneet tiilet tulee vaihtaa uusiin ja irtonaiset tiilet kiinnittää takaisin paikoilleen muuraamalla.
 • Puhdista pinnat liasta, pölystä ja suoloista. 
 • Pese homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat alhaalta ylöspäin Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. 
 • Huolehdi siitä, että käsittelemätön pinta on riittävästi kuivunut ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. On erityisen tärkeää, että tiilipinnan saumat ovat kuivuneet ja kovettuneet ennen pintakäsittelyä. 
 • Poista aiemmin maalatulta pinnalta hilseilevät ja heikosti kiinni olevat tai jauhemaiset maalikerrokset.

Pohjustus

Pohjustus on tärkeä vaihe onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi. Pohjustus varmistaa tasaisen tartunnan sekä tiilen että saumojen pintaan, mikä varmistaa tasaisen kauniin lopputuloksen sekä optimoi pintamaalin menekin.

Pohjustus lujittaa alusta, tasaa alustan imukykyä ja sävyeroja sekä parantaa maalin tartuntaa ja voi vähentää maalin menekkiä.

Tee pohjustus Kivitex Pohjusteella käyttöohjeen mukaan.

Tiilitalon maalaus

 • Varmista, että maalattava pinta on puhdas, kuiva ja kiinteä, ilman ja pinnan lämpötilan on oltava vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalaustyötä ei saa suorittaa voimakkaassa auringonpaisteessa tai sateessa kirjavuuden välttämiseksi.
 • Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia mahdollisten värierojen välttämiseksi. 
 • Mikäli joudut kuitenkin turvautumaan eri valmistuserään, maalaa erien rajakohdat uuden ja vanhan erän seoksella 1 osa vanhaa maalierää ja 1 osa uutta maalierää. Pyri järjestämään työ niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan.
 • Sekoita Kivitex Brick House Paint -tiilitalomaali huolellisesti ennen käyttöä. 
 • Valitse levitysmenetelmä alustan rakenteen, halutun ulkonäön ja saumojen syvyyden mukaan. Esim. pitkänukkainen tela ulottuu helpommin syviin saumoihin, jolloin työ nopeutuu, mutta samalla nukan pituuden vaikutus lopulliseen ulkonäköön on otettava huomioon. 
 • Levitä maali keskeytyksettä isoilla pinnoilla työsaumojen välttämiseksi.
   

Katso aina tarkemmat työohjeet tuotteen tuoteselosteelta. Lue lisää Kivitex Brick House Paint -maalausmenetelmästä.

Muista myös sokkeli!

Oikein käsitelty sokkeli viimeistelee talon ulkonäön ja lopullisen ilmeen. Laadukkaalla pintakäsittelymenetelmällä sokkeli pysyy kuivana, suojaa osaltaaan rakennuksen perustusta ja on pitkäikäinen. Suomen suosituimmalla Yki Sokkelimaalilla maalaminen on helppoa ja
kustannustehokasta. Yki Rouhepinnoite antaa sokkelin pinnalle viimeistellyn, rappausmaisen lopputuloksen. Näyttävällä Aitokivi-luonnonkivipinnoitteella saadaan aito ja kaunis kivipinta sokkeliin.

Myös sokkeleissa huolellisesti tehty pohjatyö ja säännöllinen puhdistus vaikuttavat oleellisesti maalauksen kestävyyteen. Ennen pintakäsittelyä poistetaan levä ja home tehokkaalla Homeenpoisto-pesuaineella. Pohjustukseen sopii Yki Sokkelipohjuste, joka sekoitetaan
puhtaaseen veteen.


 

Onko sinulla kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko teknistä neuvoa? Kysy asiantuntijoiltamme!
AMMATTILAISTEN MAALAUSNEUVONTA AUTTAA KAIKISSA MAALAAMISEEN JA MAALEIHIN LIITYVISSÄ ASIOISSA.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi