Aito Punamultamaali

Aito Punamultamaali on perinteinen keittämällä valmistettu pellavaöljyä ja puhdasta rautaoksidipigmenttiä sisältävä punamultamaali. Aito Punamultamaali muodostaa hengittävän, jauhoontuvan pinnan, joka kuluu vähitellen vuosien myötä.

  • Vanhan ajan maali
  • Uudelle tai vanhalle puulle
  • Hengittävä
  • 8010
  • 3 m²/l
  • 3 m²/l
  • 24 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Aito Punamultamaali on perinteinen keittämällä valmistettu pellavaöljyä ja puhdasta rautaoksidipigmenttiä sisältävä punamultamaali. Aito Punamultamaali muodostaa hengittävän, jauhoontuvan pinnan, joka kuluu vähitellen vuosien myötä.


Ominaisuudet

Uusien ja ennen keitetyllä punamullalla tai Tikkurilan Öljypohjaisella Punamaalilla maalattujen sahalautapintojen ja karkeiden hirsipintojen ulkomaalaukseen. Ei sovellu muiden maalityyppien päälle tai höyläpintojen maalaukseen.


Käyttökohteet

Asuin- ja talousrakennusten sahalautapintaiset ja karkeat hirsipintaiset ulkoseinät.


Riittoisuus

Sahalautapinnat ja karkeat hirsipinnat n. 3 m²/l.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, maalattavan pinnan ja ilman lämpötilan vähintään +10 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Harjaa puupinta puhtaaksi liasta, pölystä ja irtoavista puukuiduista. Pese home pois Tikkurilan Homeenpoistolla ohjeen mukaan. Poista irtoava pihka oksankohdista teräslastalla. Ennen maalattu pinta: Poista ennen keitetyllä punamultamaalilla tai Tikkurilan Öljypohjaisella Punamaalilla maalatusta pinnasta irtoava maali teräsharjalla. Vältä harjauksessa muodostuvan pölyn hengittämistä.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Ohenna Aito Punamultamaalia vedellä 30–40 %. Maalaa pinnat siveltimellä 1–2 kertaan ohuesti hangaten. Sekoita maali ennen käyttöä ja ohenna vedellä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi. Maalauksessa on pyrittävä ohuisiin kerroksiin. Liian paksut maalikerrokset voivat hilseillä. Jos tuotetta ruiskutetaan, pinta suositellaan hangattavaksi siveltimellä heti ruiskutuksen jälkeen, jotta varmistetaan maalin tartunta sekä oikea kerrospaksuus.


Huoltomaalausohjeet

Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen. Likaantunut pinta voidaan kevyesti harjata tai pestä pelkällä vedellä.


VOC

EU VOC-raja-arvo (cat A/d) 130 g/l (2010). Aito Punamultamaali sisältää VOC max. 130 g/l.


Vanhan ajan maali

Aito Punamultamaali on pellavaöljypitoinen, vanhan ajan tapaan keitetty punamaali.

Product usp1prof_img
Old-time paint

Uudelle tai vanhalle puulle

Voit käyttää sitä uusien ja ennen keitetyllä punamullalla tai Tikkurilan Öljypohjaisella Punamaalilla maalattujen sahalautapintojen ja karkeiden hirsipintojen ulkomaalaukseen.

Product usp2prof_img
For new or old wood

Hengittävä

Aito Punamultamaali muodostaa hengittävän, jauhoontuvan pinnan, joka kuluu vähitellen vuosien myötä.

Product usp3prof_img
Breathable
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi