Ensi

Uretaaniöljy.

Kuvaus

Uretaaniöljy.


Ominaisuudet

• Betonipinnan öljyämiseen. • Imeytyy betoniin muodostamatta kalvoa. • Erittäin hyvä kulutuksen- ja pesunkestävyys. • Kestää bensiiniä, tärpättiä ja talousspriitä sekä voiteluöljyä ja -rasvoja. • Kestää kasvi- ja eläinrasvoja sekä happoja ja emäksiä laimeina liuoksina.


Käyttökohteet

• Soveltuu betonilattioille ja -seinille teollisuushalleissa, varastoissa ja kellaritiloissa.


Ohenne

Liuoteohenteinen


Maalausolosuhteet

Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97 %. Käsittelyn ja tuotteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja tuotteen lämpötilan olla yli +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Uusi betonipinta: Poista sementtiliimakerros betonin pinnasta pintahiontana, sinkopuhdistuksella tai suolahappopeittauksella. Valitse menetelmäksi parhaiten ko. tiloihin soveltuva. Imuroi puhdistuksen jälkeen sementtipöly huolellisesti. Tee peittaus laimennetulla suolahappoliuoksella (1 osa väkevää suolahappoa, 4 osaa vettä). Huuhtele peitattu lattia runsaalla vedellä ja kuivaa. Vanha betonilattia: Poista rasva, öljy, kemikaalit ja muut epäpuhtaudet Tikkurilan Maalipesulla. Puhdista lattian kolot ja kuopat terveeseen, puhtaaseen betoniin saakka. Avaa halkeamat esim. kulmahiomakoneella. Poista irtonainen aines ja pöly.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sively tai telaus. Tee pohjustus 10–20 % ohennetulla Ensi uretaaniöljyllä. Kaada Ensi lattialle ja levitä tasaisesti. Uusintakäsittely suoritetaan tarvittaessa 12–24 h kuluttua pohjustuksesta. Huom! Levitä Ensi ohuesti siten, että se kuivuttuaan on imeytynyt kokonaan betonin sisään.


Työvälineiden pesu

Lakkabensiini 1050.


VOC

VOC 2004/42/EC (cat A/h) 750 g/l (2010) Ensi: max. VOC < 750 g/l


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi