Finngard 150

Vesiohenteinen, alkalinkestävä akrylaattimaali, joka suojaa betonia kosteutta ja karbonatisoitumista vastaan. SILKO-hyväksytty (3.253).

Avainlippu
CE
  • Suojaa betonirakenteille
  • Erinomainen säänkesto
  • SILKO-hyväksytty
  • 805
  • 4 m²/l
  • 6 m²/l
  • 12 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, alkalinkestävä akrylaattimaali, joka suojaa betonia kosteutta ja karbonatisoitumista vastaan. SILKO-hyväksytty (3.253).


Ominaisuudet

Betonirakenteiden, rakennuslevyjen ja sementtilaasteilla ylitasoitettujen pintojen maalaukseen.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto-, parkkihalli- ym. rakennukset.


Riittoisuus

4–6 m²/l kertalevitys. Menekki: 0,3-0,4 l/m2 (valmiiksi maalattuna, kahden kerran käsittelynä). Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan karkeus ja huokoisuus sekä maalausmenetelmä ja -olosuhteet.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään + 5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalaustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Alustan tulee olla riittävän kuiva ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. olosuhteet sekä laastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco -tuotteilla käyttöohjeen mukaan.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pinnat maalataan kahteen kertaan. Maalia voidaan tarvittaessa ohentaa pohjamaalauksessa korkeintaan 5 % vedellä, jos työ tehdään telaamalla. Pintamaalaus tehdään ohentamattomalla maalilla. Maalattu pinta voidaan pinnoittaa Tikkurilan Finngard -julkisivupinnoitteilla halutun pintastruktuurin aikaansaamiseksi. Huomioitavaa Finngard 150 sekoitetaan perusteellisesti ennen käyttöä. Yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia. Eri maalierien rajakohta maalataan seoksella 1 osa vanhaa maalierää ja 1 osa uutta maalierää. Työ pyritään järjestämään niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Yhtenäiset pinnat maalataan keskeytyksettä. Maalin suojauskyvyn varmistamiseksi on noudatettava suositeltuja riittoisuusarvoja. Maalaamattomiksi tarkoitetut pinnat on suojattava työn ajaksi. Mekaaninen rasitus saattaa aiheuttaa maalatussa pinnassa erityisesti tummissa väreissä vaaleampina näkyviä jälkiä. Tämä on kaikille himmeille julkisivumaaleille tyypillinen tuoteominaisuus, jolla ei kuitenkaan ole vaikutusta tuotteen tekniseen toimivuuteen.


Huoltomaalaus:

Mikäli alkuperäisen maalin ominaisuudet halutaan säilyttää, tehdään huoltokäsittely Finngard 150 -suojamaalilla.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Pintaan saattaa jäädä pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon käytetään Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn homepesun jälkeen.


VOC

(cat A/c) max. 40 g/l (2010). Finngard 150 suojamaali sisältää VOC max. 40 g/l.


Suojaa betonirakenteille

Finngard 150 on erinomainen betonipintojen ja sementtilaasteilla ylitasoitettujen betonipintojen maali etenkin ensimaalauksessa.

Product usp1prof_img
Protection for concrete structures

Erinomainen säänkesto

Finngard -sävytysjärjestelmässä käytetyt epäorgaaniset väripigmentit antavat tuotteelle erinomaisen säänkeston, joten sävyt kestävät vaativissakin olosuhteissa.

Product usp2prof_img
Thousands of highly durable colors

SILKO-hyväksytty

Finngard 150 -suojamaali on Väyläviraston ohjeistusten ja vaatimusten mukaisesti hyväksytty siltojen korjaukseen käytettäväksi tuotteeksi.

Product usp3prof_img
SILKO-approved
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi