Finngard 500

Vesiohenteinen, alkalinkestävä, maalimainen akrylaattipinnoite, joka suojaa betonia kosteutta ja karbonatisoitumista vastaan. Maksimi raekoko n. 0,5 mm. SILKO-hyväksytty (3.253).

Avainlippu
CE
  • Suojaa betonirakenteille
  • Erinomainen säänkesto
  • SILKO-hyväksytty
  • 805
  • 3 m²/l
  • 5 m²/l
Kuvaus

Vesiohenteinen, alkalinkestävä, maalimainen akrylaattipinnoite, joka suojaa betonia kosteutta ja karbonatisoitumista vastaan. Maksimi raekoko n. 0,5 mm. SILKO-hyväksytty (3.253).


Ominaisuudet

Betonirakenteiden, rakennuslevyjen ja sementtilaasteilla ylitasoitettujen pintojen maalaukseen.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

3-4 m²/l kertalevitys. Menekki: 0,5-0,6 l/m2 (valmiiksi maalattuna, kahden kerran käsittelynä) Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan karkeus ja huokoisuus sekä maalausmenetelmä ja -olosuhteet.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan ja ilman lämpötilan on oltava vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalaustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Alustan tulee olla riittävän kuiva ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. olosuhteet sekä mahdollisen laastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco tuotteilla käyttöohjeen mukaan.


Maalaus

Huoltomaalaus:

Mikäli alkuperäisen maalin ominaisuudet halutaan säilyttää, tehdään huoltokäsittely Finngard 150 -suojamaalilla tai Finngard 500 -suojapinnoitteella.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Pintaan saattaa jäädä pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon käytetään Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn homepesun jälkeen.


VOC

(cat A/c) 40 g/l (2010) Finngard 500 sisältää VOC max. 40 g/l.


Suojaa betonirakenteille

Finngard 500 on erinomainen betonipintojen ja sementtilaasteilla ylitasoitettujen betonipintojen maalimainen pinnoite etenkin ensimaalauksessa.

Product usp1prof_img
Protection for concrete structures

Erinomainen säänkesto

Finngard -sävytysjärjestelmässä käytetyt epäorgaaniset väripigmentit antavat tuotteelle erinomaisen säänkeston, joten sävyt kestävät vaativissakin olosuhteissa.

Product usp2prof_img
Thousands of highly durable colors

SILKO-hyväksytty

Finngard 500 -suojapinnoite on Väyläviraston ohjeistusten ja vaatimusten mukaisesti hyväksytty siltojen korjaukseen käytettäväksi tuotteeksi.

Product usp3prof_img
SILKO-approved
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi