Finngard Clean 1,5 -julkisivupinnoite

Vesiohenteinen, puhtaana pysyvä silikonihartsipinnoite. Superhydrofobisen pintansa ansioista pinnoite hylkii erinomaisesti likaa ja vettä, pitäen rakenteen puhtaana ja kuivana. Maksimiraekoko n. 1,5 mm.

CE
  • Hylkii likaa
  • Suojaa maalipintaa homeelta
  • 805
  • 24 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, puhtaana pysyvä silikonihartsipinnoite. Superhydrofobisen pintansa ansioista pinnoite hylkii erinomaisesti likaa ja vettä, pitäen rakenteen puhtaana ja kuivana. Maksimiraekoko n. 1,5 mm.


Ominaisuudet

Betoni- ja lujien rappauspintojen pinnoitukseen ulkona sekä osana Finngard -julkisivujärjestelmiä.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

2,0-3,0 kg/m². Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus, huokoisuus ja haluttu ulkonäkö sekä pinnoitusolosuhteet.


Ohenne

Vesiohenteinen


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Tuotteen tai astian lämpötila ei saa ylittää + 35 °C. Ei saa varastoida suorassa auringonpaisteessa edes suojapeitteen alla. Sävytetty tai huonosti suljetussa tai vajaassa astiassa oleva pinnoite ei kestä pitkäaikaista varastointia.


Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnoitustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Alustan tulee olla riittävän kuiva ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. olosuhteet sekä laastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco tuotteilla käyttöohjeen mukaan.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pinnoite levitetään teräs- tai solukumilastalla tai laastipumpulla ruiskuttamalla. Pinta hierretään välittömästi levityksen jälkeen Tikkurilan Muovihiertimellä. HUOMIOITAVAA Finngard Clean -julkisivupinnoitteen paras lian- ja vedenhylkivyys saavutetaan sääolosuhteista riippuen 1-3 kuukaudessa. Finngard Clean 1,5 -julkisivupinnoite sekoitetaan perusteellisesti ennen käyttöä. Mahdollisten värierojen välttämiseksi yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia. Mikäli joudutaan käyttämään eri valmistuseriä uuden ja vanhan maalierän rajakohta maalataan seoksella 1 osa vanhaa pinnoite-erää ja 1 osa uutta pinnoite-erää. Työ pyritään järjestämään niin, että työtaukojen ja eri purkkien rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Suojaa käsittelemättömiksi tarkoitetut pinnat, esim. ikkunat, metalli- ja luonnonkivipinnat huolellisesti työn ajaksi.


Huoltomaalaus:

Finngard Clean 1,5 -julkisivupinnoitteella käsitellyn pinnan huoltomaalaukseen soveltuvat Finngard Clean -julkisivumaali ja Finngard Silikonihartsimaali. Pinta voidaan käsitellä uudelleen myös Finngard Clean -julkisivupinnoitteilla.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Pintaan saattaa jäädä pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn homepesun jälkeen.


VOC

(Cat A/c) 40 g/l (2010) Finngard Clean 1,5 -julkisivupinnoite sisältää VOC max. 40 g/l.


Hylkii likaa

Finngard Clean 1,5 -julkisivupinnoite betoni-, harkko- ja mineraalisten levypintojen pinnoitukseen ulkona. Sävytettävä pinnoite hylkii likaa ja vettä, pinta pysyy puhtaana myös epäpuhtaissa ilmasto-olosuhteissa. Finngard Clean 1,5 -julkisivupinnoite hylkii ilman epäpuhtauksia estäen niitä tarttumasta julkisivulle. Superhydrofobisen pintansa ansiosta pinnoite hylkii erinomaisesti likaa ja vettä, pitäen rakenteen puhtaana ja kuivana.

Suojaa maalipintaa homeelta

Silikonihartsipinnoite muodostaa erityisen pinnan, joka antaa julkisivulle paremman suojan homeen kasvua vastaan. Pinnoite hylkii likaa ja estää sade- ja roiskeveden tunkeutumisen rakenteeseen, mutta päästää sisäpuolelta vesihöyrynä tulevan kosteuden lävitseen. Finngard Clean 1,5 -julkisivupinnoite on helppo pitää puhtaana, joka pidentää huoltomaalausväliä.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi