Finngard Clean -julkisivumaali

Vesiohenteinen, puhtaana pysyvä silikonihartsimaali. Superhydrofobisen pintansa ansioista maali hylkii erinomaisesti likaa ja vettä, pitäen rakenteen puhtaana ja kuivana.

EPD verified
  • Hylkii likaa
  • Suojaa maalipintaa homeelta

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, puhtaana pysyvä silikonihartsimaali. Superhydrofobisen pintansa ansioista maali hylkii erinomaisesti likaa ja vettä, pitäen rakenteen puhtaana ja kuivana.


Ominaisuudet

Betoni- ja lujien rappauspintojen ulkomaalaukseen.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

4-6 m²/l kertalevitys. Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan karkeus ja huokoisuus sekä maalausmenetelmä ja -olosuhteet.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalaustyötä ei saa tehdä voimakkaassa auringonpaisteessa.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Uuden betoni- ja rappauspinnan tulee olla riittävästi kuivunut ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm.alustan koostumus (esim. rappauslaastin kalkki-sementtisuhde), mahdollisen laastikerroksen paksuus ja olosuhteet. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Betonipinnoille, joissa on runsaasti huokosia, suositellaan ylitasoitusta Finnseco Polytop -pinnoituslaastilla tai Finnseco Ylitasoituslaastilla. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät, jauhemaiset ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco tuotteilla käyttöohjeen mukaan. Tarvittavat rappauspaikkaukset tehdään tarkoitukseen soveltuvilla rappauslaasteilla ympäröivän pinnan tasoon ja struktuuriin.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

a) Pohjustus ja maalaus Käsiteltävä pinta pohjustetaan Finngard Silikonipohjusteella tuoteselosteen ohjeen mukaan. Maalaus tehdään kahteen kertaan Finngard Clean -julkisivumaalilla. Maalauskertojen välin tulee olla vähintään 12 tuntia. Finngard Clean -julkisivumaali voidaan ohentaa vedellä korkeintaan 5–10 % ensimmäistä käsittelykertaa varten. b) Pohjamaalaus ja maalaus Pinnat pohjamaalataan Finngard Pohjustegeelin ja Finngard Clean -julkisivumaalin seoksella, jonka seossuhde on 2 litran astiaa Finngard Pohjustegeeliä 20 litran astiaan Finngard Clean -julkisivumaalia. Finngard Pohjustegeeli ja Finngard Clean -julkisivumaali sekoitetaan hyvin keskenään (n. 5 minuuttia koneellisesti) ennen käyttöä. Tarvittaessa seosta voidaan ohentaa vedellä korkeintaan 5 prosenttia (huuhtele Finngard Pohjustegeelin astia ohennukseen käytettävällä vedellä). Valmis seos on käytettävä 24 tunnin kuluessa sekoituksesta. Pintamaalaus tehdään kertaalleen aikaisintaan 12 tunnin kuluttua pohjamaalauksesta ohentamattomalla Finngard Clean -julkisivumaalilla. c) Maalaus Maalaus tehdään kahteen kertaan Finngard Clean -julkisivumaalilla. Maalauskertojen välin tulee olla vähintään 12 tuntia. Finngard Clean -julkisivumaali voidaan ohentaa vedellä korkeintaan 5–10 % ensimmäistä käsittelykertaa varten. Huom! Finngard Clean -julkisivumaalin paras lian- ja vedenhylkivyys saavutetaan sääolosuhteista riippuen 1–2 kuukaudessa. Tuote sekoitetaan perusteellisesti ennen käyttöä. Yhtenäistä pintaa varten varataan riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia. Eri maalierien rajakohta maalataan seoksella 1 osa vanhaa maalierää ja 1 osa uutta maalierää. Työ pyritään järjestämään niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Maalaamattomiksi tarkoitetut pinnat on suojattava työn ajaksi. Mekaaninen rasitus saattaa aiheuttaa maalatussa pinnassa erityisesti tummissa väreissä vaaleampina näkyviä jälkiä. Tämä on kaikille himmeille julkisivumaaleille tyypillinen tuoteominaisuus, jolla ei kuitenkaan ole vaikutusta tuotteen tekniseen toimivuuteen.


Huoltomaalaus:

Finngard Clean -julkisivumaalilla maalatun pinnan huoltomaalaukseen soveltuvat Finngard Clean -julkisivumaali tai Finngard Silikonihartsimaali.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua pintakäsittelystä. Pintaan saattaa jäädä pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua käyttöohjeen mukaisesti. Huom! Pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn homepesun jälkeen.


VOC

(cat A/c) 40 g/l (2010) Finngard Clean -julkisivumaali sisältää VOC max. 40 g/l.


Hylkii likaa

Finngard Clean -julkisivumaali on likaa ja vettä hylkivä silikonihartsimaali kiviainesjulkisivuille. Maalipinta pysyy puhtaana myös epäpuhtaissa ilmasto-olosuhteissa. Finngard Clean -julkisivumaali hylkii ilman epäpuhtauksia estäen niitä tarttumasta julkisivulle. Superhydrofobisen pintansa ansiosta maali hylkii erinomaisesti likaa ja vettä, pitäen rakenteen puhtaana ja kuivana. Finngard Clean -julkisivumaalilla maalatut pinnat on helppo tarvittaessa pestä puhtaaksi.

Product usp1prof_img
Finngard Clean julkisivumaali hylkii likaa ja vettä.

Suojaa maalipintaa homeelta

Silikonihartsimaali muodostaa erityisen pinnan, joka antaa julkisivulle paremman suojan homeen kasvua vastaan. Pinta pysyy edustavampana ja puhtaampana. Finngard Clean -julkisivumaali on kestävä julkisivumaali, joka pidentää huoltomaalausväliä.

Product usp2prof_img
Finngard Clean julkisivumaali pitää pinnan puhtaana.
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi