Finngard Silikonipohjuste

Vesiohenteinen, silikonipitoinen pohjusteaine (tiiviste).

M1
  • Parantaa tarttuvuutta
  • Parantaa vedenhylkivyyttä
  • Täydellinen lopputulos yhdessä Finngard Clean -julkisivumaalin kanssa
  • 805
  • 24 h
  • 2 h
Kuvaus

Vesiohenteinen, silikonipitoinen pohjusteaine (tiiviste).


Ominaisuudet

Huokoisten, vettä imevien maalaamattomien tai aikaisemmin maalattujen kiviainespintojen pohjustuskäsittelyyn ennen pintamaalausta Finngard Clean -julkisivumaalilla tai muilla orgaanisilla kiviainespinnoille tarkoitetuilla maaleilla, kuten Yki-sokkelimaalilla.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto ym. rakennukset.


Riittoisuus

Käyttöliuoksen riittoisuus: rappauspinnoille 1–2 m²/l, betonialustoille 2–4 m²/l. Finngard Silikonipohjusteen (ohentamattoman) menekki: rappauspinnoille 0,05–0,1 l/m², betonipinnoille 0,025–0,05 l/m². Riittoisuuteen vaikuttavat pohjustettavan alustan karkeus, huokoisuus ja mahdollisen aikaisemman maalauskäsittelyn imuominaisuudet.


Ohenne

Vesiohenteinen


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Tiiviste on säilytettävä tiiviisti suljetuissa astioissa. Varastointilämpötilan on oltava alle +30 °C. Veden kanssa sekoitettu käyttöliuos säilyy 24 tuntia.


Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava puhdas; lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Älä levitä tuotetta märälle tai imemättömälle alustalle.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Uuden betoni- tai rappauspinnan tulee olla kuivunut ja kovettunut ennen käsittelyn aloittamista. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Mikäli suolojen tulo on erittäin voimakasta ja jatkuvaa, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esim. hiekkapuhalluksella, riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Pinnassa esiintyvä lasimainen ja kiiltävä sementtikivi voidaan poistaa esim. hiekkapuhalluksella, koneellisella teräsharjauksella tai painepesulla hiekkalisäyksellä. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat tai jauhemaiset maalikerrokset poistetaan aikaisemmin maalatulta pinnalta. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Mikäli alustasta tulee suoloja, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Pohjustuskäsittely tehdään mahdollisten paikkausten tai ylitasoitusten jälkeen.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pohjustettu alue on aina pintakäsiteltävä.


Työvälineiden pesu

Pese työvälineet vedellä ja pesuaineella (esim. Pensselipesu)


Parantaa tarttuvuutta

Finngard Silikonipohjuste mahdollistaa pintamaalauksen paremman peittävyyden kiviainespinnoilla. Käytä Finngard Silikonipohjustetta sitomaan alustaa huokoisilla ja vettä imevillä alustoilla ennen maalausta, jolloin tarttuvuus paranee.

Parantaa vedenhylkivyyttä

Pohjustuskäsittely parantaa pinnan vettä hylkiviä ominaisuuksia. Uusien tai aiemmin maalattujen kiviainesalustojen pohjustuskäsittelyllä saadaan pinta, joka suojaa julkisivua vedeltä.

Täydellinen lopputulos yhdessä Finngard Clean -julkisivumaalin kanssa

Finngard Silikonipohjuste tarjoaa ihanteellisen pohjan huokoisten materiaalien kuten betonin ja rapattujen pintojen maalaamiseen. Täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi viimeistele pohjustettu pinta Finngard Clean-julkisivumaalilla tai muilla orgaanisille kiviainespinnoille soveltuvilla maaleilla, julkisivu saa suojan ja upean ulkonäön.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi