Finnseco Pikatasoite

Pastamainen, käsilevitteinen, nopeasti kovettuva ja kuivuva betonipintojen paikkamassa ja tasoite.

CE
  • 2 h
  • 1 h
Kuvaus

Pastamainen, käsilevitteinen, nopeasti kovettuva ja kuivuva betonipintojen paikkamassa ja tasoite.


Ominaisuudet

Betonirakenteiden vaurioiden ja valuvikojen korjaus sekä lattioiden tasoitus ulko- ja sisätiloissa. Pastamaisen koostumuksen ansiosta laastia helppo työstää ja muotoilla.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

Materiaalimenekki: 1,5 kg/m²/mm. Raekoko: 0,3 mm. Kerrospaksuus: 1–25 mm. Kolojen täyttö max 50 mm.


Maalausolosuhteet

Ilman, tasoitteen ja alustan lämpötilan on oltava yli +5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla ja suorassa auringonpaisteessa tulisi välttää.


Pinnan esikäsittely

Vanha pinnoite tai maali poistetaan hiekkapuhaltamalla. Irtonainen ja vaurioitunut betoni poistetaan ja ruostuneet teräkset piikataan esille ja puhdistetaan ruosteesta puhtausasteeseen St 2. Hionta- ja piikkausjäte poistetaan huolellisesti. Puhdistetut teräkset käsitellään Finnseco Tartuntalaastilla tai Finnseco-KOR korroosiosuojamaalilla. Tarvittavat paikkaukset tehdään Finnseco korjauslaasteilla työohjeiden mukaisesti tai Finnseco Pikatasoitteella. LAASTIN VALMISTUS Vesimäärää säätämällä määritellään tasoitteen käyttötarkoitus ja erityisesti kerrospaksuus. Säkilliseen kuivatuotetta sekoitetaan 3,2–4,4 l vettä, mikä vastaa 16–22 % laastin kuivapainosta. Tasoite sekoitetaan tasaiseksi massaksi porakonevispilän avulla ja levitetään heti tasoitettavalle pinnalle. Maksimi vesimäärää käytettäessä laasti soveltuu ohuisiin ylitasoituksiin. Vesimäärää pienentämällä voidaan myös kerrosvahvuutta lisätä. Paksuilla n. 20–25mm tasoituksilla sekä isoissa kolojen täytöissä tai muotoiluvaluissa, kuten parvekkeiden jalkalistojen teossa, käytetään vesimääriä 3,2–3,5 l / 20 kg kuivatuotetta.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Tasoitettava alue pohjustetaan ohentamattomalla Tikkurila Hydrosolipohjusteella jokaisella tasoituskerralla. Pohjuste ei saa lammikoitua. Kun pohjustettu tasoitettava alue ei enää kiillä, noin 15min kuluttua pohjustuksesta, tasoitus voidaan aloittaa. Voidaan päällystää keraamisilla laatoilla, muovipäällysteillä, tekstiilimatoilla, vinyylilaatoilla, lautaparketilla ja korkilla. Soveltuu myös polyuretaanipohjaisten massojen sekä epoksimalien alle kevyesti liikennöidyillä alueilla kuten luhtikäytävillä ja parvekkeilla. Ei sovellu voimakkaasti kutistuvien massojen, kuten itsesiliävien epoksien alle.


Työvälineiden pesu

Kuivunut tasoite poistetaan mekaanisesti.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi