Finnseco Ruiskulaasti

Pumpattava, kuituvahvisteinen, sementtisideaineinen laasti, maksimiraekoko on 3,0 mm. SILKO-hyväksytty (3.231).

CE
Kuvaus

Pumpattava, kuituvahvisteinen, sementtisideaineinen laasti, maksimiraekoko on 3,0 mm. SILKO-hyväksytty (3.231).


Ominaisuudet

Suojabetonipeitteen ja rakennevahvuuden kasvattaminen. Betonielementtien pystysaumaus, luonnonkivimuurien saumaus. Soveltuu myös levitettäväksi käsin.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

Valmista massaa: n. 13 l / 25 kg kuivatuotetta. Riittoisuus: n. 2,0 kg/m²/mm.


Maalausolosuhteet

Ilman, laastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla ja suorassa auringonpaisteessa tulee välttää.


Pinnan esikäsittely

Vanhat betonipinnat puhdistetaan mekaanisesti ja painepestään puhtaaksi. Ennen työn aloitusta alusta kostutetaan. Pinnan on oltava karkea, mattakostea ja imukykyinen valutyötä aloitettaessa. LAASTIN VALMISTUS Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla riittää 1-3 min sekoitusaika. Anna laastin seistä noin 5 min ja tee lyhyt uusintasekoitus. Ensimmäisen sekoituserän uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä tarvittaessa lopullinen vesimäärä. Siksi maksimivesimäärää ei kannata mitata sekoitusastiaan heti alussa. Sekoitukseen voi käyttää myös ruuvisekoittajaa.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Ruiskutus: Kerralla ruiskutettavan kerroksen paksuus laajoilla pinnoilla on 10-30 mm. Paksummat kerrokset tehdään useampana kerroksena siten, että alemman kerroksen annetaan kuivua noin vuorokauden ennen seuraavan kerroksen levitystä. Laastikerrokset voidaan leikata sokalla mutta vain lopullisen pinnan saa hiertää tasaiseksi. Kolojen paikkaus pumppaamalla max 100 mm. Betonin vesimäärä on oikea silloin, kun pumpattu massa ei valu. HUOMIOITAVAA: Muotti-, raudoitus- ja valutöissä on noudatettava kyseisten töiden normaaleja työtapoja, suunnittelijan ohjeita sekä viranomaismääräyksiä.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi