Finnseco S

Epäorgaaninen sementtipinnoite, maksimiraekoko on n. 0,5 mm.

Finnseco S

Epäorgaaninen sementtipinnoite, maksimiraekoko on n. 0,5 mm.

  • 24 h
  • 1 h
Kuvaus

Epäorgaaninen sementtipinnoite, maksimiraekoko on n. 0,5 mm.


Ominaisuudet

Betoni-, kalkkisementti- ja sementtirappaus-, kevytsoraharkko-, kevytbetoni- ja tiili- yms. vastaavien kiviainespintojen pinnoitukseen. Soveltuu myös aikaisemmin sementtimaalilla ja -pinnoitteella käsitellyille pinnoille.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- yms. rakennusten julkisivut, parvekelaattojen alapinnat, tukimuurit, kylmät rakenteet yms.


Riittoisuus

1,5-3 kg/m². Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus ja huokoisuus sekä pinnoitusmenetelmä.


Maalausolosuhteet

Ilman, pinnoitteen ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla, suorassa auringonpaisteessa, sateella ja sateen edellä tulee välttää.


Pinnan esikäsittely

Maalamaton pinta: Alustan on oltava ehjä, kovettunut, puhdas ja imukykyinen. Kovettumisaikaan vaikuttavat mm.alustan koostumus (esim. rappauslaastin kalkki-sementtisuhde), mahdollisen laastikerroksen paksuus ja olosuhteet. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. Betonipinnoille, joissa on runsaasti huokosia, suositellaan ylitasoitusta Finnseco Polytop -pinnoituslaastilla tai Finnseco Ylitasoituslaastilla. Aikaisemmin maalattu pinta: Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Hilseilevät, jauhemaiset ja heikosti kiinni olevat maalikerrokset poistetaan. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Tarvittavat betoninkorjaukset, -paikkaukset ja -tasoitukset tehdään Finnseco tuotteilla käyttöohjeen mukaan. Tarvittavat rappauspaikkaukset tehdään tarkoitukseen soveltuvilla rappauslaasteilla ympäröivän pinnan tasoon ja struktuuriin. Alusta kostutetaan n. 1-2 tuntia ennen työn aloittamista. Pinnoitetta ei tule levittää märälle ja/tai imemättömälle alustalle.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Harjaus: Finnseco S -säkki (25 kg) ja n. 7 litraa vettä sekoitetaan tasalaatuiseksi massaksi ja annetaan vettyä n. 5 minuuttia, minkä jälkeen massa sekoitetaan ennen työhön ryhtymistä. Finnseco S harjataan käsiteltävälle alustalle 1–2 kertaan yhdensuuntaisin vedoin välttäen liian suuria kerrospaksuuksia. Ruiskutus: Finnseco S -säkki (25 kg) ja n. 7 litraa vettä sekoitetaan tasalaatuiseksi massaksi ja annetaan vettyä n. 5 minuuttia, minkä jälkeen massa sekoitetaan. Ruiskupintaa tehtäessä voidaan ensimmäinen kerros tehdä harjaamalla ja pintakerros ruiskuttamalla. Telaus: Finnseco S -säkki (25 kg) ja n. 7 litraa vettä sekoitetaan tasalaatuiseksi massaksi ja annetaan vettyä n. 5 minuuttia, minkä jälkeen massa sekoitetaan. Vesimäärää lisätään, kunnes telaukseen tarvittavan massan notkeusaste saavutetaan. Tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi kaikissa sekoituserissä tulee aina käyttää samaa vesimäärää ja samoja sekoitusaikoja. Kunnollisen sitoutumisen varmistamiseksi on pintoja jälkikostutettava (sumutus) riittävän pitkään olosuhteiden mukaan.


Huoltomaalaus:

Finnseco S -sementtipinnoitteella käsitelty pinta voidaan huoltomaalata Finnseco S -sementtipinnoitteella, Finnseco Sementtimaalilla, Finngard Silikaattimaalilla, Finngard Silikonihartsimaalilla, Kivitex silikaattimaalilla tai Kivisil-julkisivumaalilla


Huoltomaalausohjeet

Pintakäsittelystä likaantunut pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua. Pintaan saattaa jäädä pesusta pysyvä jälki, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta poistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua. HUOM. Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi