Finnseco Tartuntalaasti

Polymeerimodifioitu, lisäaineistettu, korroosionestopigmenttiä sisältävä kuivalaasti. Maksimi raekoko 0,6 mm.

CE
  • Erinomainen yleislaasti
  • Myös pieniin paikkauksiin ja korjauksiin
Kuvaus

Polymeerimodifioitu, lisäaineistettu, korroosionestopigmenttiä sisältävä kuivalaasti. Maksimi raekoko 0,6 mm.


Ominaisuudet

Ensisijaisesti ruosteesta puhdistettujen terästen korroosiosuojaus sekä betoninkorjaus- ja valulaastien tartuntalaasti. Voidaan käyttää myös sellaisenaan pienimuotoisessa betoninpaikkauksessa ja ylitasoituksessa sekä tartuntaa parantavana lisäaineena Finnseco KL+ korjauslaastissa sekä Finnseco Rappauskorjauslaastissa (ks. työohjeet kunkin tuotteen tuoteselosteesta). Voidaan levittää siveltimellä, ruiskuttaen sekä paikkaus ja tasoitustarkoitukseen lastalla.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

1,5–2,0 kg/m² tartuntalaastina. 0,1–0,2 kg/jm terässuojauksessa, raudoituksen paksuudesta riippuen. Paikkauksessa ja ylitasoituksessa 1,9 kg/m²/mm.


Maalausolosuhteet

Ilman, laastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään + 5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla ja suorassa auringonpaisteessa tulisi välttää.


Pinnan esikäsittely

Laastin valmistus: Finnseco Tartuntalaasti lisätään puhtaaseen veteen ja sekoitetaan tasalaatuiseksi massaksi, minkä jälkeen massan annetaan vettyä n. 10 minuutin ajan ennen uudelleensekoitusta ja työn aloittamista.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Terästen suojaus: Terästä ympäröivä betoni poistetaan siten, että käsiteltävä teräs on mahdollista sivellä kauttaaltaan. Teräs puhdistetaan ruosteesta puhtausasteeseen St 2. Piikkaus- ja hiontajäte poistetaan huolellisesti. Ensimmäinen sively tehdään mahdollisimman nopeasti terästen puhdistamisen jälkeen puhtaalle ja kuivalle teräkselle 1–2 kertaan. Teräksen taustapuoli tulee myös käsitellä. Toinen sively suoritetaan, kun ensimmäinen kerros on kosketuskuiva noin 2–3 tunnin kuluttua. Kokonaiskerrospaksuus on n. 2 mm. Käyttö tartuntalaastina: Käsiteltävä alusta puhdistetaan irtopölystä ja liasta. Ennen laastin levitystä alusta kostutetaan. Laasti levitetään mattakostealle alustalle ruiskulla, telalla tai harjalla korjattavan alueen laajuudesta ja rakenteesta riippuen. Korjaus- ja valulaastit tulee levittää märkää –märälle periaatteella tartuntalaastin päälle. Käyttö paikkalaastina: Laasti sullotaan laastikauhalla korjattavaan kohtaan, näin estetään tartuntaa heikentävien ilmataskujen jääminen paikkaukseen. Laajat, useita senttimetrejä syvät korjausalueet tehdään vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa laasti sullotaan n. 10–15 mm:n kerrospaksuuteen asti. Paikan annetaan kovettua vähintään 1 vuorokausi, minkä jälkeen jatketaan täyttämistä. Kun vauriokohdan syvyys on yli 30 mm ja alueen koko suurempi kuin 100 × 100 mm, suoritetaan täyttö Finnseco-KL+ -korjauslaastilla. Käyttö ylitasoituslaastina: Käsiteltävä alusta puhdistetaan irtopölystä ja liasta. Ennen laastin levitystä alusta kostutetaan. Laasti levitetään lastalla mattakostealle alustalle. Laasti levitetään käsin teräs- tai solukumipäällysteisellä hierrinlastalla n. 1–3 mm:n paksuiseksi kerrokseksi. Pinta voidaan hiertää kevyesti sienipintaisella hiertimellä 20–50 minuutin kuluttua laastin levityksestä olosuhteiden mukaan. Pinta voidaan myös esim. harjata halutun struktuurin aikaansaamiseksi heti levityksen jälkeen.


Erinomainen yleislaasti

Tuote soveltuu ruosteesta puhdistettujen terästen korroosiosuojaukseen sekä betoninkorjaus- ja valulaastien tartuntalaastiksi.

Product usp1prof_img
Tartuntalaastin levitys

Myös pieniin paikkauksiin ja korjauksiin

Finnseco Tartuntalaastia voidaan käyttää myös pieniin paikkauksiin (<15 mm) ja ylitasoituksiin (1–3 mm).

Product usp2prof_img
Ylitasoitus Finnseco Tartuntalaastilla
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi