Grafotherm

Yksikomponenttinen vesiohenteinen antikondenssipinnoite ruiskulevitykseen.

MED

Grafotherm

Yksikomponenttinen vesiohenteinen antikondenssipinnoite ruiskulevitykseen.

  • 8010
  • 1.1 m2/l
  • 1.8 m2/l

Kiilto

  • Himmeä

Kuvaus

Yksikomponenttinen vesiohenteinen antikondenssipinnoite ruiskulevitykseen.


Ominaisuudet

• Erinomaiset vedenimu ja -haihdutusominaisuudet.. • Ehkäisee kondenssikosteuden pisaroitumista ja eristää lämpöä (λ = 0.085 W/mK).. • Muodostaa joustavan ja huokoisen pinnoitekerroksen.. • Suositellaan työmaalevitykseen teräsohutlevyille, teräsrakenteille ja muille metallipinnoille joissa kondenssikosteuden aiheuttama tippuva vesi on ongelma.. • Soveltuu käytettäväksi sisätiloissa sekä ulkotiloissa sateelta suojassa oleville pinnoille.. • Vaimentaa värähtelyä ja melua levitettynä paksuna kerroksena.. • Vastaa EN13501-1-standardin luokan A2-s1d0 vaatimuksia.. • Voidaan käyttää laivojen sisätiloissa (MED-B-10019)..


Käyttökohteet

• Soveltuu mineraalisten katto- ja seinäpintojen, kuten betoni, tasoite, tiili, rakennuslevyt jne. maalaukseen sisätiloissa..


Pakkauskoot

1000 KG, 120 KG, 20 KG, 100,0 L, 1000,0 L, 20,0 L


Riittoisuus

Suositeltava kalvonpaksuus riippuu kosteusrasituksesta sekä rakenteen tyypistä. Tarkista erillinen Grafotherm Käsittelyohje. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu. MED-sertifikaatin vaatimusten täyttäminen edellyttää, että märkäkalvonpaksuus on max 900 µm ja alusta metallia materiaalipaksuudeltaan min 0,75 mm.


Työtapa

suurpaineruistutus, pensseli, tela


Maalausolosuhteet

Pintojen tulee olla kuivia. Ympäröivän ilman ja pinnan lämpötilan tulee olla yli +10ºC maalaustyön ja kuivumisen aikana. Ilman suhteellinen kosteus ei saa ylittää 80 %. Pinnan lämpötilan tulee olla vähintään 3ºC korkeampi kuin kastepistelämpötila. Pinnoitteen lämpötilan tulee olla yli +15°C, jotta levitysominaisuudet säilyvät. Maalaustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana tulee huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta.


Pinnan esikäsittely

Öljy, rasva, suolat ja lika poistetaan kohteeseen sopivalla menetelmällä. (SFS-EN ISO 12944-4) Sinkkipinnat: Pinnat pyyhkäisysuihkupuhdistetaan (SaS) siten, että pinta on kauttaaltaan tasaisen karhea. Puhallusmateriaalina käytetään esim. puhdasta, kuivaa kvartsihiekkaa (SFS 5873). Mikäli pyyhkäisysuihkupuhdistus ei ole mahdollista, pinnat karhennetaan hiomalla tai pestään PANSSARIPESU -pesuaineella. Alumiinipinnat: Pinnat pyyhkäisysuihkupuhdistetaan käyttäen ei-metallisia materiaaleja tasaisen karheaksi (SaS, SFS 5873). Mikäli pyyhkäisysuihkupuhdistus ei ole mahdollista, pinnat karhennetaan hiomalla tai pestään MAALIPESU -pesuaineella. Pohjamaalatut pinnat: Teollinen teräsohutlevyjen taustapuolen maali ei vaadi erityistä esikäsittelyä. Öljy, rasva, suolat ja lika poistetaan kohteeseen sopivalla menetelmällä. Pohjamaalauksen vauriot korjataan Temaprime EE:llä tai Rostex Superilla. Huomioi pohjamaalin päällemaalausväliaika. Ruostumaton teräs: Pinnat karhennetaan hiomalla tai suihkupuhdistamalla. Karhennustyössä tulee käyttää ei-metallisia materiaaleja. Mineraalipinnat: Pohjusta huokoiset ja imevät pinnat ProSeal –pohjusteella ennen käsittelyä GrafoThermilla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:
Ei pintamaalata. Pintamaalaus heikentää pinnoitteen toimivuutta. Suurpaineruiskutus. Jos ruiskutus ei ole mahdollista, telaus tai sively. Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Ruiskulevitykseen maalia voidaan ohentaa 0-5 %. Suurpaineruiskusuutin vertaushalkaisijaltaan 0,027"–0,029" ja suutinpaine 150-180 bar. Hajoituskulma max. 40º. Ruiskun tuotto vähintään 2,7 l/min. Mikäli käytetään suodattimia, karkeus 30-60 mesh. Laastipumppua tai suppiloruiskua voidaan käyttää myös pienemmillä alueilla, suutin 6 mm, ilmanpaine 2 bar.


Miksi valita Grafotherm

Useita käyttökohteita

Pinnoitteen tyypillisiä käyttökohteita ovat varastot ja pysäköintitalot, ilmastointikanavat, vesilaitokset, muut tuotantolaitokset, urheiluareenat, tuulivoimalatornien sisäpinnat, merikontit, henkilö- ja tavarajunien vaunut, karjasuojat jne.

Product usp1prof_img
Excellent moisture absorption capacity

Ympäristöystävällinen

Tuote on kehitetty estämään kondenssia, mutta se tasaa myös lämpötilavaihteluita ja sisäilman kosteutta. GrafoTherm vastaa EN13501-1-standardin luokan A2-s1d0 vaatimuksia.

Product usp2prof_img
Multiple Applications
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.