Grafotherm

Yksikomponenttinen, vesiohenteinen, funktionaalinen, antikondenssipinnoite ruiskulevitykseen.

MED
  • Erinomainen kosteudenimukyky
  • Useita käyttökohteita
  • 8010
  • 1.1 m²/l
  • 1.8 m²/l
Kuvaus

Yksikomponenttinen, vesiohenteinen, funktionaalinen, antikondenssipinnoite ruiskulevitykseen.


Ominaisuudet

Soveltuu käytettäväksi sisätiloissa sekä ulkotiloissa sateelta suojassa oleville pinnoille.


Käyttökohteet

Suositellaan työmaalevitykseen teräsohutlevyille, teräsrakenteille ja muille metallipinnoille, joissa kondenssikosteuden aiheuttama tippuva vesi on ongelma. Soveltuu mineraalisten katto- ja seinäpintojen, kuten betoni, tasoite, tiili, kipsilevyt jne. maalaukseen sisätiloissa. Erinomaiset vedenimu ja -haihdutusominaisuudet. Ehkäisee kondenssikosteuden pisaroitumista ja eristää lämpöä (λ = 0,085 W/mK). Muodostaa joustavan ja huokoisen pinnoitekerroksen. Vaimentaa värähtelyä ja melua levitettynä paksuna kerroksena. Täyttää standardin EN13501-1 vaatimukset, luokka A2-s1d0 ja ASTM E84 (USA). Tuotteella on MED (Marine Equipment Direktiivi) sertifikaatti nro MEDB00001Y8 ja on siten hyväksytty alusten sisäpintojen maalaamiseen.


Riittoisuus

Suositeltava kalvonpaksuus riippuu kosteusrasituksesta sekä rakenteen tyypistä. Tarkista erillinen Grafotherm Käsittelyohje. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu. MED-sertifikaatin vaatimusten täyttäminen edellyttää, että märkäkalvonpaksuus on max 900 µm ja alusta metallia materiaalipaksuudeltaan min 0,75 mm.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, sivellin, tela


Maalausolosuhteet

Pintojen tulee olla kuivia. Ympäröivän ilman ja pinnan lämpötilan tulee olla yli +10 ºC maalaustyön ja kuivumisen aikana. Ilman suhteellinen kosteus ei saa ylittää 80 %. Pinnan lämpötilan tulee olla vähintään 3 ºC korkeampi kuin kastepistelämpötila. Pinnoitteen lämpötilan tulee olla yli +15 °C, jotta levitysominaisuudet säilyvät. Maalaustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana tulee huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta.


Pinnan esikäsittely

Öljy, rasva, suolat ja lika poistetaan kohteeseen sopivalla menetelmällä. (SFS-EN ISO 12944-4) Sinkkipinnat: Pinnat pyyhkäisysuihkupuhdistetaan (SaS) siten, että pinta on kauttaaltaan tasaisen karhea. Puhallusmateriaalina käytetään esim. puhdasta, kuivaa kvartsihiekkaa (SFS 5873). Mikäli pyyhkäisysuihkupuhdistus ei ole mahdollista, pinnat karhennetaan hiomalla tai pestään Tikkurilan Panssaripesulla. Alumiinipinnat: Pinnat pyyhkäisysuihkupuhdistetaan käyttäen ei-metallisia materiaaleja tasaisen karheaksi (SaS, SFS 5873). Mikäli pyyhkäisysuihkupuhdistus ei ole mahdollista, pinnat karhennetaan hiomalla käsin tai pestään Tikkurilan Maalipesulla. Pohjamaalatut pinnat: Teollinen teräsohutlevyjen taustapuolen maali ei vaadi erityistä esikäsittelyä. Öljy, rasva, suolat ja lika poistetaan kohteeseen sopivalla menetelmällä. Pohjamaalauksen vauriot korjataan Rostex Super Akvalla tai Temaprime EE:llä. Huomioi pohjamaalin päällemaalausväliaika. Ruostumaton teräs: Pinnat karhennetaan hiomalla tai suihkupuhdistamalla. Karhennustyössä tulee käyttää ei-metallisia materiaaleja. Mineraalipinnat: Pohjusta huokoiset ja imevät pinnat ProSeal -pohjusteella ennen käsittelyä GrafoThermillä.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Ei pintamaalata. Pintamaalaus heikentää pinnoitteen toimivuutta. Suurpaineruiskutus. Jos ruiskutus ei ole mahdollista, telaus tai sively. Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Ruiskulevitykseen maalia voidaan ohentaa 0–5 %. Suurpaineruiskusuutin vertaushalkaisijaltaan 0,027"–0,029" ja suutinpaine 150–180 bar. Hajoituskulma max. 40º. Ruiskun tuotto vähintään 2,7 l/min. Mikäli käytetään suodattimia, karkeus 30–60 mesh. Laastipumppua tai suppiloruiskua voidaan käyttää myös pienemmillä alueilla, suutin 6 mm, ilmanpaine 2 bar.


VOC

Haihtuvien orgaanisten yhdisteiden määrä on 15 g/litra maalia.


Erinomainen kosteudenimukyky

GrafoTherm koostuu miljoonista mikrohuokosista, joiden koko on 0,1–100 mikronia. Ne muodostavat monikerroksisen, huokoisen rakenteen, jolla on erinomainen kosteudenimukyky. Haihtuminen tapahtuu nopeammin kuin tavanomaisilla pinnoitteilla mikrohuokoisen rakenteen ansiosta, mikä rikkoo veden pintajännityksen ja levittää kosteuden pinnoitteen päälle.

Product usp1prof_img
Excellent moisture absorption capacity

Useita käyttökohteita

Pinnoitteen tyypillisiä käyttökohteita ovat varastot ja pysäköintitalot, ilmastointikanavat, vesilaitokset, muut tuotantolaitokset, urheiluareenat, tuulivoimalatornien sisäpinnat, merikontit, henkilö- ja tavarajunien vaunut, karjasuojat jne. Paras lopputulos GrafoThermillä saadaan kun tuote levitetään ruiskuttamalla, mutta se voidaan levittää myös siveltimellä tai telalla.

Product usp2prof_img
Multiple Applications
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi