Holvi

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali.

Holvi

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali.

  • 24 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Sammutetusta kalkista valmistettu kalkkimaali.


Ominaisuudet

Kalkkivahvojen rappauspintojen maalaukseen ulko- ja sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin kalkkimaalilla maalatuille alustoille.


Käyttökohteet

Kalkki- ja kalkkisementtirapatut julkisivut ja sisäseinät, kellarit yms.


Riittoisuus

0,5–0,8 kg ohentamatonta Holvi-kalkkimaalia / m² (valmis pinta eli 2–3 kerran käsittely). Riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan alustan karkeus ja huokoisuus.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava puhdas ja kiinteä. Ilman, maalin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 ºC. Huolehdi riittävästä maalatun pinnan esi- ja jälkikostutuksesta erityisesti lämpimällä ja tuulisella säällä. Älä tee Holvi kalkkimaalausta sateella, sateen edellä eikä suorassa auringonpaisteessa. Sisämaalauksessa suositellaan huoneen lämpötilan laskua alle +20 ºC:een.


Pinnan esikäsittely

Puhdista pinnat liasta, pölystä ja suoloista. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Pese homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat alhaalta ylöspäin Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Maalattavan pinnan on oltava ehjä ja puhdas myös orgaanisista maaleista. Sementtivahvat laastit eivät sovellu kalkkimaalin alustaksi. Poista irtonainen ja alustassaan huonosti kiinni oleva kalkkimaali teräsharjauksella (harjakset oltava pehmeitä ruostumattomasta teräksestä tai messingistä) tai korkeapainepesulla niin, ettei ehjä alusta vaurioidu. Tee mahdolliset rappauspaikkaukset ympäröivän rappauksen koostumusta vastaavalla laastilla ympäröivän pinnan tasoon ja karkeuteen. Suojaa maalaamattomiksi tarkoitetut pinnat, esim. ikkunat, metalli- ja luonnonkivipinnat huolellisesti työn ajaksi.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita työmaalla Holvi-kalkkimaaliin aina puhdasta vettä seuraavasti: 12,5 kg Holvi-kalkkimaalia ja 8 l vettä, 25 kg Holvi-kalkkimaalia ja 16 l vettä. Älä käytä Holvi-kalkkimaalia ohentamattomana! Säilytä sekoitussuhde samana koko työn ajan värierojen välttämiseksi. Sekoita kalkkimaalia astiassaan työn aikana riittävän usein painavamman kiviaineksen muutoin painuessa astian pohjaan. Kostuta alusta aina huolellisesti puhtaalla vedellä ennen Holvi-kalkkimaalin levittämistä. Alustan pitää olla tasaisen kostea, mutta kuitenkin imevä. Levitä Holvi-kalkkimaali kalkkiharjalla (kalkkihakkuri) tai kalkkisiveltimellä. Maalaa 2–3 kertaan. Seuraavan maalauksen voit tehdä aikaisintaan seuraavana päivänä. Kostuta alustaa huolellisesti ja tasaisesti ennen ja jälkeen jokaisen käsittelykerran. Kostuta pinta myös viimeisen käsittelykerran jälkeen. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä samaa valmistuserää olevaa maalia mahdollisten värierojen välttämiseksi. Maalaa erien rajakohdat uuden ja vanhan erän seoksella 1 osa vanhaa maalierää ja 1 osa uutta maalierää, mikäli joudut käyttämään eri valmistuseriä. Pyri järjestämään työ niin, että rajakohta tulee mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan. Maalaa aina keskeytyksettä yhtenäinen alue ja lopeta maalaus rakennuksen kulmiin, parvekelinjoihin tai vastaaviin kohtiin. Tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi vältä jälkikäteen tehtäviä paikkamaalauksia. Paras työtapa työrajojen häivyttämiseen on kevyt töpötys. Holvi-kalkkimaalin väriin vaikuttavat alustan kosteus ja huokoisuus. Jälkikostutus tummentaa väriä. Mekaaninen rasitus aiheuttaa erityisesti tummissa väreissä vaaleampina näkyviä jälkiä. Tämä on kaikille himmeille julkisivumaaleille tyypillinen tuoteominaisuus, jolla ei ole vaikutusta tuotteen tekniseen toimivuuteen. Kalkkimaalauksella saadaan elävä pinta, jossa näkyy käsityön jälki, mikä on otettava huomioon kalkkimaalattua pintaa arvioitaessa.


Huoltomaalaus:

Pese pinnat ennen huoltomaalausta varovasti painepesemällä ilman pesuainetta. Holvi-kalkkimaalilla maalatut pinnat voidaan huoltomaalata Holvi-kalkkimaalilla tai Finngard kalkkimaalilla.


Työvälineiden pesu

Pese työvälineet välittömästi käytön jälkeen joko puhtaalla vedellä tai laimealla etikka-vesiliuoksella ja huuhtele puhtaalla vedellä.


Huoltomaalausohjeet

Likaantunut Holvi-kalkkimaalilla maalattu pinta voidaan pestä varovasti painepesulla ilman pesuainetta aikaisintaan yhden kuukauden kuluttua maalaamisesta. Pintaan jää pysyvä jälki pesusta, joten pesualue tulee rajata huomaamattomasti rakenteen linjojen mukaan. Irtonainen lika on suositeltavinta puhdistaa kuivana kevyesti pehmeällä harjalla ilman hankausta. Levän tai homeen poistoon voidaan käyttää Tikkurilan Homeenpoistoa ja hyvää huuhtelua käyttöohjeen mukaisesti. Huom! Homepesun jälkeen pinta vaatii aina uuden pintakäsittelyn.


VOC

cat (A/a) 30 g/l(2010). Holvi sisältää VOC max. 30 g/l.


Kauniin himmeä, hengittävä kalkkipinta

Täyshimmeässä pinnassa näkyy tekijän kädenjälki. Kalkkimaalipinta on erittäin hyvin vesihöyryä läpäisevä.

Product usp1prof_img
Kivitalo

Helppo työstää

Kalkkimaalaus tehdään perinteisellä kalkkihakkurilla kalkkimaalia veteen ohentaen.

Product usp2prof_img
kalkkimaalin levitys

Soveltuu ulko- ja sisäkäyttöön

Kalkkimaalilla voidaan maalata kalkkivahvoilla laasteilla rapattuja pintoja, niin julkisivuja kuin sisäseiniäkin, esimerkiksi kellarin seiniä.

Product usp3prof_img
kalkkimaali
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi