LM 20

Ammattikäyttöön tarkoitettu laadukas, vesiohenteinen puolihimmeä sisämaali.

M1
  • 805
  • 6 m²/l
  • 12 m²/l
  • 2 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Puolihimmeä

Kuvaus

Ammattikäyttöön tarkoitettu laadukas, vesiohenteinen puolihimmeä sisämaali.


Ominaisuudet

Sisämaalaukseen, betoni-, rappaus-, tasoite-, kipsilevy-, lastulevy ja puukuitulevypintojen maalaukseen käyttöohjeen mukaan. Myös aikaisemmin maalattujen pintojen uudelleenmaalaukseen.


Käyttökohteet

Katto- ja seinäpinnat kuivissa sisätiloissa.


Riittoisuus

Imemättömät pinnat 9–12 m²/l. Imevät pinnat 6–9 m²/l.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa LM 3:lla. Ennen maalattu pinta: Pese ennen maalatut pinnat laimennetulla Maalipesu pesuaineella. Hio maalipinnat himmeäksi ja poista hiontapöly. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Presto tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa tarvittaessa LM 3:lla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita LM 20 hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, siveltimellä tai ruiskulla 1–2 kertaa.


Huoltomaalaus:

LM 20:lla maalatut pinnat voit huoltomaalata samalla tai samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla.


Työvälineiden pesu

Poista ylimääräinen maali työvälineistä ja pese vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n. 1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraalilla (pH 6–8) pesuaineliuoksella esim. pesusientä tai siivousliinaa käyttäen. Erittäin likaiset pinnat voidaan puhdistaa heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuaineliuoksella esim. siivouspyyhettä, pesumoppia tai pesusientä käyttäen. Pesun jälkeen pinta huuhdellaan huolellisesti. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.


VOC

cat A/a) max. 30 g/l (2010). LM 20 sisältää VOC max. 30 g/l.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi