Öljypohja

Alkydiöljypohjamaali puupuhtaiden puupintojen ulkomaalaukseen.

Öljypohja

Alkydiöljypohjamaali puupuhtaiden puupintojen ulkomaalaukseen.

  • 805
  • 5 m2/l
  • 10 m2/l
  • 24 h

Kiilto

  • Himmeä

Kuvaus

Alkydiöljypohjamaali puupuhtaiden puupintojen ulkomaalaukseen.


Ominaisuudet

Alkydiöljypohjamaali puupuhtaiden puupintojen ulkomaalaukseen ennen pintamaalausta öljy- tai akrylaattimaaleilla. Soveltuu myös aikaisemmin öljymaalilla maalattujen pintojen käsittelyyn.


Käyttökohteet

Ulkoseinät, ikkunanpuitteet, kaiteet, aidat.


Pakkauskoot

1,0 L, 10,0 L, 3,0 L


Riittoisuus

Sahatulle pinnalle 5-8 m²/l. Höylätylle pinnalle 8-10 m²/l.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on pysyttävä alle 20 %. Maalaustyön ja kuivumisen aikana on ilman lämpötilan oltava vähintään +5°C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista pinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjuste tai Valtti Akvabase pohjustuspuunsuojalla. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksakohdista. Ennen maalattu pinta: Poista pinnalta irtoava aines ja nukkaantunut harmaa puupinta kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla tai Tehopesulla käyttöohjeen mukaan. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Akvabasella.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:
Ensimaalaus: Sekoita Öljypohja hyvin ja maalaa puupuhtaat pinnat siveltimellä kertaalleen. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Pintamaalaus suositellaan tehtäväksi mahdollisimman pian pohjamaalauskäsittelyn jälkeen, kuitenkin viimeistään 6-10 kk:n kuluttua. Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä.


on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.