Öljypohja

Alkydiöljypohjamaali puupuhtaiden puupintojen ulkomaalaukseen.

Avainlippu
  • Varmistaa tartunnan
  • Varmistaa tartunnan erityisesti kuluneille vanhoille pinnoille
  • Varmistaa onnistumisen
  • 805
  • 5 m²/l
  • 10 m²/l
  • 24 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Alkydiöljypohjamaali puupuhtaiden puupintojen ulkomaalaukseen.


Ominaisuudet

Alkydiöljypohjamaali puupuhtaiden puupintojen ulkomaalaukseen ennen pintamaalausta öljy- tai akrylaattimaaleilla. Soveltuu myös aikaisemmin öljymaalilla maalattujen pintojen käsittelyyn.


Käyttökohteet

Ulkoseinät, ikkunanpuitteet, kaiteet, aidat.


Riittoisuus

Sahatulle pinnalle 5–8 m²/l. Höylätylle pinnalle 8–10 m²/l.


Ohenne

Liuoteohenteinen


Työtapa

sivellin


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on pysyttävä alle 20 %. Maalaustyön ja kuivumisen aikana on ilman lämpötilan oltava vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Poista irtoava pihka oksakohdista. Ennen maalattu pinta: Poista pinnalta irtoava aines ja nukkaantunut harmaa puupinta kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Ensimaalaus: Sekoita Öljypohja hyvin ja maalaa puupuhtaat pinnat siveltimellä kertaalleen. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Pintamaalaus suositellaan tehtäväksi mahdollisimman pian pohjamaalauskäsittelyn jälkeen, kuitenkin viimeistään 6–10 kk:n kuluttua. Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä.


VOC

(cat A/g) 350g/l (2010), Öljypohja sisältää VOC max. 350 g/l.


Varmistaa tartunnan

Klassinen pohjamaali luo hyvän tartunnan tehdaspohjamaalatuille ja vanhoille, kuluneille lautapinnoille ennen pintamaalausta talomaaleilla.

Product usp1consumer_img
Öljypohja

Varmistaa tartunnan erityisesti kuluneille vanhoille pinnoille

Öljypohja tunkeutuu ja tarttuu erittäin hyvin myös vanhoille ja kuluneille puupinnoille. Pintamaalaukseen sopivat sekä akrylaatti- että öljymaalit.

Product usp2consumer_img
Öljypohja

Varmistaa onnistumisen

Öljypohja täyttää ja peittää hyvin sekä hidastaa puusta tulevia värjääviä uuteaineita.

Product usp3consumer_img
Öljypohja
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi