Solid EP-H 0229

Kaksikomponenttinen, liuotteeton epoksimaali.

EPD verified
Avainlippu
CE
  • 4 m²/l
  • 8 m²/l

Lopputulos

  • Täyskiiltävä

Kuvaus

Kaksikomponenttinen, liuotteeton epoksimaali.


Ominaisuudet

Soveltuu uusille ja vanhoille betonilattioille sekä aikaisemmin epoksimaaleilla ja -pinnoitteilla käsitellyille betonilattioille. Vain ammattikäyttöön.


Käyttökohteet

Autotallien, talopesuloiden, porraskäytävien ja julkisten tilojen kovan kulutuksen betonilattiat.


Riittoisuus

Riittoisuus betonilattialle on keskimäärin: Pohjustus: 4–6 m²/l. Pintamaalaus: 6–8 m²/l. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalattavan pinnan huokoisuus, tasaisuus ja maalausmenetelmä.


Ohenne

Liuotteeton


Maalausolosuhteet

Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97 %. Käsittelyn ja tuotteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja tuotteen lämpötilan olla yli +15 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Uusi betonilattia: Poista betonipinnasta sementtiliimakerros esim. pintahiontana tai suolahappopeittauksella. Poista hionnan jälkeen sementtipöly. Suolahappopeittaus tehdään laimennetulla liuoksella (1 osa väkevää suolahappoa, 4 osaa vettä). Peitattu lattia huuhdotaan runsaalla vedellä. Alustan tulee olla kuiva, luja ja kiinteä ennen pintakäsittelyä. Vanha betonilattia: Puhdista lattia ja poista rasvat, öljyt, kemikaalit ja muut epäpuhtaudet Tikkurilan Maalipesulla, hiomalla tai suihkupuhdistamalla. Poista vanha, hilseilevä maalikalvo hionnalla. Avaa halkeamat, kolot ja kuopat terveeseen betoniin saakka esim. kulmahiomakoneella. Poista irtonainen aines ja pöly. Paikkaa kuopat, avatut halkeamat ja kolot esimerkiksi sementtipohjaisella tasoitteella tai epoksikitillä. Tarkista yhteensopivuus sementtipohjaisen tasoitteen kanssa tasoitemassan valmistajalta. Hio tasoitetut kohdat ympäröivän lattian tasoon ennen maalausta.


Maalaus Työvälineiden pesu

Solid Epoxy thinner EP-H.


Huoltomaalausohjeet

Maalattu pinta saavuttaa lopullisen kulutus- ja kemikaalikestävyytensä noin 1 viikon kuluttua pintakäsittelystä. Vältä puhdistuskäsittelyä tänä aikana. Puhdista pinta harjalla, mopilla tai pölypyyhkeellä. Likaiset pinnat voit puhdistaa neutraalilla (pH 6–8) pesuaineella kostutetulla siivousvälineellä.


VOC

(cat A/j) 500g/l(2010). Solid EP-H sisältää VOC max. 500 g/l.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi