Solid EP-M

Kaksikomponenttinen, vesiohenteinen, hyvin vesihöyryä läpäisevä epoksimaali.

EPD verified
M1
Avainlippu
CE
  • Keskikovaan rasitukseen
  • Vähäpäästöinen
  • Helppokäyttöinen
  • 8015
  • 5 m²/l
  • 10 m²/l
  • 16 h
  • 6 h

Lopputulos

  • Kiiltävä

Kuvaus

Kaksikomponenttinen, vesiohenteinen, hyvin vesihöyryä läpäisevä epoksimaali.


Ominaisuudet

Soveltuu keskikovaan kulutukseen uusien ja vanhojen betonilattioiden maalaukseen, kuten kerrostalon yhteisten- ja pesutilojen lattiat. Soveltuu myös aikaisemmin epoksimaaleilla ja pinnoitteilla käsitellyille betonilattioille. Voidaan käyttää myös sisätilojen betoni-, tiili- ja mineraalilevypinnoilla. Vain ammattikäyttöön.


Käyttökohteet

Kerrostalojen ulkovälinevarastojen, kellari- ja pesutilojen sekä muiden yleisten tilojen betonilattiat.


Riittoisuus

Pohjustus 5–7 m²/l. Pintamaalaus 7–10 m²/l. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat pinnan karkeus ja imukyky.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97 %. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +15 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Huom! Epoksipohjaisilla tuotteilla on luontainen taipumus kellastumiseen ja liituuntumiseen. Kellastuminen tulee esiin selvemmin vaaleissa väreissä.


Pinnan esikäsittely

Uusi betonilattia: Poista betonipinnasta sementtiliimakerros esim. pintahiontana tai suolahappopeittauksella. Poista hionnan jälkeen sementtipöly. Suolahappopeittaus tehdään laimennetulla liuoksella (1 osa väkevää suolahappoa, 4 osaa vettä). Peitattu lattia huuhdotaan runsaalla vedellä. Alustan tulee olla kuiva, luja ja kiinteä ennen pintakäsittelyä. Vanha betonilattia: Puhdista lattia ja poista rasvat, öljyt, kemikaalit ja muut epäpuhtaudet Tikkurilan Maalipesulla, hiomalla tai suihkupuhdistamalla. Poista vanha, hilseilevä maalikalvo hionnalla. Avaa halkeamat, kolot ja kuopat terveeseen betoniin saakka esim. kulmahiomakoneella. Poista irtonainen aines ja pöly. Paikkaa kuopat, avatut halkeamat ja kolot esimerkiksi sementtipohjaisella tasoitteella tai epoksikitillä. Hio tasoitetut kohdat ympäröivän lattian tasoon ennen maalausta.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pohjustus suoritetaan 30–40 % vedellä ohennetulla Solid EP-M Epoksimaalilla. Ohenne lisätään valmiiseen seokseen huolellisesti sekoittaen. Pintamaalaus suoritetaan aikaisintaan 16 h kuluttua pohjustuksesta. Pintamaalia voidaan ohentaa enintään 10–35 % vedellä. KARHENNUS: Voit vähentää maalatun pinnan liukkautta lisäämällä Liukueste karkeutusainetta Solid EP-M Epoksimaalin joukkoon. Ensin tehdään maalaustyö normaalisti tuoteselosteen ohjeiden mukaisesti. Solid EP-M Epoksimaalin kuivuttua niin, että sen päällä voidaan kävellä, kuitenkin enintään vuorokauden kuluttua, tehdään liukuestekäsittely seuraavan ohjeen mukaisesti: Solid EP-M Epoksimaali ohennetaan 20 til.-% vedellä. Sekoita hyvin käyttäen maalinsekoittimella varustettua porakonetta. Seokseen lisätään Liukueste karkeutusainetta suhteessa 1 purkki (0,3 l) karkeutusainetta noin 10 l Solid EP-M Epoksimaaliseosta kohden. Sekoita komponentit hyvin käyttäen maalinsekoittimella varustettua porakonetta. Karkeutettu maali voidaan levittää lyhytnukkaisella telalla koko lattiapinnalle tai maalarinteipillä rajatulle osalle pintaa. Mikäli karkeutus on silmämääräisesti arvioituna liian harva, voi sitä parantaa toistamalla maalauksen uudella karkeutetulla seoksella parin tunnin kuivumisen jälkeen. Työn suorituksessa on otettava huomioon, että paksut maalikerrokset eivät kovetu kunnolla, vaan jäävät hyytelömäiseksi seokseksi.


Työvälineiden pesu

Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Maalattu pinta saavuttaa lopullisen kulutus- ja kemikaalikestävyytensä noin 1 viikon kuluttua pintakäsittelystä. Vältä puhdistuskäsittelyä tänä aikana. Puhdista pinta harjalla, mopilla tai pölypyyhkeellä. Likaiset pinnat voit puhdistaa neutraalilla (pH 6–8) pesuaineella kostutetulla siivousvälineellä.


VOC

(cat A/j) 140g/l (2010). Solid EP-M sisältää VOC max. 140 g/l.


Keskikovaan rasitukseen

Solid EP-M -epoksimaalia suositellaan ulkovälinevarastojen, väestösuojien, kellaritilojen sekä muiden yleisten tilojen betonilattioille, joihin kohdistuu keskikovaa mekaanista ja kemiallista rasitusta.

Product usp1prof_img
ulkovälinevarasto

Vähäpäästöinen

Solid EP-M kuuluu sisäkäyttöön tarkoitettujen rakennusmateriaalien päästöluokituksen luokkaan M1, ja siitä haihtuu ilmaan erittäin vähän yhdisteitä.

Product usp2prof_img
Betonilattia

Helppokäyttöinen

Ei vaadi erillistä pohjustetta tai pohjamaalia. Helppo levittää telalla, siveltimellä tai lastalla. Ohentamiseen ja työvälineiden puhdistukseen käytetään vettä.

Product usp3prof_img
Lattia
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi