Ultra Primer

Akrylaattipohja- ja välimaali puupintojen ulkomaalaukseen.

Avainlippu_NEW

Ultra Primer

Akrylaattipohja- ja välimaali puupintojen ulkomaalaukseen.

  • 805
  • 4 m²/l
  • 9 m²/l
  • 4 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Akrylaattipohja- ja välimaali puupintojen ulkomaalaukseen.


Ominaisuudet

Uusien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla käsiteltyjen pintojen ulkomaalaukseen ennen pintamaalausta Ultra-sarjan talomaaleilla tai Pika-Teholla.


Käyttökohteet

Lautaverhoillut ulkoseinät, vuorilaudat, kaiteet, aidat, yms.


Riittoisuus

Sahatulle pinnalle: 4–6 m²/l Höylätylle pinnalle: 7–9 m²/l


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on oltava alle 20 %. Maalaustyön ja kuivumisen aikana on ilman lämpötilan oltava vähintään + 5°C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista käsittelemätön tai teollisella pohjamaalilla käsitelty puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Pohjusta puupuhtaat pinnat mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Ennen maalattu pinta: Poista aikaisemmin maalatusta puupinnasta irtoava maali kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Paikkamaalaa Ultra Primerilla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Ultra Primer huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä, max. 10 %. Levitä harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla ja sivelemällä. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Pintamaalaus suositellaan tehtäväksi mahdollisimman pian pohjamaalauskäsittelyn jälkeen, kuitenkin viimeistään 10 kk:n kuluttua. Pintamaalaa 1–2 kertaan Ultra-sarjan talomaalilla tai Pika-Teho talomaalilla riippuen alustan väripoikkeamasta ja käsiteltävän pinnan kunnosta. Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä. Pohjamaalin käyttö vähentää läpilyöntejä.


VOC

(cat A/d) 130g/l (2010), Ultra Primer sisältää VOC max. 130 g/l.


Kustannustehokas

Ultra Primer on sävytettävissä pintamaalin väriseksi, jolloin säästät pintamaalin menekissä. Yksi pintamaalikerros yleensä riittää. Pintamaalaus sujuu myös nopeammin sivelyn helpottuessa.

Product usp1prof_img
Retards seepage of wood extractives

Hidastaa puun uuteaineiden läpilyöntiä

Puun luonnollinen eläminen ja sen sisältämät värjäytymät eivät aina ole vältettävissä. Ultra Primer on optimoitu hidastamaan pihkan ja muiden läpilyöntien näkymistä maalin läpi.

Product usp2prof_img
Ultra Primer retards the appearance of bleeding through the paint.

Täydellinen lopputulos

Ultra Primer suojaa rakenteilla olevan talon kosteudelta ja talvirakentamisenkin yhteydessä pintamaalauksen voi huolettomammin jättää kevääseen.

Product usp3prof_img
A rewarding outcome
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi