Ultra Primer

Akrylaattipohja- ja välimaali puupintojen ulkomaalaukseen.

EPD verified
Avainlippu
  • 805
  • 4 m²/l
  • 9 m²/l
  • 4 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Akrylaattipohja- ja välimaali puupintojen ulkomaalaukseen.


Ominaisuudet

Uusien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla käsiteltyjen pintojen ulkomaalaukseen ennen pintamaalausta Ultra-sarjan talomaaleilla tai Pika-Teholla.


Käyttökohteet

Lautaverhoillut ulkoseinät, vuorilaudat, kaiteet, aidat, yms.


Riittoisuus

Sahatulle puupinnalle 4–6 m²/l. Höylätylle puupinnalle 7–9 m²/l.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on oltava alle 20 %. Maalaustyön ja kuivumisen aikana on ilman lämpötilan oltava vähintään + 5°C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista käsittelemätön tai teollisella pohjamaalilla käsitelty puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Pohjusta puupuhtaat pinnat mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Ennen maalattu pinta: Poista aikaisemmin maalatusta puupinnasta irtoava maali kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Paikkamaalaa Ultra Primerilla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Ultra Primer huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä, max. 10 %. Levitä harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla ja sivelemällä. Ruiskutettaessa Ultra Primeria, pinta suositellaan tasoitettavaksi siveltimellä heti ruiskutuksen jälkeen, jotta varmistetaan maalin tartunta alustaan. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Pintamaalaus suositellaan tehtäväksi mahdollisimman pian pohjamaalauskäsittelyn jälkeen, kuitenkin viimeistään 10 kk:n kuluttua. Pintamaalaa 1–2 kertaan Ultra-sarjan talomaalilla tai Pika-Teho talomaalilla riippuen alustan väripoikkeamasta ja käsiteltävän pinnan kunnosta. Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä. Pohjamaalin käyttö vähentää läpilyöntejä.


VOC

EU VOC-raja-arvo (cat A/d) 130g/l (2010), Ultra Primer sisältää VOC max. 130 g/l.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi