Ultra Special

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.

Avainlippu_NEW

Ultra Special

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.

  • 805
  • 4 m²/l
  • 9 m²/l
  • 2 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Puolihimmeä

Kuvaus

Akrylaattimaali, joka hylkii likaa. Helppo myös tarvittaessa pestä puhtaaksi.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla tai kuultavilla puunsuojilla käsiteltyjen puupintojen ulkomaalaukseen.


Käyttökohteet

Nurkka- ja räystäänaluslaudat, pylväät ja kaiteet.


Riittoisuus

Sahatulle puupinnalle 4–6 m²/l. Höylätylle puupinnalle ja ennen maalatulle pinnalle 7–9 m²/l.


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Pese home pois Tikkurilan Homeenpoistolla ohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Öljypohjalla (erityisesti vanhat ja kuluneet pinnat) tai Ultra Primerilla. Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut tai kuultavalla puunsuojalla käsitellyt pinnat: Pese home pois Homeenpoistolla ohjeen mukaan. Poista aikaisemmin käsitellystä puupinnasta irtoava hilse kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella ja pohjamaalaa ne kertaalleen Öljypohjalla (erityisesti vanhat ja kuluneet pinnat) tai Ultra Primerilla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Pintamaalaa pinnat 1–2 kertaan Ultra Specialilla riippuen alustan väripoikkeamasta ja käsiteltävän pinnan kunnosta. Sekoita maali huolellisesti ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä Ultra Special harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla ja sivele. Käsittele kaikki laudan päädyt erityisen huolellisesti. Puussa on oksia, joista voi tihkua maalipinnan läpi pihkaa ja muita uuteaineita lämpö- ja kosteusvaihteluiden johdosta. Tämä aiheuttaa oksakohdissa maalipinnan värjääntymistä, mikä johtuu puun luonnollisista ominaisuuksista.


Huoltomaalaus:

Ultra Special voidaan huoltomaalata ensisijaisesti Ultra Specialilla. Tai vaihtoehtoisesti Pika-Teholla tai Ultra- sarjan talomaaleilla.


Työvälineiden pesu

Pese työvälineet vedellä ja saippualla. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla. Maalattu pinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Talon Huoltopesulla (1 osa Talon Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(cat A/d) 130g/l (2010), Ultra Special sisältää VOC max. 130 g/l.


Pitkään vaaleana ja puhtaana pysyvät puuosat

Ultra Special hylkii hyvin likaa ja pintahometta. Maalatut pinnat on helppo tarvittaessa pestä puhtaaksi.

Product usp1consumer_img
Pitkään vaaleana ja puhtaana pysyvät puuosat

Näyttävät vaaleat puutehosteet

Ultra Special on erikoismaali nurkka- ja räystäslaudoille, kaiteille ja pylväille. Erinomaisesti koviakin säärasituksia kestävä maalipinta säilyy pitkään uudenveroisena.

Product usp2consumer_img
Näyttävät vaaleat puutehosteet

Helppo maalata

Ultra Special on koostumukseltaan paksua ja hyvin peittävää. Tämä helpottaa hankalien, ylösalaisin olevien pintojen maalaamista.

Product usp3consumer_img
Helppo maalata
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi