Yki Sokkelipohjuste

Vesiohenteinen, silikonipitoinen pohjusteaine (tiiviste).

M1

Yki Sokkelipohjuste

Vesiohenteinen, silikonipitoinen pohjusteaine (tiiviste).

  • 805
  • 24 h
  • 2 h
Kuvaus

Vesiohenteinen, silikonipitoinen pohjusteaine (tiiviste).


Ominaisuudet

Huokoisten, vettä imevien maalaamattomien tai aikaisemmin maalattujen betonisokkeleiden pohjustuskäsittelyyn ennen pintakäsittelyä Yki-tuotteilla.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto ym. rakennukset.


Riittoisuus

Käyttöliuoksen riittoisuus: betonipinnoille 2–4 m²/l. Yki Sokkelipohjusteen (ohentamattoman) menekki: betonipinnoille 0,025–0,05 l/m². Riittoisuuteen vaikuttavat pohjustettavan alustan karkeus, huokoisuus ja mahdollisen aikaisemman maalauskäsittelyn imuominaisuudet.


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Tiiviste on säilytettävä tiiviisti suljetuissa astioissa. Varastointilämpötilan on oltava alle +30 C. Veden kanssa sekoitettu käyttöliuos säilyy 24 tuntia.


Maalausolosuhteet

Käsiteltävän pinnan on oltava puhdas; lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Älä levitä tuotetta märälle tai imemättömälle alustalle.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Uuden betonipinnan tulee olla kuivunut ja kovettunut ennen käsittelyn aloittamista. Pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Mikäli suolojen tulo on erittäin voimakasta ja jatkuvaa, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esim. hiekkapuhalluksella, riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Pinnassa esiintyvä lasimainen ja kiiltävä sementtikivi voidaan poistaa esim. hiekkapuhalluksella, koneellisella teräsharjauksella tai painepesulla hiekkalisäyksellä. Aikaisemmin maalattu pinta: Hilseilevät ja heikosti kiinni olevat tai jauhemaiset maalikerrokset poistetaan aikaisemmin maalatulta pinnalta. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekka pesu). Poista myös heikosti kiinni oleva, hauras betoni. Avaa mahdolliset halkeamat piikkaamalla tai kulmahiomakoneella tms. Puhdista esiin tulleet teräkset ruosteesta ja tee suojamaalaus. Paikkaa avatut halkeamat yms. ympäröivän pinnan tasoon betonipinnoilla Finnseco-korjauslaasteilla ja rappauspinnoilla kalkkisementtilaasteilla. Mikäli alustasta tulee suoloja, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu.


Maalaus Työvälineiden pesu

Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen pohjusteen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Puhtaaseen veteen sekoitettava pohjusteainetiiviste

Maalaamattomien tai aiemmin maalattujen kiviainespintojen pohjustamiseen ennen pintamaalausta.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi