Tupakkahuoneesta hohtava showroom

Tupakkahuoneesta hohtava showroom

Tylsä ja epäinspiroiva tupakointitila on nykyään kaikkein tyylikkäin näyttelyhuone AS Tikkurilan koulutuskeskuksessa Tallinnassa. Tästä muodonmuutoksesta vastaa Tarmo Mooste, joka fanittaa science fictionia, varsinkin scifi-elokuvia. Eräänä päivänä hän sai ajatuksen siirtää kokemuksensa maalatuille pinnoille, ja lopputulos on vähintäänkin jännittävä.

Ammatikseen Tarmo toimii myyntiedustajana ammattilaisasiakkaille, mutta on myös designlattioiden asiantuntija. Hän halusi kokeilla Temafloor 210 Clear -lakan toimivuutta hohtavan jauheen kanssa. Hän tajusi kuitenkin pian, että tulisi lattiasta miten hieno tahansa, se menettäisi osan tehoaan, jolleivät seinät ja katto olisi samalla "tasolla". Niinpä Tarmo päätti suunnitella koko huoneen samalla kertaa saadakseen aikaan mahdollisimman voimakkaan vaikutuksen. Perusidea oli futuristinen diskobaari, joka oli saanut innoituksen Disneyn Tron Legacy -elokuvasta vuodelta 2010.

GlowingRoom_04
GlowingRoom_03

Puolen vuoden projekti

Tarmo Mooste sanoo aloittaneensa tämän erikoislaatuisen projektin joulukuussa 2014 tekemällä erilaisia luonnoksia Photoshopilla. – Lopulta kaikki palaset loksahtivat paikoilleen. Kerroin ajatuksistani myyntijohtaja Rymas Hermanille, ja hän suostui heti. Hän myös ehdotti, että käyttäisin seiniin ja kattoon Optiva Ceramic Super Matt 3 -maalia, jonka Tikkurila lanseerasi maaliskuussa Puolassa. Avukseni käytännön työhön tuli Ivar Tomperk, joka toimii meillä teknisenä neuvojana.

 

Kaikki alkujaan valkoiseksi maalatut seinät ja katto saivat pintaansa ensin kerroksen Kattomustaa, joka nimensä mukaisesti on musta, täyshimmeä akrylaattilateksimaali. Tuleva tehosteseinä käsiteltiin kahteen kertaan Tikkurilan vesiohenteisella Taika Glow -erikoislakalla, joka hohtaa pimeässä. Vaikutus kestää jopa kuusi tuntia, jos lakka on saanut "latautua" riittävästi.

 

Tehosteseinään tehtiin halutut kuviot teippaamalla. Mitä tarkempaa työtä malttaa tehdä, sitä parempi on lopputulos. Kaikki seinät ja katto maalattiin sitten kertaalleen mustalla Optiva Ceramic Super Matt 3:lla (sävy TVT 0202). Täysin heijastamaton mattapinta antaa värille syvyyttä ja näyttää samalta katselukulmasta riippumatta. Lopuksi teipit poistettiin varovasti.

Vanha harmaa laattalattia pohjamaalattiin kahteen kertaan liuotteettomalla, valkoiseksi sävytetyllä Temafloor 200 -epoksilakalla. Seuraavaksi levitettiin 1 mm:n kerros liuotteetonta Temafloor P 300 -epoksipinnoitetta, jonka sävy on vaaleanvihreä RAL 230-1. Liuotteettomaan Temafloor 210 Clear -pintalakkaan (1 mm:n kerros) oli lisätty hohtavaa jauhetta 15–20 paino-%, mikä osaltaan tehostaa hohtavaa tunnelmaa. Ruostumattomasta teräksestä leikatut, lattiaan liimatut kirjaimet muodostavat Tron Legacy -filmistä lainatun sitaatin "I kept dreaming of a world I thought I'd never see and then one day I got in."

 

Katon ilmastointiaukkoihin käytettiin vihreää Temadur 90:ää ja mustaa Temadur 20:aa 15 %:n lisäyksellä Temamatt Matting Paste -himmennyspastaa. Pieni ikkuna tehosteseinän vastakkaisella seinällä on peitetty paksulla, mustalla verholla.

GlowingRoom_02

LEDit herättävät huoneen eloon

Futuristinen baari herää hohtamaan oikeanlaisessa valaistuksessa. Lattian reunoja kiertää UV-LED -nauha, ja ilmastointiaukoissa on LED-valot. Efektin tehostamiseksi etuseinään kiinnitettiin UV-LED 4 PCI -valot, ja ilmastointikaapin takana on UV-LED -nauhat. Yleisvalaistus koostuu halogeeneistä. Huone hohtaa pimeässä latauduttuaan riittävästi joko auringosta tai UD-LED -valoista, mutta hohtava vaikutus säilyy myös LEDien ja halogeenien ollessa päälle kytkettyinä

 

– Toivon että tämä minun ideani ja sen toteuttaminen innostavat suunnittelijoita ja maalareita kokeilemaan vapaasti ja villisti maaleja ja pinnoitteita, Tarmo Mooste toteaa. – Avain onnistuneeseen lopputulokseen on erittäin huolellinen suunnittelu ja sitäkin huolellisempi toteutus. Mutta jos ei onnistu ensimmäisellä kerralla, voi aina maalata päälle ​​ja aloittaa alusta!

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi