Siro 20

Vesiohenteinen, puolihimmeä dispersiomaali sisämaalaukseen.

EPD verified
M1
Avainlippu
  • Useita käyttökohteita
  • Ammattilaisille optimoidut työstöominaisuudet
  • Hyvä hinta-laatu-suhde
  • 8010
  • 8 m²/l
  • 12 m²/l
  • 2 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Puolihimmeä

Kuvaus

Vesiohenteinen, puolihimmeä dispersiomaali sisämaalaukseen.


Ominaisuudet

Betoni-, rappaus-, tasoite-, kipsilevy-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen ensi- ja huoltomaalaukseen käyttöohjeen mukaan.


Käyttökohteet

Sisäseinät ja -katot kuivissa tiloissa; esim. asuinhuoneet, keittiöt, toimisto- ja kevyen kulutuksen julkiset tilat.


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 8–12 m²/l. Suositeltava kuivakalvonpaksuus: 32–45 µm. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, sivellin


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Säilytä kuivassa ja viileässä, auringonvalolta suojattuna. Sävytetty maali tai avattu astia ei kestä pitkäaikaista varastointia. Sulje purkki huolellisesti seuraavaa käyttöä varten.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Siro 2:lla tai Ykköspohjalla. Ennen maalatut pinnat: Pese pinnat laimennetulla Tikkurilan Maalipesulla. Hio kovat, kiiltävät maalipinnat himmeäksi ja poista hiontapöly. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa tarvittaessa Siro 2:lla tai Ykköspohjalla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Siro 20 hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1–2 kertaa.


Huoltomaalaus:

Siro 20:lla maalatut pinnat voit huoltomaalata samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Työvälineiden pesu

Poista ylimääräinen maali työvälineistä ja pese vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraaliin (pH 6–8) pesuaineliuokseen kostutetulla siivousvälineellä. Erittäin likaiset pinnat puhdistetaan heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuaineliuoksella. Pinta ei saa jäädä märäksi puhdistuksen jälkeen. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, pinta puhdistetaan kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla.


VOC

(cat A/a) 30g/l (2010), Siro 20 sisältää VOC max. 10g/l.


Useita käyttökohteita

Siro 20 sopii betoni-, rappaus-, tasoite-, kipsilevy-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen ensi- ja huoltomaalaukseen käyttöohjeen mukaan.

Product usp1prof_img
Työstöominaisuudet ammattilaisille

Ammattilaisille optimoidut työstöominaisuudet

Siro-sarjan kehityksessä on kuunneltu ennen kaikkea ammattimaalarien tarpeita. Sirolla on hyvä telattavuus ja pidempi aukioloaika.

Product usp2prof_img
Himmeä seinäpinta

Hyvä hinta-laatu-suhde

Siro on kustannustehokas ratkaisu esimerkiksi toimisto-, liiketila- ja asuintuotantoon. Se on saanut vähäpäästöisyydestään M1-luokituksen.

Product usp3prof_img
Suuren seinäpinnan maalaus
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi