Teho Primer

Alkydipohjamaali ulkopuupinnoille.

Nordic Ecolabel
Avainlippu
  • Estää veden imeytymisen
  • Hyvä tartunta
  • Hyvä lopputulos pintamaaliin kanssa
  • 6 m²/l
  • 8 m²/l
  • 8 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Alkydipohjamaali ulkopuupinnoille.


Ominaisuudet

Alkydipohjamaali ulkopuupintojen pohjamaalaukseen ennen käsittelyä öljy- tai akrylaattimaaleilla. Estää veden imeytymisen ja antaa hyvän tartunnan pintamaalille. Soveltuu uusille ja/tai teollisilla pohjamaaleilla käsitellyille pinnoille sekä aiemmin alkydi- tai öljymaaleilla maalatuille pinnoille.


Käyttökohteet

Lautaverhoillut ulkoseinät, vuorilaudat, kaiteet, aidat ja lipputangot.


Riittoisuus

Sahatulle puupinnalle 6–7 m²/l. Höylätylle puupinnalle 7–8 m²/l.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, sivellin


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on oltava alle 16 %. Maalaustyön ja kuivumisen aikana on ilman lämpötilan oltava vähintään + 7 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Poista irtoava pihka oksakohdista. Ennen maalattu pinta: Poista pinnalta irtoava aines ja nukkaantunut harmaa puupinta kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Ensimaalaus: Sekoita Teho Primer hyvin ja maalaa puupuhtaat pinnat siveltimellä tai ruiskulla kertaalleen. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Pintamaalaus suositellaan tehtäväksi mahdollisimman pian pohjamaalauskäsittelyn jälkeen, kuitenkin viimeistään 6–10 kk:n kuluttua. Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä.


VOC

EU VOC-raja-arvo (cat A/d) 130 g/l (2010), Teho Primer sisältää VOC max. 130 g/l.


Estää veden imeytymisen

Teho Primer -pohjamaali muodostaa vettä hylkivän pinnan puujulkisivulle, joka estää suoran sadeveden tunkeutumisen puuhun.

Product usp1consumer_img
Teho Primer -pohjamaali

Hyvä tartunta

Teho Primer -pohjamaali luo hyvän tartunnan niin uusille tehdaspohjamaalatuille kuin vanhoille puupuhtaille pinnoille ennen maalausta Tikkurilan talomaaleilla. Teho Primer soveltuu myös aiemmin alkydi- tai öljymaalilla käsiteltyjen pintojen maalaamiseen.

Product usp2consumer_img
Teho Modern, vesiohenteinen puutalomaali

Hyvä lopputulos pintamaaliin kanssa

Teho Primer -pohjamaali muodostaa suojaavan pohjamaalikerroksen puulle, tarjoten ihanteellisen alustan pintamaalille. Pintamaalin levitys on helppoa pohjamaalatulle pinnalle. Pohjamaalin käyttö pintamaalin alla vähentää myös puun uuteaineiden aiheuttamia värjäymiä.

Product usp3consumer_img
Teho Primer
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi