Temafloor lattiapinnoite

Temafloor lattiapinnotteiden pesu ja hoito

Oikein huollettu lattia takaa käyttömukavuuden ja esteettisen ulkonäön säilymisen

Temafloor-betonilattiapinnoitteet, kuten epoksi- ja polyuretaanipinnoitteet, kovettuvat lopulliseen kovuuteensa yleensä viikon kuluessa hyvissä kuivumisolosuhteissa. Akryylipinnoitteet saavuttavat lopullisen kovuutensa jo vuorokauden kuluttua. Alhaisemmissa lämpötiloissa kuivuminen hidastuu ja tuote saattaa olla vesiherkkä ensimmäisten kuivumisvuorokausien aikana. Tämän vuoksi pinnoitettua pintaa EI SAA pestä ennen kuin pinnoite on saavuttanut lopullisen kovuutensa.

Temafloor-pinnoitteilla käsitelty betonilattia voidaan pestä tavanomaisilla, neutraaleilla tai emäksisillä puhdistusaineilla.

  • Käsimenetelmät: moppi- tai kuivainpyyhin.
  • Konemenetelmät: yhdistelmäkone, johon liitetään keskikarkea harja tai laikka (punainen).

Uusien ja peruspestyjen Cozy Floor lattioiden suojaukseen suositellaan Kiilto Pollycare-hoitoainetta. Hoitoaineen käyttö helpottaa ylläpitosiivousta ja suojaa lattiapintaa.

BETONILATTIOIDEN PESU JA PUHDISTUS


Käyttöönottosiivous

Imuroi irtolika lattialta. Poista rakennuspöly pinnoilta pesemällä ne koneellisesti happamalla Kiilto Kasperi-liuoksella annostus 2 ml / 1l vettä. Huuhtele ja kuivaa betonilattia. Pese sen jälkeen lattia Kiilto Vieno yleispuhdistusaineella (5ml/1l vettä). Käytä pesussa lattianhoitokonetta tai yhdistelmäkonetta epäsuoralla menetelmällä sekä sileille pinnoille punaista laikkaa ja karkeille pinnoille keskikarkeaa harjaa. Huuhtele ja kuivaa lattia.

 

Sileiden Cozy Floor lattioiden suojaus hoitoaineella

Käyttöönottosiivoksen jälkeen levitä puhtaalle ja kuivalle pinnalle Kiilto Pollycare annostuksella 5-10 ml / l vettä. Voit käyttää yhdistelmäkonetta levitykseen. Hoitoaineen käyttö helpottaa ylläpitosiivousta ja suojaa lattiapintaa.

 

Ylläpitosiivous - Sileät pinnat

Sileiden pintojen päivittäisessä puhdistuksessa voidaan käyttää moppia tai yhdistelmäkonetta, jossa on punainen laikka. Puhdistusaineeksi soveltuu heikosti emäksinen yleispuhdistusaine Kiilto Vieno (valmistaja: KiiltoClean Oy). Hoitoainetta voidaan käyttää säännöllisesti yleispuhdistusaineen kanssa joka toinen siivouskerta. Puhdistushoidolla estetään lian tarttuminen pintaan ja ylläpitosiivous helpottuu. Hoitoaineena Kiilto Pollycare puhdistushoitoannostuksella.

 

Ylläpitosiivous - Karkeat pinnat

Karkeiden pintojen päivittäisessä puhdistuksessa tulee käyttää yhdistelmäkonetta, johon kiinnitetään keskikarkea harja. Pesuaineena voidaan käyttää heikosti emäksisiä pesuaineita esim. Kiilto Vieno tai likaisemmille pinnoille emäksinen Kiilto C4 Max (valmistaja: KiiltoClean Oy).

 

Perussiivous - Sileät pinnat

Sileiden pintojen perussiivoukseen soveltuu yhdistelmäkone, johon on kiinnitetty punainen laikka. Pesuaineena tulee käyttää emäksisiä pesuaineita esim. Kiilto Sartek 2 tai Kiilto C4 Max (valmistaja: KiiltoClean Oy).


Perussiivous - Karkeat pinnat

Karkeiden pintojen perussiivoukseen soveltuu yhdistelmäkone, johon on kiinnitetty keskikarkea harja. Pesuaineena tulee käyttää emäksisiä pesuaineita esim. Kiilto Sartek 2 tai Kiilto C4 Max (valmistaja: KiiltoClean Oy).

 

SILEIDEN LATTIOIDEN VAHAUS


Vanhan vahan poisto

Ennen uutta vahausta on vanha vaha poistettava lattialta. Vahanpoisto onnistuu parhaiten käyttämällä lattianhoitokonetta, johon on kiinnitetty sininen laikka, sekä vesi-imuria. Vahanpoistossa kannatta käyttää tarkoitukseen suunniteltuja vahanpoistoaineita esim. Kiilto Remo Green (valmistaja: KiiltoClean Oy). Lopuksi lattia kosteapyyhitään tai huuhdellaan huolellisesti, jotta mahdolliset jäämät saadaan poistetuksi.

 

Vahaus

Vahaus suoritetaan vahaukseen soveltuvalla puhtaalla ja kostutetulla vahausmopilla. Vaha levitetään tasaisesti puhtaalle ja kuivalle lattialle. Jos vahaa levitetään kaksi kerrosta, annetaan vahan kuivua kunnolla vahauskertojen välissä, vähintään 30 min. Vahana voidaan käyttää esim. Kiilto Silk Matta lattiavahaa
(valmistaja: KiiltoClean Oy).

 

Lisätietoja www.kiilto.fi

 

Lataa pesu- ja hoito-ohje PDF

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi