Betonilattioiden ylläpito

Pesu- ja hoito-ohje Tikkurilan Temafloor-betonilattiapinnoitteille


Yleistä

Temafloor-betonilattiapinnoitteet, kuten epoksi- ja polyuretaanipinnoitteet, kovettuvat lopulliseen kovuuteensa yleensä viikon kuluessa hyvissä kuivumisolosuhteissa. Akryylipinnoitteet saavuttavat lopullisen  kovuutensa jo vuorokauden kuluttua. Alhaisemmissa lämpötiloissa kuivuminen hidastuu ja tuote saattaa olla vesiherkkä ensimmäisten kuivumisvuorokausien aikana. Tämän vuoksi pinnoitettua pintaa EI SAA pestä ennen kuin pinnoite on saavuttanut lopullisen kovuutensa.
 

Pesu

Temafloor-pinnoitteilla käsitelty lattia voidaan pestä tavanomaisilla, neutraaleilla tai emäksisillä pesuaineilla.

 

Pesuvälineet

Käsinpesu: moppi- tai kuivainpyyhin.                              

Koneellinen pesu: yhdistelmäkone, johon liitetään keskikarkea harja tai laikka (punainen).

 

Lattioiden päivittäispesu

 

Sileät pinnat

Sileiden pintojen päivittäisessä pesussa voidaan käyttää moppia tai yhdistelmäkonetta, jossa on punainen laikka tai keskikarkea harja. Pesuaineeksi soveltuu heikosti emäksinen pesuaine esim. Kiilto Alltop tai Kiilto 10 Universum (valmistaja: KiiltoClean Oy).

 

Karkeat pinnat

Karkeiden pintojen päivittäisessä puhdistuksessa tulee käyttää yhdistelmäkonetta, johon kiinnitetään keskikarkea harja. Pesuaineena voidaan käyttää heikosti emäksisiä pesuaineita esim. Kiilto Alltop, Kiilto 10 Universum tai likaisemmille pinnoille emäksinen Kiilto C4 Max (valmistaja: KiiltoClean Oy).

 

Peruspesu

 

Sileät pinnat

Sileiden pintojen peruspesuun soveltuu moppi tai yhdistelmäkone, johon on kiinnitetty punainen tai sininen laikka. Pesuaineena tulee käyttää vahvasti emäksisiä pesuaineita esim. Kiilto C4 Max tai Kiilto Sartek 2 (valmistaja: KiiltoClean Oy).

 

Karkeat pinnat

Karkeiden pintojen pesuun soveltuu yhdistelmäkone, johon on kiinnitetty keskikarkea harja. Pesuaineena tulee käyttää vahvasti emäksisiä pesuaineita esim. Kiilto C4 Max, Kiilto Sartek 2 (valmistaja: KiiltoClean Oy).

 

Lattioiden vahaus

 

Vanhan vahan poisto

Ennen uutta vahausta on vanha vaha poistettava lattialta. Vahanpoisto onnistuu parhaiten käyttämällä lattianhoitokonetta, johon on kiinnitetty sininen laikka, sekä vesi-imuria. Vahanpoistossa kannatta käyttää tarkoitukseen suunniteltuja vahanpoistoaineita esim. Kiilto Roima (valmistaja: KiiltoClean Oy). Lopuksi lattia kosteapyyhitään tai huuhdellaan huolellisesti, jotta mahdolliset jäämät saadaan poistetuksi.

 

Vahaus

Vahaus suoritetaan vahaukseen soveltuvalla mopilla tai muulla välineellä. Vaha levitetään tasaisesti puhtaalle ja kuivalle lattialle. Jos vahaa levitetään kaksi kerrosta, annetaan vahan kuivua kunnolla vahauskertojen välissä, vähintään 30 min. Vahana voidaan käyttää esim. polymeerejä sisältävää, myös ESD-pinnoitteille soveltuvaa Kiilto Silk Mattaa (valmistaja: KiiltoClean Oy).

 

Vahatun lattian hoito

Vahattujen lattioiden hoitoon voidaan käyttää yhdistelmäkonetta tai moppipyyhintä sekä tarkoitukseen valmistettuja hoitoaineita esim. Kiilto Optimal (valmistaja: KiiltoClean Oy).Lisätietoja KiiltoCleanin tuotteista: www.kiiltoclean.fi.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.