Parvekelattia

Parvekelattioiden pinnoitus

Valikoimastamme löydät kestävät ja ympäristövaatimukset täyttävät ratkaisut parvekkeiden korjaukseen ja pintakäsittelyyn. Lue lisää parvekkeen lattian pinnoitukseen sopivista tuotteistamme ja luo parvekkeelle uusi ilme markkinoiden ainoalla sävytettävällä pinnoitteella.

Parvekkeisiin syntyy usein ajan mittaan vaurioita. Parvekerakenteet, mukaan lukien parvekkeen lattia, altistuvat jatkuvasti sateelle, pakkaselle, auringon UV-säteilylle, hiilidioksidille ja hapelle. Kovan säärasituksen alla ne vaativatkin jatkuvaa huoltoa ja kunnostusta. 

Vaurioiden korjaaminen ei ole yksinkertaista, ja pintapuolisesta korjauksesta on iloa vain vähän aikaa. Todellista hyötyä korjaamisesta on vain, jos vaurioiden aiheuttajat pystytään poistamaan ja rakenne suojaamaan sekä korjausmenetelmiksi valitaan tarkoitukseen suunnitellut laadukkaat tuotteet.

Tikkurila Facade 760 -ulkoväriviuhka henkilön kädessä.

Sävytettävä parvekelattiapinnoite tuhansiin eri väreihin

Valikoimastamme parvekelattioiden pinnoitukseen löytyy markkinoiden ainoa sävytettävä tuote, joka voi olla avaintekijä julkisivun kokonaisuuden suunnittelussa. Laaja värivalikoima tarjoaa mahdollisuuden käyttää värejä luovasti ja parvekelattiapinnan sovittamisen täydellisesti julkisivun ja rakenteiden muihin elementteihin.

Novofloor 2-K Elastic Color on sävytettävissä mm. kaikkiin Tikkurilan Facade 760-ulkovärikokoelman väreihin, joka antaa rajattomat mahdollisuudet suunnitteluun. 

Parvekkeiden vaurioitumisen syyt

Parvekerakenteet ovat alttiita sateelle, pakkaselle, auringon UV-säteilylle, hiilidioksidille ja hapelle. Parvekkeiden vaurioitumista nopeuttavat rasitukset, joita aiheuttavat mm. ilman epäpuhtaudet, kloridit, kosteus ja lämpötilan vaihtelut. Parvekkeiden betonirakenteiden yleisimmät vauriot ovat pakkasrapautuminen ja rakenneterästen korroosio. Erityisesti parvekelaattojen reunoihin syntyvät halkeamat nopeuttavat laatan karbonatisoitumista ja lisäävät reunaterästen sekä kaidekiinnikkeiden ruostumista.

Parvekelattiapintojen pitkäaikaiskeston kannalta on tärkeää, että parvekelaattojen kallistukset ja vedenpoistojärjestelmä on tehty oikein. Lattialle satava vesi ei saa lammikoitua mihinkään vaan kallistusten tulee olla sellaiset, että pinnoille kerääntynyt vesi pääsee esteettä pois lattioilta vedenpoistojärjestelmään. Virheellisten kaatojen vuoksi vesi seisoo parvekkeella ja tunkeutuu laattaan. Tästä aiheutuu kosteus- ja pakkasvaurioita laatan ylä- ja alapintaan sekä erityisesti laatan reuna-alueille, jos betoni ei ole pakkasenkestävää laatua.

Varsinkin parvekelaatan reuna-alueet ovat alttiita jatkuvalle, usein kolmelta suunnalta tulevalle kosteus- ja pakkasrasitukselle. Reuna-alueilla esiintyy lähes poikkeuksetta myös rakenneterästen korroosiota, joka näkyy betonin halkeiluna ja valuvana ruostevetenä. Reuna-alueella korroosiota voi edesauttaa myös laatan etureunan halkeilu, jonka syynä on ns. estetty kutistuma. Tämäntyyppinen halkeilu aiheutuu muodonmuutoksista, jotka syntyvät betonilaatassa lämpölaajenemisen seurauksena. Tikkurilan ratkaisut betoninkorjaukseen ovat nykyaikaisia ja kestäviä menetelmiä, jotka soveltuvat hyvin parvekesaneerauskohteisiin.

Parvekelaatan kiinnittyminen julkisivuun ja pielielementteihin estää vapaan muodonmuutoksen, ja laatan reuna-alueille syntyy tämän seurauksena halkeamia. Lämpötilan muutoksen aiheuttama muodonmuutos betonissa on ±0,5 mm/m (±25 °C). Muutos on siis suhteellisen pieni mutta tarpeeksi suuri rikkoakseen esimerkiksi kovettuneen maalikalvon.

Kerrostalon parvekkeet

Huolellinen parvekelattian pohjustuskäsittely takaa onnistuneen lopputuloksen

Kaikkien betonilattiapintojen, myös parvekelattioiden, pinnoitukseen kuuluu aina huolellinen järjestelmään kuuluva pohjustuskäsittely tarpeellisten muiden korjaus- ja esikäsittelyiden lisäksi. Huolellisesti ja oikein tehty pohjustuskäsittely sitoo betonipinnassa olevaa hienoa pölyä ja täyttää alustassa mahdollisesti olevia huokosia ja muodostaa näin hyvän alustan varsinaiselle maalaukselle tai pinnoitukselle. Tikkurilan valikoimassa on esimerkiksi parvekelattioiden pohjustamiseen suunniteltu Novofloor 1-K Primer, joka on ilman kosteuden vaikutuksesta kovettuva yksikomponenttinen polyuretaanipohjuste vanhojen ja uusien betonilattioiden pohjustamiseen sekä pölynsidontaan sisä- ja ulkotiloissa.

Rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1 kuuluva Novofloor 2-K Primer M1 on vähäpäästöinen ja monikäyttöinen pohjuste, jota voidaan käyttää myös betonin halkeamien ja kolojen paikkaukseen.

Parvekkeet kerrostalossa

Kestävä ja kaunis lattiapinnoitus parvekkeille

Tikkurilan parvekelattioille suunnitellut pinnoitteet ovat vähäliuotteisia tai täysin liuotteettomia, elastisia ja ne kestävät hyvin vaihtelevia sääolosuhteita. 

Novofloor 2-K Elastic Color on kaksikomponenttinen, hyvin kulutusta ja UV-säteilyä kestävä polyuretaanilattiapinnoite uusille ja vanhoille betonipinnoille sekä Finnseco betoninkorjaustuotteilla korjatuille ja ylitasoitetuille pinnoille. Sitä käytetään parvekkeiden ja luhtikäytävien sekä vastaavien lattioiden pinnoittamiseen. Novofloor 2-K Elastic Color on erinomainen valinta lattiapinnoille, joilta vaaditaan joustavuutta, hyvää vedenpitävyyttä ja halkeamien silloittavuutta. Kiiltävän ja tiiviin pinnan ansiosta se on helppo pitää puhtaana. 

Novofloor 2-K Elastic Color on sävytettävissä mm. kaikkiin Tikkurilan Facade 760-ulkovärikokoelman väreihin, joka antaa rajattomat mahdollisuudet suunnitteluun. 

 

Parvekelattiapinnoitteiden hoito-ohje

Tikkurilan asiantuntijat ja tekninen palvelu ovat apunasi kaikissa julkisivujen pinnoitusratkaisuihin ja niiden suunnitteluun liityvissä kysymyksissä.
Ota yhteyttä

Parvekelattioiden pintakäsittelyyn suositellut tuotteet

{"id":"33464","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisälle sekä ulos"}
{"id":"33643","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisälle sekä ulos"}
{"id":"43622","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisälle sekä ulos"}
{"id":"43620","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}
{"id":"43621","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisäpinnat"}
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi