Temafloor PU UV lattiapinnoite pysäköintikannella

Betonilattiat ulkotiloissa

Säänkestävät, elastiset lattiapinnoitteet ulkotiloihin.

Tikkurila tarjoaa laajan valikoiman korkealaatuisia, säärasitusta kestäviä lattiapinnoitteita, jotka tarjoavat ulkotiloissa oleville lattiapinnoille erinomaisen suojan paitsi ilmastorasitusta, myös mekaanista sekä kemiallista rasitusta vastaan. Saatavilla on laaja valikoima värejä sekä viimeistelyvaihtoehtoja, joilla saavutetaan turvallinen ja hyvännäköinen lattiapinta. Erinomainen värinpysyvyys sekä kiiltoasteen säilyminen myös ulkotiloissa pidentää huomattavasti huoltoväliä.

Temafloor 6 lattiapinnoitejärjestelmä urheilustadionin katsomon lattiassa.

Nopea asennus minimoi tilankäytön rajoituksia

Monien Tikkurilan ulkotiloihin soveltuvien lattiapinnoitteiden kuivumisaika on lyhyt ja kovettuminen nopeaa, mikä lyhentää asennusaikaa. Esimerkiksi ulkotilihin soveltuva Temafloor AC602 Clear -akryylilakka kovettuu lopulliseen kovuuteensa vain kahdessa tunnissa. 

Temafloor AC102 Primer -akryylipohjusteesta, Temafloor AC502 -akryylipinnoitteesta ja Temafloor AC602 Clear -akryylipintalakasta koostuva lattiapinnoitusjärjestelmä soveltuu kohteisiin, joissa lattia joutuu alttiiksi kosteuden ja lämpötilan vaihteluille sekä pitkäkestoiselle kylmyydelle. Tyypillisiä käyttökohteita ovat terassit, parvekkeet, urheilukenttien katsomot, lastauslaiturit, parkkihallit, jalankulkusillat, pakastamot sekä kylmävarastot.

Temafloor PAS Clear on vähäpäästöinen, mietohajuinen, M1-luokiteltu lattiapinnoitusjärjestelmä, joka soveltuu katettuihin ulkotiloihin. Tuotteessa on hyödynnetty erittäin nopeasti kuivuvaa polyaspartic-sideainetta (PAS), joka mahdollistaa järjestelmän asentamisen jopa kuudessa tunnissa. Se on täydellinen ratkaisu esimerkiksi saneerauskohteisiin ja tiloihin, joiden käyttöä ei voida rajoittaa pitkään. Valmis lattiapinta on erittäin kestävä, vesitiivis ja liukastumista ehkäisevä. Tuote kestää erinomaisesti UV-säteilyä eikä se kutistu, halkeile tai kellastu ajan myötä.

Lattiapinnoitteita jokaiseen ympäristöön

Raskaan liikenteen alueilla, kuten tavarankuljetusterminaalien lastauslaitureilla ja terässilloilla vaaditaan erinomaista kulutuskestävyyttä ja liukastumista estävää lattiapinnoitetta, kun taas luhtikäytävien ja parvekkeiden kaltaisilla alueilla kiinnitetään enemmän huomiota estetiikkaan sekä pinnoitteen joustavuuteen saumattoman ja pitkäkestoisen viimeistelyn varmistamiseksi.

Ulkoilmaurheilustadionien ja konserttipaikkojen lattiapinnoitteiden on oltava erittäin kestäviä, jotta ne kestävät paitsi raskasta mekaanista rasitusta, mutta myös suojaavat pintaa sateen, lumen, UV-säteilyn ja lämpötilan muutosten aiheuttamalta ilmastorasitukselta ympäri vuoden.

Mies juoksee urheilustadionin katsomon portaita ylös.

Ulkotilojen pinnoitteiden tärkeimmät ominaisuudet ovat:

  • joustavuus, lämpötilamuutosten aiheuttamien alustan liikkeiden kesto
  • iskunkestävyys ja halkeamien täyttökyky
  • kylmyydenkesto
  • erinomainen auringonvalonkesto
  • luistamaton pinta

 

Tikkurilan lattiapinnoitevalikoimassa on tuotteita, jotka täyttävät erilaiset vaatimukset ulkotiloissa. Saatavilla on tuotteita, joissa on erinomaiset kemikaalinkestävyys-ominaisuudet, jotka kestävät puhdistusaineita ja kemiallisten aineiden roiskeita sekä tuotteita, jotka kestävät vettä-, UV-säteilyä, kuumuutta ja raskasta mekaanista rasitusta. Esimerkiksi Temafloor 6 -lattiapinnoitejärjestelmää suositellaan lattioille, jotka eivät saa olla liukkaita ja joiden tulee kestää UV-valoa, kulutusta, puristusta ja suoloja. Tyypillisiä käyttökohteita ovat mm. jalankulkusillat, pysäköintihallit, ajoneuvosillat ja rampit.

Käsi pitelee pientä maalipurkkia, josta nousee viherkasvi.

Kestävää suojaa ulkotilojen lattiapinnoille

Lattiapinnoiteratkaisumme ulkotiloihin tarjoavat parhaan mahdollisen suorituskyvyn minimaalisilla ympäristövaikutuksilla. Mitä harvemmin lattiapintaa tarvitsee huoltokäsitellä tai uusia, sitä vähemmän ympäristövaikutuksia syntyy. Tarjoamalla parhaan mahdollisen suojan lattiapinnoille, voidaan lattian käyttöikää pidentää ja vähentää ympäristövaikutuksia rakenteen elinkaaren aikana. 

Tuotekehityksemme pääpaino on kehittää ratkaisuja, joissa on yhä alhaisemmat haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) pitoisuudet ja vähemmän päästöjä, mikä tekee niistä turvallisempia käyttää. Laajaan tuotevalikoimaamme ulkokäyttöön soveltuvista lattiajärjestelmistä kuuluvat M1-luokiteltu vähäpäästöinen Temafloor PAS Clear -lattiajärjestelmä sekä M1-luokiteltu Temafloor PU-UV Color-polyuretaanipinnoite.

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme betonilattiapinnoille? Oikeat käsittely-yhdistelmät kaikille lattioille löytyvät ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi