Valmistasoite nopeuttaa työtä ja takaa tasaisen laadun

Valmistasoitteen käyttö helpottaa tasoitustyötä, takaa tasaisen laadun ja parantaa työturvallisuutta. Valmistasoitteen avulla varmistetaan uudiskohteissa seinä- ja kattopintojen laadukas pintarakenne ja toimiva maalausmenetelmä pohjasta pintaan.

Työmies levittää ruiskutasoitetta seinään.

Hyvä tartunta ja kestävyys kaiken A ja O

Valmistasoitteet täyttävät RL 01…04 -vaatimukset. Niillä taataan hyvä ja tiivis pohja laadukkaalle pohja- ja pintamaalaukselle.

Jos pohjatasoitus kustannusten säästämiseksi tehdään RL 04 -kohteissa pulveritasoitteilla, ilman dispersiolisäystä, lopputulos ei välttämättä ole pitkäikäinen eikä täytä laatuvaatimuksia. Epäonnistumisen riski tai suuremman huoltomaalausremontin tarve on ilmeinen. Pehmeän pohjan päälle on vaikea saada aikaan todellista laatua.

Valmistasoitteet, kuten Prestonit-ruiskutasoitteet, tarttuvat hyvin ja pysyvät kuivalla ja pölyttömällä kuivatasoitepinnalla. Kuivatasoitteiden kosteudenkestoon ja kostumisen jälkeiseen tartuntalujuuteen emme pysty ottamaan kantaa

Hilaristikkokokeessa kuivatasoitepinta pettää, kun tasoitepinta on kostunut kahteen kertaan.
LK Pohjatasoite, pohjamaalaus, Prestonit 5+5 ja 2x pintamaali. Hilaristikkokokeessa kuivatasoitepinta pettää, kun tasoitepinta on kostunut kahteen kertaan.
Kuivatasoitepinta on liettynyt kostutetuilla sormilla hangattaessa.
Viikon kuivumisen jälkeen kuivatasoitepinta liettyy kostutetuilla sormilla hangattaessa.

Tehdään seinistä tasaisia, ei paksumpia

Valmistasoitteita käytettäessä ei ole tarvetta kasvattaa tasoitekerrosta turhaan. Tasoitetaan siis vain ne kohdat, jotka tasoitusta kaipaavat, ja muutoin jätetään pinta kuultavan ohueksi, ”nollille”.

Usein kysytään, voiko ruiskutasoituksessa tuotetta heittää takaisin käyttöön. Kun työ tehdään oikein, tähän ei ole tarvetta. Valmistasoitteen täyttökyky on tuotteesta riippuen 0 millimetristä jopa 30 millimetriin. On tärkeää antaa tuotteen ”levähtää” hetken levityksen jälkeen, minkä jälkeen tasoitetaan vain työstöjäljet pois.

Kun tasoitepinta on kuivunut ja kevyesti hiottu, se on valmis pohjamaalattavaksi. Pitävä tasoitepinta, kerrospaksuudesta riippumatta, vähentää pohjamaalin kulutusta. Suoristetaan siis seinät, ei tehdä niistä paksumpia.

Pintamaali on kuoriutunut tasoitteen päältä irti.
Tässä porraskäytävässä laadukas pintamaalikaan ei ole pysynyt liian pehmeän tasoitteen päällä vaan kuoriutuu kokonaisuudessaan pois. Huoltomaalaustyö vaatii täydellisen maalinpoiston koko käsiteltävältä pinnalta.

Tehokasta työskentelyä

Valmistasoitteen käyttö yksinkertaistaa tasoitustyötä ja lyhentää tuntuvasti työn valmisteluun ja jälkitöihin kuluvaa aikaa. Valmistasoite on aina heti käyttövalmista ja tasalaatuista, astiasta toiseen. Pois jäävät sellaiset työvaiheet kuin sekoituspisteen järjestäminen, puhtaan veden järjestäminen, sekoitustyövälineiden hankinta, itse sekoitustyö ja sekoituspaikan puhdistaminen. Työaika voidaan käyttää tehokkaasti varsinaiseen tasoitustyöhön. Muistettava on, että tasoitetta tulee säilyttää työmaalla lämpimässä paikassa.

Valmistasoitteen mankelointi säkistä laastiruiskuun.
Tasoite on heti valmista käyttöön.
Kuivatasoitteen sekoituspaikka työkohteen käytävällä.
Kuivatasoitteen sekoituspaikka työkohteen käytävällä.

Siistimpi ja turvallisempi työmaa

Siistimpi työmaa on yksi valmistasoitteella saavutettava etu, koska kuivatasoitteen sekoittamisesta aiheutuva pölykuorma jää pois. Myös se että valmistasoitteiden hiomapöly laskeutuu alaspäin eikä leviä ilmaan sekä selvästi pienempi hiontapölyn määrä merkitsevät parempaa työturvallisuutta sekä tasoitetyön suorittajalle että muille työmaalla oleskeleville.

Kuvaajat kuinka paljon enemmän aikaa ja materiaalia kuluu kuivatasoitteilla vs. valmistasoitteilla.

Rakennusliikkeiden kosteudenhallinnan seuranta työmailla on lisääntynyt. Valmistasoitteiden ja ohuempien tasoitekerrosten ansiosta työmailla vähenee sekä puhtaan veden tarve että tasoitetusta pinnasta haihtuvan veden määrä. Kun vettä ei tarvita, myös ikävä työmaa-aikainen kosteusvaurioriski poistuu.

Rakennusmaalien päästöluokkaan M1 kuuluvat Prestonit-ruiskutasoitteet ovat oikea valinta kaikkiin kohteisiin, joissa halutaan saada aikaan kiinteä ja pitävä pohja laadukkaalle maalaustyölle.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi