Marmorointi

Marmorointi

Ylellistä lattiapintaa ja monipuolisia värivaihtoehtoja.

Öljyvärimarmorointia muistuttava kuvio tuo syvyyttä ja rakennetta lattiapintaan. Marmorointikuvio saadaan aikaan levittämällä lattialle erivärisiä pinnoitteita omiksi lätäköikseen ja levittämällä sitten lätäköt säätölastalla niin, että värit sekoittuvat osittain toisiinsa. Värejä rohkeasti yhdistelemällä syntyy voimakaskuvioista pintaa.
Rauhallisemman lattian saa yhdistelemällä hillitymmin eri sävyjä. Voimakasvärinen, merellinen lattia voisi soveltua esimerkiksi kylpylän aulatiloihin, mutta toisenlaisella väriyhdistelmällä vaikkapa yökerhoon.

Marmorointiin soveltuvat tuotteet:
Pohjustus: Temafloor 200 Primer tai Temafloor 220 W Primer
Pinnoitus ja kuviointi: Temafloor P 300 -epoksipinnoite

Marmorointi tehdään kahdella tai useammalla eri sävyisellä Temafloor P300-epoksipinnoitteella. Öljyvärimarmorointia muistuttava kuvio saadaan aikaan levittämällä lattialle eriväriset pinnoitteet omiksi lätäköikseen ja levittämällä ne säätölastalla niin, että värit sekoittuvat osittain toisiinsa. Värejä yhdistelemällä saadaan aikaan joko voimakaskuvioinen tai rauhallisempi lattia. Marmoroinnin suunnittelussa on huomioitava tilan käyttötarkoitus.

Marmoroinnin luonnostelu ja suunnittelu

Designlattia on osa tilan visuaalista kokonaisuutta. Marmorointilattiaa suunniteltaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan käyttötarkoitukseen ja sen mukaiseen pintojen hahmotettavuuteen. Näyttävä marmorointilattia mahdollistaa yksinkertaistamisen tilan muussa sisustuksessa ja kalusteissa.

Luonnosteluvaiheessa on suositeltavaa kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä. Marmorointikuvio toimii parhaiten usein esim. lähivärejä käyttäen.

Marmorointikuvio betonilattialla.

Värit

Marmorointilattian näyttävyys perustuu väreihin ja niiden yhdistelmiin. Epoksipinnoitteiden laaja sävytettävyys tarjoaa suunnittelijalle lähes vapaat kädet yhdistelmiä suunnitellessa.

Ideakuvia designlattioista ja marmorointipinnoista löydät Pro Gallery -pintakuvapankistamme.

Työohjeet, marmorointi

Esikäsittely ja pohjustus

  1. Betonilattia esikäsitellään tuoteselosteen ohjeen mukaan.
  2. Lattia pohjustetaan Temafloor 200 tai Temafloor 220W -epoksilakalla yhteen-kahteen kertaan tiiviiksi.

Marmorointi

  1. Pinnoitus suoritetaan 6-24 h kuluttua pohjustuksesta.
  2. Marmorointia varten sekoitetaan kaksi tai kolme eri sävyistä Temafloor P300 -epoksipinnoitetta.
  3. Työstöaikaa on noin 30 minuuttia kovetteen lisäämisen jälkeen.
  4. Eri väreihin sävytetyt pinnoitteet kaadetaan lattialle lomittain läikiksi tai viivoiksi.

  5. Öljyvärimarmorointia muistuttava kuvio saadaan aikaan levittämällä eriväriset pinnoitteet säätölastalla niin, että värit sekoittuvat osittain toisiinsa. Tuote on itsestään siliävä, joten värit eivät sekoittuessaan muodosta uusia värejä vaan limittyvät saaden aikaan marmorointia muistuttavan pinnan. Märällä pinnalla liikuttaessa on käytettävä piikkikenkiä.

Tarvittaessa pinta voidaan lakata Temafloor 400 epoksilakalla.

Tarvitsetko lisätietoja tai onko sinulla kysyttävää? Asiantuntijamme ovat apunasi kaikissa kaikissa betonilattioiden pinnoitukseen liittyvissä kysymyksissä.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi