Sinisten sävyjen trendit

Luottamusta ja arvokkuutta viestivät siniset sävyt ovat nostaneet viime vuosina suosiotaan erityisesti julkisten rakennusten sisäpintojen väreinä. Sinisen värin merkitys tulee lähivuosina yhä nousemaan.

Veden väri

Siniseen väriin liitetään usein vesi, joka on tällä hetkellä yhteiskunnallisesti tärkeä keskustelu: Mistä saamme vettä? Riittääkö puhdas vesi ja missä sitä on? Miten se jakautuu? Kuka sitä hallinnoi? Millaisia katastrofeja veteen liittyy? 

Nämä keskustelut nostavat sinisen värin merkitystä jatkuvasti. Kyseessä on yhdistelmä sosioekonomisia, poliittisia, kulttuurisia sekä taiteesta ja tieteestä nousevia keskusteluja, jotka muodostavat mielikuvia ja jotka saavat visuaalisen muodon esimerkiksi rakennusten värisuunnittelussa. Voimalaitokset ja uimahallit sekä muut veteen liitettävät rakennukset saavat usein pintaansa sinisiä sävyjä.

Taivaanvaalean sinisen trendi

Taivaanvaalea sininen oli muutama vuosi sitten mielenkiintoinen. Yhteiskunta oli tuolloin juuri mennyt lockdowniin, ja kaikki oli suljettua. Vietimme aikaa pienissä sisätiloissa, ikään kuin häkeissä. Taivaansininen symboloi meille silloin vapautta ja ulkoilmaa, kun tätä ennen olimme tottuneet denimin ja farkunsinisiin.

Kohti tummia sinisiä

Nyt olemme menossa taas kohti tummempia ja avaruudellisempia sinisiä. Tähän vaikuttaa mm. uusmystisyyden nousu. Mystisyyteen yhdistetään usein tummat värit: sininen, tummansininen ja violettiin taittava sävy. 

Toinen kiinnostava siniseen liittyvä trendi on jatkuva halumme kohti avaruutta. Mietimme, kuinka syvälle avaruuteen lähdemme, mitä sieltä löytyy, onko siellä viestejä ja mitä taivaalla tapahtuu. Tähän keskusteluun yhdistyy usein tummansininen väri. 

Pois valosaasteesta

Kolmas sinisten värien ympärillä oleva keskustelu on vieraantumisemme pimeydestä ja tummuudesta, johon nyt haemme uusia ratkaisuja. Sisustusmaailmassa on suosittu jo vuosikymmenet avaria ja valoisia tiloja, mutta nyt löydämme pimeyden uudelleen hälventämällä pimeään liittyviä pelkoja ja hankkiutuessamme eroon aistejamme eksyttävästä valosaasteesta.

Tutustu Tikkurila Symphony -värijärjestelmään

Tikkurila Symphony on markkinoiden laajin ja nykyaikaisin värijärjestelmä. Symphony tarjoaa käyttäjäystävällisen ja luotettavan tavan suunnitella värejä ja varmistaa, että maalatun kohteen väri vastaa tarkasti suunnittelussa käytettyä sävyä. 

Haluatko lisää inspiraatiota ja työkaluja suunnittelun tueksi?

Varmista, että saat ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja pysyt ajan tasalla kiinnostavimmista asiakastarinoista, työkaluista ja tuoteuutuuksista. 

Liity mukaan sisäpiiriin ja tilaa Pro Insight -uutiskirjeemme!

 

Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi