Vihreiden sävyjen trendit

Vihreä värialue on ollut viime aikoina erityisen suosittu sisämaalauksessa: se on helposti lähestyttävä, ollen samalla sekä neutraali että värikäs. Lue vihreiden sävyjen käytön trendeistä!

Luontoyhteyttä viestivät vihreät värit sopivat pohjoismaiseen sisustustyyliin

Vihreät värit sopivat erinomaisesti osaksi pohjoismaista funktionalistista ja minimalistista tyyliä. Vihreässä on myös vahva luontoyhteys. 

Vihreän trendit matkalla kohti lehtivihreän tyyppistä vihreää

Vihreästä löytyy paljon mielenkiintoisia nyansseja, ja se on viime aikoina “keksitty uudelleen” monta kertaa, yhteiskunnan tilaa heijastaen. 

Vihreissä on aloitettu melkein vuosikymmen sitten tumman metsäisestä ja syvästä vihreästä, josta on siirrytty vaaleanvihreiden ja harmaanvihreiden kautta, välillä mintunvihreän ja heleän leikkisten vihreiden kautta, kohti luonnollista ja vaaleaa, lehtivihreän tyyppistä vihreää. 

Digivihreän trendi

Vihreän uusimmassa trendissä näkyy teknologian vaikutus: Kuinka voimme säästää ja pelastaa luontoa teknologian avulla? Keskustelu vihreän värin käytöstä tuo rakennusten sisäpintoihin jopa laboratoriomaisia vivahteita. 

Etsimme vimmalla ratkaisua ympäristön pelastamiseksi, ja sen sijaan että menemme metsään rauhoittumaan, tuomme vihreän nyt osaksi arkista elinympäristöämme. “Digivihreä” on sävynä yleensä hieman keinotekoisen oloinen, kirkas tai kylmä vihreä.

Vihreä tyynnyttää ja tuo luonnon lähelle

Vihreä on myös hyvinvoinnin väri. Sen käyttö näkyy erilaisista spa- ja wellness-tilojen sisustuksessa, mutta myös kliinisen terveydenhuollon tiloissa ja aulatiloissa, kaikkialla missä hyvinvointiin halutaan kiinnittää huomiota. Vihreät sävyt herättävät kokemuksia luonnosta ja luonnollisuudesta, mikä tuo meille mielikuvan tilasta, jossa luonto on läsnä ja tyynnyttää meitä. 

Tutustu Tikkurila Symphony -värijärjestelmään

Tikkurila Symphony on markkinoiden laajin ja nykyaikaisin värijärjestelmä. Symphony tarjoaa käyttäjäystävällisen ja luotettavan tavan suunnitella värejä ja varmistaa, että maalatun kohteen väri vastaa tarkasti suunnittelussa käytettyä sävyä. 

Haluatko lisää inspiraatiota ja työkaluja suunnittelun tueksi?

Varmista, että saat ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja pysy ajan tasalla kiinnostavimmista asiakastarinoista, työkaluista ja tuoteuutuuksista. 

Liity mukaan sisäpiiriin ja tilaa Pro Insight -uutiskirjeemme!

 

Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi