Kontrastit – rajattomien mahdollisuuksien maailma

Kaikki värit on käytännössä jo keksitty. Värien yhdistelystä voi kuitenkin jatkuvasti ammentaa uutta – eikä pelkästään värien itsessään, vaan niiden sisältämän kontrastin kannalta.

Ajattele kontrasteja laajemmin

Perinteisesti kontrasteja on haettu erilaisista tehosteseinistä, mutta kontrasteja voi luoda myös esimerkiksi lattioiden, kalusteiden, ikkunapuitteiden tai katon kautta. Kontrastissa on paitsi esteettinen, myös esteettömyyden taso. Niillä voi vaikuttaa merkintöjen selkeyteen ja reittien merkitsemiseen, mikä on yleinen vaatimus erityisesti julkisissa rakennuksissa.

 

Kontrastien trendit

Kontrasteissa nykyään kaikki yhdistelmät ovat sallittuja, ja mikrotrendeistä löytyy jokaiselle jotain. Postmodernistinen värien käyttö on noussut esille. Esimerkiksi art deco -värien nostaessa päätään trendi meni kohti Miamin rantojen rakennusten värejä kohti voimakkaita pastelleja, josta nyt suunta on kohti maltillisempia perusvärejä. 

Kontrastin ajankohtaisuus riippuu katsojasta

Kaikki on nykyään trendikästä, ja riippuu katsojasta, mikä tuntuu ajankohtaiselta. Vanhat värit tulevat joskus taas uudelleen muotiin: esimerkiksi 1970-luvun ruskea oranssi voi olla kiinnostava 2000-luvulla syntyneelle, kun taas vanhemmalle sukupolvelle se symboloi usein tasakattoja, muovilattioita ja sisäilmaongelmia.

Haluatko lisää inspiraatiota ja työkaluja suunnittelun tueksi?

Varmista, että saat ensimmäisenä ajankohtaiset uutisemme ja pysyt ajan tasalla kiinnostavimmista asiakastarinoista, työkaluista ja tuoteuutuuksista. 

Liity mukaan sisäpiirin ja tilaa Pro Insight -uutiskirje!

 

Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi