Arkkitehti työskentelee Tikkurila Building Coach ohjelmistolla.

Tikkurila Building Coach nopeuttaa maalaustyöselosteen tekemistä

Tikkurila Building Coach auttaa valitsemaan rakennustyypille ja maalattavalle pinnalle parhaiten soveltuvan maalausmenetelmän. Tekninen kehityspäällikkö Sakari Leimi kertoo, miten uusi suunnitteluohjelmisto helpottaa arkkitehtien ja suunnittelijoiden työtä.

Suunnittelija pitää Tikkurila Facade viuhkaa kädessään ja katsoo Building Coach ohjelmistoa tietokoneelta.

Mitä Tikkurila Building Coachilla tehdään, Sakari Leimi?

Yksinkertaisuudessaan suunnitteluohjelmisto helpottaa ja nopeuttaa maalaustyöselostuksen tekemistä, ja ohjaa suunnittelijaa valitsemaan rakennustyypille parhaiten soveltuvat maalausmenetelmät.

Jos kyseessä on esimerkiksi sairaala, ohjelmisto ohjaa suunnittelijaa valitsemaan juuri sairaalaan tarkoitetut tuotteet ja menetelmät. Samoin jos kyseessä on päiväkoti, kerrostalo tai vaikkapa LEED tai BREEAM -hanke, Tikkurila Building Coach osaa ottaa sen huomioon.

Suunnitteluohjelmisto myös keskustelee yleisimmin käytössä olevien tietomallien, kuten ArchiCADin kanssa, joten se täydentää saumattomasti jo käytössä olevia ohjelmistoja.

Miten Building Coach -suunnitteluohjelmisto toimii käytännössä?

Silloin kun suunnittelija käyttää ArchiCADia tai muuta vastaavaa tietomallia, hän voi määrittää tietomallissaan oleville elementeille erilaisia ominaisuuksia. Elementeille voidaan vaikkapa kertoa, minkä tyyppisestä rakennuksesta ja materiaalista on kyse, tai minkä kiiltoasteen suunnittelija haluaa maalipinnalle.

Tätä ominaisuutta hyödynnetään myös Tikkurila Building Coachissa. Se tulkitsee ArchiCADin tietoja ja ryhtyy ohjaamaan suunnittelua niiden pohjalta. Toisin sanoen se kertoo, millainen maalausmenetelmä soveltuu parhaiten juuri tälle pinnalle, ja mitkä ovat niitä kaikista sopivimpia vaihtoehtoja.

Kun soveltuva maalausmenetelmä on selvillä, suunnittelija pääsee valitsemaan pinnalle haluamansa värisävyt. Ne voi viedä takaisin tietomalliin, jolloin tarvittava tieto kulkee molempiin suuntiin – esimerkiksi ArchiCADista Tikkurila Building Coachiin ja takaisin.

Samalla tieto päätyy automaattisesti Tikkurila Building Coachin muodostamaan maalaustyöselostukseen, jota suunnittelija pääsee myös muokkaamaan. Samoin tasoitetyöselostuksen tasoitekäsittelyt sekä maalaustöiden värityssuunnitelman saa halutessaan mukaan maalaustyöselostukseen. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun selostusta ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse.

Maalaustyöselostuksen lisäksi suunnitteluohjelmisto tekee valituille maalauskäsittelyille huoltokirjaliitteen. Kun huoltomaalaus tulee ajankohtaiseksi, tarvittavat dokumentaatiot löytyvät valmiina varmasta tallesta. 

Ensimaalauksen menetelmät tulevat automaattisesti maalaustyöselostukseen. Korvaamaalla näitä huoltomaalausselostuksen menetelmillä saadaan aikaiseksi myös korjauskohteen maalaustyöselostus.

Tikkurila Building Coach sovellus
Parhaiten tietomallista tuotuihin sekä Tikkurila Building Coachissa määriteltyihin kriteereihin yhteensopivat tiedot näkyvät Tikkurila Building Coachissa vihreänä. Jos jokin menetelmän tieto on ristiriidassa annettuihin kriteereihin nähden, ohjelmisto merkitsee sen punaiseksi.

Miten Tikkurila Building Coachiin pääsee tutustumaan?

Suunnitteluohjelmiston voi tilata itselleen tästä linkistä. Ohjelmisto on ilmainen, mutta vaatii kirjautumisen ja asentamisen omalle Windows-tietokoneelle. 

Yhteystietosi täyttämällä saat paluusähköpostissa asennuspaketin, käyttöohjeet ja yhteystiedot käyttötukeen. Jos kuitenkin kaipaat ohjelmiston käyttöön syvempää koulutusta, kannattaa tutustua Tikkurila Akatemian valikoimaan tästä linkistä

 

Tutustu Building Coachiin

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi