Acryl Talomaali

Öljypitoinen akrylaattimaali.

Avainlippu
  • Kustannustehokas talomaali
  • 805
  • 4 m²/l
  • 9 m²/l
  • 4 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Himmeä

Kuvaus

Öljypitoinen akrylaattimaali.


Ominaisuudet

Puupintojen ulkomaalaukseen.


Käyttökohteet

Ulkoseinät, vuorilaudat yms.


Riittoisuus

Sahatulle puupinnalle 4–6 m²/l. Höylätylle puupinnalle ja ennen maalatulle pinnalle 7–9 m²/l.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Puhdista käsittelemätön puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat Rostex Super Akva ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut pinnat: Puhdista puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Poista aikaisemmin maalatusta puupinnasta irtoava maali kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaan. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Maalaamaton pinta: Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Acryl Talomaalilla tai Öljypohjalla. Pintamaalaa pinnat 1–2 kertaan Acryl Talomaalilla. Käsittele puun päätypinnat huolellisesti. Teollisesti pohjamaalatut pinnat: Välimaalaa hyväkuntoiset teollisesti pohjamaalatut pinnat Acryl Talomaalilla (yli 10 kk säärasituksessa olleet teolliset pohjamaalipinnat Öljypohjalla), pintamaalaa Acryl Talomaalilla 1–2 kertaan. Vanhat maalipinnat: Maalaa aikaisemmin öljymaalilla tai akrylaattimaalilla maalatut pinnat 1–2 kertaa Acryl Talomaalilla riippuen vanhan pinnan kunnosta ja väripoikkeamasta. Jos vanha pinta on kulunut, pohjamaalaa ensin vanha öljymaalipinta Öljypohjalla ja vanha akrylaattimaalipinta Ultra Primerilla. Pintamaalaa Acryl Talomaalilla. Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi. Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä. Pohjamaalin (Öljypohja tai Ultra Primer) käyttö vähentää läpilyöntejä.


Huoltomaalaus:

Acryl Talomaali voidaan huoltomaalata Acryl Talomaalilla, Pika-Teholla, Ultra-sarjan talomaaleilla tai Vinhalla.


Huoltomaalausohjeet

Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla. Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Talon Huoltopesulla (1 osa Talon Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(Cat A/d) 130 g/l (2010), Acryl Talomaali sisältää VOC max. 130 g/l.


Kustannustehokas talomaali

Acryl Talomaali on kevyt ja helppo sivellä. Sopii uusille pinnoille sekä huoltomaaliksi vanhoille akrylaatti- ja öljymaalipinnoille.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi