Hydrosolipohjuste

Vesiohenteinen, nanokokoluokan akrylaattihydrosoliin perustuva pohjusteaine.

M1
  • Akrylaattihydrosoliin perustuva pohjusteaine
  • Tunkeutuu hyvin alustan huokosiin
  • Tasoituslaastien pohjusteeksi
  • 805
  • 4 m²/l
  • 8 m²/l
  • 24 h
  • 1 h
Kuvaus

Vesiohenteinen, nanokokoluokan akrylaattihydrosoliin perustuva pohjusteaine.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien tai aikaisemmin maalattujen kiviainespintojen pohjustamiseen. Tikkurilan Hydrosolipohjuste tunkeutuu hyvin alustan huokosiin, tasaa alustan imukykyä, lujittaa alustaa sekä parantaa pintamaalin tarttuvuutta. Finnseco Pikatasoitteen pohjuste. Soveltuu myös Finnseco Polytop -ylitasoituslaastien pohjusteeksi vaativiin olosuhteisiin, kun alustan esikastelu ei riitä tai se ei ole mahdollista.


Käyttökohteet

Asuin-, liike- ja varastotilojen kiviainespinnat sisällä ja ulkona.


Riittoisuus

4–8 m²/l. Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus ja huokoisuus sekä aikaisempi pintakäsittely.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Pohjustustyön ja pohjusteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pohjusteen lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Älä levitä tuotetta märälle tai imemättömälle alustalle.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Uuden betonipinnan tulee olla riittävästi kuivunut ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Betonipinnat suositellaan käsiteltäväksi aikaisintaan yhden lämmityskauden jälkeen rakenteen mukaan. Uuden rappauspinnan tulee olla kuiva ja kovettunut ennen maalauskäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. käytetyn rappauslaastin koostumus (esim. kalkki-sementtisuhde), kuivumis- ja kovettumisolosuhteet sekä rappauslaastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Mikäli suolojen tulo on erittäin voimakasta ja jatkuvaa, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Pese homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat alhaalta ylöspäin Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esim. hiekkapuhalluksella riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Poista pinnassa esiintyvä lasimainen ja kiiltävä sementtikivi esim. hiekkapuhalluksella, betonin hiomiseen tarkoitetulla hiomakivellä tai painepesulla hiekkalisäyksellä. Aikaisemmin maalattu pinta: Puhdista pinnat liasta, pölystä ja suoloista. Mikäli alustasta tulee suoloja, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Pese homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat alhaalta ylöspäin Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Poista aikaisemmin maalatulta pinnalta hilseilevät ja heikosti kiinni olevat tai jauhemaiset (esim. kalkkimaali) maalikerrokset. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekkapesu). Poista myös heikosti kiinni olevat, hauraat rappaus- tai betonipinnat. Avaa betonirakenteissa betoniterästen kohdalla mahdollisesti olevat halkeamat piikkaamalla tai kulmahiomakoneella ja laikalla tms. Puhdista teräs ruosteesta ja jatka käsittelyä Finnseco Tartuntalaastilla ja Finnseco Pikatasoitteella.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita pohjuste huolellisesti ennen käyttöä. Levitä Hydrosolipohjuste ohentamattomana ennen maalausta. Pohjusteen määrä on sopiva, kun se on imeytynyt alustan huokosiin ja pinnalle ei jää kiiltävää, lakkamaista kalvoa. Käytettäessä Hydrosolipohjustetta Finnseco-laastien alla voimakkaasti vettä imevillä alustoilla (esim. Siporex), Hydrosolipohjuste ohennetaan vedellä (max. 1:1).


Akrylaattihydrosoliin perustuva pohjusteaine

Käytetään käsittelemättömien tai aikaisemmin maalattujen kiviainespintojen pohjustamiseen. Sopii myös Siporex-pinnoille vedellä ohennettuna (max. 1:1).

Product usp1prof_img
Hydrosolipohjuste betonipintaan.

Tunkeutuu hyvin alustan huokosiin

Tuote tasaa alustan imukykyä, lujittaa alustaa sekä parantaa pintamaalin tarttuvuutta.

Product usp2prof_img
Pohjuste antaa hyvän maalausalustan.

Tasoituslaastien pohjusteeksi

Soveltuu sekä Finnseco Pikatasoitteen ja Finnseco Polytop -ylitasoituslaastien pohjusteeksi. Käytetään tasoituslaastien pohjusteena kun normaali esikastelu ei riitä (esim. kuumat ja kuivat olosuhteet).

Product usp3prof_img
Soveltuu tasoituslaastien pohjusteeksi.
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi