Hydrosolipohjuste

Vesiohenteinen, nanokokoluokan akrylaattihydrosoliin perustuva pohjusteaine.

M1

Hydrosolipohjuste

Vesiohenteinen, nanokokoluokan akrylaattihydrosoliin perustuva pohjusteaine.

  • 805
  • 4 m²/l
  • 8 m²/l
  • 24 h
  • 1 h
Kuvaus

Vesiohenteinen, nanokokoluokan akrylaattihydrosoliin perustuva pohjusteaine.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien tai aikaisemmin maalattujen kiviainespintojen pohjustamiseen. Tikkurilan Hydrosolipohjuste tunkeutuu hyvin alustan huokosiin, tasaa alustan imukykyä, lujittaa alustaa sekä parantaa pintamaalin tarttuvuutta.


Käyttökohteet

Asuin-, liike- ja varastotilojen kiviainespinnat sisällä ja ulkona.


Riittoisuus

4-8 m²/l. Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus ja huokoisuus sekä aikaisempi pintakäsittely.


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Pohjustustyön ja pohjusteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pohjusteen lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Älä levitä tuotetta märälle tai imemättömälle alustalle.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Uuden betonipinnan tulee olla riittävästi kuivunut ja kovettunut ennen pintakäsittelyä. Betonipinnat suositellaan käsiteltäväksi aikaisintaan yhden lämmityskauden jälkeen rakenteen mukaan. Uuden rappauspinnan tulee olla kuiva ja kovettunut ennen maalauskäsittelyä. Kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. käytetyn rappauslaastin koostumus (esim. kalkki-sementtisuhde), kuivumis- ja kovettumisolosuhteet sekä rappauslaastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Mikäli suolojen tulo on erittäin voimakasta ja jatkuvaa, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Pese homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat alhaalta ylöspäin Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esim. hiekkapuhalluksella riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Poista pinnassa esiintyvä lasimainen ja kiiltävä sementtikivi esim. hiekkapuhalluksella, betonin hiomiseen tarkoitetulla hiomakivellä tai painepesulla hiekkalisäyksellä. Aikaisemmin maalattu pinta: Puhdista pinnat liasta, pölystä ja suoloista. Mikäli alustasta tulee suoloja, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Pese homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat alhaalta ylöspäin Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Poista aikaisemmin maalatulta pinnalta hilseilevät ja heikosti kiinni olevat tai jauhemaiset (esim. kalkkimaali) maalikerrokset. Poistomenetelmä valitaan alustan lujuuden ja poistettavan maalityypin mukaan (esim. teräsharjaus, kuumavesipainepesu tai vesi-hiekkapesu). Poista myös heikosti kiinni olevat, hauraat rappaus- tai betonipinnat. Avaa betonirakenteissa betoniterästen kohdalla mahdollisesti olevat halkeamat piikkaamalla tai kulmahiomakoneella ja laikalla tms. Puhdista teräs ruosteesta ja jatka käsittelyä Finnseco-korjauslaasteilla. Asbestia sisältävän alustan käsittelyssä on noudatettava Valtioneuvoston päätöstä asbestityöstä 1380/1994 sekä siihen liittyviä asetuksia 318/2006 ja 863/2010.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita pohjuste huolellisesti ennen käyttöä. Levitä Hydrosolipohjuste ohentamattomana tai Siporex-pinnoille vedellä ohennettuna (max. 1:1). Pohjusteen määrä on sopiva, kun se on imeytynyt alustan huokosiin ja pinnalle ei jää kiiltävää, lakkamaista kalvoa. Pohjustettu pinta voidaan käsitellä seuraavana päivänä.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi