Öljypohjainen Punamaali

Pellavaöljypohjainen, vesiohenteinen punamaali. Väripigmentteinä on mm. säänkestäviä rautaoksideja. Öljypohjainen Punamaali muodostaa hengittävän pinnan, joka kuluu vähitellen vuosien myötä.

Avainlippu
  • Säänkestäviä rautaoksideja
  • Täyshimmeä
  • Hengittävä
  • 805
  • 4 m²/l
  • 6 m²/l
  • 24 h
  • 4 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Pellavaöljypohjainen, vesiohenteinen punamaali. Väripigmentteinä on mm. säänkestäviä rautaoksideja. Öljypohjainen Punamaali muodostaa hengittävän pinnan, joka kuluu vähitellen vuosien myötä.


Ominaisuudet

Uudet talousrakennukset ja aiemmin punamultamaalilla käsitellyt kohteet.


Käyttökohteet

Sahalauta karkeat hirsipinnat.


Riittoisuus

Sahalautapinnat ja karkeat hirsipinnat 4–6 m²/l.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

sivellin


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, maalattavan pinnan ja ilman lämpötilan vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Maalaamaton pinta: Harjaa puupinta puhtaaksi liasta, pölystä ja irtoavista puukuiduista. Poista irtoava pihka oksankohdista teräslastalla. Ennen maalattu pinta: Poista ennen punamullalla tai vastaavantyyppisellä ulkorakennusmaalilla maalatusta pinnasta irtautuva maali teräsharjalla ja harjaa pinta puhtaaksi pölyharjalla.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja käytön aikana sekä ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä harjasiveltimellä 1–2 kertaa runsaasti. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi. Jos tuotetta ruiskutetaan, suositellaan, että pinta sivellään tiukkaan heti ruiskutuksen jälkeen, jotta varmistetaan maalin tartunta sekä oikea kerrospaksuus.


Huoltomaalausohjeet

Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen. Likaantunut pinta voidaan kevyesti harjata tai pestä pelkällä vedellä.


VOC

EU VOC-raja-arvo (cat A/d) 130 g/l (2010). Öljypohjainen Punamaali sisältää VOC max. 130 g/l.


Säänkestäviä rautaoksideja

Öljypohjaisen Punamaalin väripigmentteinä on käytetty säänkestäviä rautaoksideja, jotka suojaavat puuta säärasituksilta ja hidastavat kosteuden sekä auringonvalon vaikutusta. Perinnemaalien tapaan pinta kuluu kauniisti vähitellen vuosien myötä.

Product usp1consumer_img
Tikkurila Punamaali

Täyshimmeä

Öljypohjainen Punamaali muodostaa karkeille puupinnoille perinteisen punaisen, täyshimmeän pinnan, joka kuluu vähitellen ajan myötä. Soveltuu käsittelemättömälle tai ennen punamaalilla tai punamultamaalilla maalatulle sahalauta- tai karkealle hirsipinnalle. Öljypohjainen puumaali antaa pihasi talousrakennuksille raikkaan ilmeen, joka sopii suomalaiseen maisemaan.

Product usp2consumer_img
Punamaali

Hengittävä

Öljypohjainen Punamaali antaa ulko- ja talousrakennusten pinnoille hengittävän pinnan, joka antaa vesihöyryn tunkeutua hyvin ulos. Hirsirakenteiden luonnollinen kosteuseläminen ei esty ja puu pysyy terveenä.

Product usp3consumer_img
Punamaali Tikkurila
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi