Pölynsidonta-aine

Pienipartikkeliseen akrylaattisideaineeseen perustuva pölynsidonta-aine.

M1
  • Pölynsidonta-aine
  • Hyvästi betonipöly
  • Monia käyttöalueita
  • 805
  • 4 m²/l
  • 8 m²/l
  • 1 h
Kuvaus

Pienipartikkeliseen akrylaattisideaineeseen perustuva pölynsidonta-aine.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien kiviainespintojen pölynsidontaan. Pölynsidonta-aine tunkeutuu kokoluokkansa ansiosta hyvin alustan huokosiin ja lujittaa alustaa. Ei muodosta kalvoa pintaan eikä muuta alustan alkuperäistä väriä.


Käyttökohteet

Betoni-, rappaus-, tasoite- ja tiilipinnat sekä yleisimmät mineraalilevyt kuivien sisätilojen seinä- ja kattopinnoilla. Sopii myös betonilattioiden käsittelyyn sekä säärasitukselta suojassa oleviin ulkotiloihin.


Riittoisuus

4–8 m²/l. Riittoisuuteen vaikuttavat käsiteltävän pinnan karkeus ja huokoisuus.


Ohenne

Vesiohenteinen


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Säilytetään kuivassa ja viileässä, auringonvalolta suojattuna. Purkki suljetaan huolellisesti seuraavaa käyttöä varten. Avattu astia ei kestä pitkäaikaista varastointia.


Maalausolosuhteet

Pölynsidontatyön ja kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja tuotteen lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Älä levitä tuotetta märälle tai imemättömälle alustalle.


Pinnan esikäsittely

Alustan tulee olla riittävästi kuivunut ja kovettunut ennen pölynsidontakäsittelyä. Rappauspinnan kuivumis- ja kovettumisaikaan vaikuttavat mm. käytetyn rappauslaastin koostumus (esim. kalkki–sementtisuhde), kuivumis- ja kovettumisolosuhteet sekä rappauslaastikerroksen paksuus. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Mikäli suolojen tulo on erittäin voimakasta ja jatkuvaa, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esimerkiksi hiekkapuhalluksella, riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Poista pinnassa esiintyvä lasimainen ja kiiltävä sementtikivi hiekkapuhalluksella, betonin hiomiseen tarkoitetulla hiomakivellä tai painepesulla hiekkalisäyksellä.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Pölynsidonta-aine huolellisesti ennen käyttöä. Levitä Pölynsidonta-aine ohentamattomana. Levitysmäärä on sopiva, kun tuote on imeytynyt alustan huokosiin ja pinnalle ei jää kiiltävää, lakkamaista kalvoa.


Huoltomaalaus:

Pölynsidonta-aineella käsitelty pinta voidaan huoltokäsitellä samalla tuotteella. Tarvittaessa päällemaalattavissa. Mahdollinen jatkokäsittely voidaan suorittaa seuraavana päivänä.


VOC

(cat A/h) max. 30 g/l (2010). Pölynsidonta-aine sisältää VOC max. 30 g/l.


Pölynsidonta-aine

Pölynsidonta-aine on sopiva tuote kiviainespintaisten kuivien sisätilojen seinä- ja kattopintojen sekä betonilattioiden pölynsidontaan.

Product usp1prof_img
Hyvästi betonipöly

Hyvästi betonipöly

Pölynsidontaine on kiviainespintaisille seinä- ja kattopinnoille sekä betonilattioille kuivissa sisätiloissa. Pienipartikkelisen sideaineensa ansiosta se tunkeutuu hyvin alustan huokosiin lujittaen sitä.

Product usp2prof_img
Monia käyttöalueita

Monia käyttöalueita

Pölynsidonta-aine soveltuu seinä- ja kattopinnoille sekä betonilattioihin kuivissa sisätiloissa. Se soveltuu myös ulkotiloihin, jotka ovat suojassa säärasitukselta. Pölynsidonta-aine sopii betoni-, rappaus-, tasoite- ja tiilipinnoille sekä yleisimmille mineraalilevypinnoille.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi