Solid WB-L Primer

Vesiohenteinen, hyvin alustan huokosiin tunkeutuva hienojakoinen pölynsidonta- ja pohjustusaine.

M1
Avainlippu
  • 8010
  • 5
  • 10
  • 2 h
  • 1 h
Kuvaus

Vesiohenteinen, hyvin alustan huokosiin tunkeutuva hienojakoinen pölynsidonta- ja pohjustusaine.


Ominaisuudet

Käsittelemättömien betonilattioiden pohjustukseen ennen pintamaalausta Solid WB-L -lattiamaalilla. Soveltuu kuivien tilojen lattioihin, joihin kohdistuu lievää mekaanista ja kemiallista rasitusta. Sopii myös kiviainespintojen pölynsidontaan. Parantaa maalin tarttuvuutta ja lujittaa alustaa.


Käyttökohteet

Asuin-, liike- ja varastotilojen betonilattiat ja -portaat sekä betoni-, rappaus-, tasoite- ja tiiliseinät. Sopii myös yleisimmille mineraalilevyille kuivien sisätilojen seinä- ja kattopinnoilla.


Riittoisuus

5–10 m²/l.


Ohenne

Vesiohenteinen


Maalausolosuhteet

Betonipinnan tulee olla kuiva ja vähintään 4 viikkoa vanha. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97 %. Pohjustustyön ja pohjusteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pohjusteen lämpötilan olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Älä levitä tuotetta märälle tai imemättömälle alustalle.


Pinnan esikäsittely

Alustan tulee olla riittävästi kuivunut ja kovettunut ennen käsittelyä. Maalaamattomat pinnat puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista. Mikäli suolojen tulo on erittäin voimakasta ja jatkuvaa, ei pintoja pidä käsitellä ennen kuin suolojen muodostumisen syyt on poistettu. Muottia vasten valetut betonipinnat on käsiteltävä mekaanisella menetelmällä, esimerkiksi hiekkapuhalluksella, riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi. Poista pinnassa esiintyvä lasimainen ja kiiltävä sementtikivi hiekkapuhalluksella, betonin hiomiseen tarkoitetulla hiomakivellä tai painepesulla hiekkalisäyksellä. Poista hiontapöly.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita huolellisesti ennen käyttöä. Solid WB-L Primer levitetään ohentamattomana. Pohjusteen määrä on sopiva, kun se on imeytynyt alustan huokosiin eikä pinnalle jää lakkamaista kalvoa. Pohjustettu pinta voidaan maalata Solid WB-L lattiamaalilla n. 2 h kuluttua normaaliolosuhteissa (23 °C, RH 50 %).


VOC

(cat A/h) max. 30 g/l (2010). Solid WB-L Primer sisältää VOC max. 30 g/l.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi