Unica Akva Lakka

Modifioituun akrylaattiin perustuva erikoislakka. Sisältää UV-suojan, muodostaa vettähylkivän pinnan.

M1 Avainlippu_NEW

Unica Akva Lakka

Modifioituun akrylaattiin perustuva erikoislakka. Sisältää UV-suojan, muodostaa vettähylkivän pinnan.

  • 805
  • 8 m²/l
  • 12 m²/l
  • 24 h
  • 1 h

Lopputulos

  • Puolikiiltävä

Kuvaus

Modifioituun akrylaattiin perustuva erikoislakka. Sisältää UV-suojan, muodostaa vettähylkivän pinnan.


Ominaisuudet

Uusien ja aikaisemmin lakattujen tai kuullotettujen puupintojen lakkaukseen ulkona ja sisällä. Soveltuu erinomaisesti teollisesti lakattujen ja kuullotettujen puupintojen huoltokäsittelyyn. Ei suositella tiiviille ja koville puulajeille, kuten tammi tai tiikki.


Käyttökohteet

Ikkunanpuitteet, ovet ja karmit. Myös lasitettujen parvekkeiden puiset paneelipinnat.


Riittoisuus

8–12 m²/l.


Työtapa

sivellin, ruiskutus


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


Pinnan esikäsittely

Poista nukkaantunut tai harmaantunut puupinta mekaanisesti. Käsittelemätön pinta: Puhdista käsittelemätön puupinta liasta, homeesta ja irtoavista aineksista. Pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla tai tarvittaessa Tikkurilan Homeenpoistolla. Poista irtoava pihka oksankohdista. Pohjusta paljaat puupinnat ulkona Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Aikaisemmin lakattu tai kuultokäsitelty pinta: Poista irtoava lakkapinta ja kitti aikaisemmin käsitellyltä pinnalta. Pese pinnat Maalipesulla tai tarvittaessa Homeenpoistolla. Hio kiiltävät pinnat himmeiksi ja pyöristä terävät kulmat. Poista hiontapöly. Sisäpuoliset puuosat: kittaa kolot ja syvennykset Spakkeli Puukitillä ja hio kitatut kohdat. Käsittele puupuhtaat pinnat ulkona Valtti Pohjusteella tai Valtti Plus Pohjusteella. Tee lasituskittaus Unica Ikkunakitillä. Huom! Unica Akva Lakalla ei voida lakata silikonikittien päälle tai silikonilla tahriintunutta pintaa.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Unica Akva Lakka huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä. Levitä siveltimellä 1–2 kertaa, uusille pinnoille 2 kertaa. Suurille pinnoille lakka kannattaa levittää ensin lyhytnukkaisella telalla ja tasoittaa heti siveltimellä. Älä päästä työrajaa kuivahtamaan. Unica Akva Lakkaa voi tarvittaessa ohentaa sivelyyn vedellä max 5 %. Lakka kuivuu nopeasti, joten työ kannattaa tehdä kaistaleina. Parhaiten työhön soveltuvat keinokuitusiveltimet, joiden harjasten päät ovat monihaaraiset. Käsittele puun päätypinnat huolellisesti.


Huoltomaalaus:

Unica Akva Lakka voidaan huoltokäsitellä Unica Akva Lakalla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Huoltomaalausohjeet

Lakattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa aikaisintaan 2 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla. Aikaisintaan 2 viikon kuluttua lakkaamisesta voidaan likaantunut pinta puhdistaa Talon Huoltopesulla (1 osa Talon Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


VOC

(cat A/e) 130 g/l (2010), Unica Akva Lakka sisältää VOC max. 130 g/l.


Helppo huoltolakka oville ja ikkunoille

Unica Akva Lakka sopii puisten ikkunoiden ja ovien ensi- ja huoltolakkaukseen kaikille vanhoille lakka- ja kuullotepinnoille.

Product usp1prof_img
unica akva laquer

Kestävä Suomen oloihin optimoitu

Unica Akva Lakka säilyttää ominaisuutensa helteessä ja pakkasessa, eikä kellastu. Tuote suojaa puuta kosteudelta ja ehkäisee puun elämistä ja halkeilemista.

Product usp2prof_img
unica akva laquer

Samalla tuotteella sisä- ja ulkopinnat

Unica Akva Lakalla voit käsitellä ikkunoiden ja ulko-ovien kaikki pinnat. Ulkopintoihin tuotetta suositellaan käytettäväksi sävytettynä.

Product usp3prof_img
unica akva laquer
Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi