Ykköskatto

Puhtaan valkoinen, heijastamaton kattomaali. Korkealaatuinen erikoisdispersiomaali, sekä tela- että ruiskumaalaukseen. Erinomainen tartuntakyky sekä uusille että aiemmin maalatuille pinnoille. Vesiohenteinen ja täyshimmeä. M1 -luokitus. Joutsenmerkitty (lupanumero 4096 0027).

EPD verified
M1
Nordic Ecolabel
Avainlippu
  • Puhtaan valkoinen kattomaali
  • Suunniteltu ammattilaisille
  • Joutsenmerkitty
  • 5 m²/l
  • 11 m²/l
  • 4 h
  • 0.5 h

Lopputulos

  • Täyshimmeä

Kuvaus

Puhtaan valkoinen, heijastamaton kattomaali. Korkealaatuinen erikoisdispersiomaali, sekä tela- että ruiskumaalaukseen. Erinomainen tartuntakyky sekä uusille että aiemmin maalatuille pinnoille. Vesiohenteinen ja täyshimmeä. M1 -luokitus. Joutsenmerkitty (lupanumero 4096 0027).


Ominaisuudet

Kattopintojen maalaus kuivissa sisätiloissa. Soveltuu hyvän kulutuksenkeston ansiosta myös esim. keittiöiden, liike-, luokka- ja potilashuoneiden sekä porrashuoneiden kattopintojen maalaukseen. RL 01…03.


Käyttökohteet

Rappaus-, betoni-, tasoite-, lastulevy-, kipsilevy- ja puukuitulevypinnoille sekä uudis- että huoltomaalaukseen käyttöohjeen mukaan. Soveltuu myös sinkityille ilmastointikanaville.


Riittoisuus

Teoreettinen riittoisuus: 8–11 m²/l. Käytännön riittoisuuteen vaikuttavat maalausmenetelmä ja -olosuhteet sekä maalattavan rakenteen muoto että pinnan laatu.


Ohenne

Vesiohenteinen


Työtapa

ruiskutus, tela


Varastointi

Suojattava pakkaselta. Säilytetään kuivassa ja viileässä, auringonvalolta suojattuna. Sävytetty tai avattu astia ei kestä pitkäaikaista varastointia.


Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Pinnan esikäsittely

Maalaamattomat pinnat: Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Ennen maalatut pinnat: Puhdista pinnat Tikkurilan Maalipesulla. Tasoita halkeamat ja kolot kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tai Prestonit tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Vesiarat kattopinnat esim. kalkkimaalilla maalatut tai ruiskutasoite katot. Poista tarvittaessa irtoava ja huonosti kiinnioleva aines ja pohjamaalaa liuotinohenteisella Tixomatt sisäkattopohjamaalilla käyttöohjeen mukaan.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Sekoita Ykköskatto hyvin ennen käyttöä. Levitä telalla tai ruiskulla 1–2 kertaa.


Huoltomaalaus:

Ykköskatolla maalatut kattopinnat voi huoltomaalata samalla tai samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Ks. Pinnan esikäsittely.


Työvälineiden pesu

Työvälineet puhdistetaan vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suosittelemme Tikkurilan Pensselipesua.


Huoltomaalausohjeet

Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan nihkeäksi puristetulla pehmeällä siivousvälineellä ja neutraalilla (pH 6–8) pesuaineliuoksella. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa. Pinta ei saa jäädä märäksi puhdistuksen jälkeen. Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, pinta puhdistetaan kevyesti nihkeällä puhdistusliinalla.


VOC

(cat A/a) 30 g/l (2010) Ykköskatto sisältää VOC max. 30 g/l.


Puhtaan valkoinen kattomaali

Ykköskatolla maalaamalla saadaan heijastamaton pinta, joka tasoittaa alustan pienet virheet jättäen ihanteellisen täyshimmeän valkoisen pinnan.

Product usp1prof_img
Durable ceiling surface.

Suunniteltu ammattilaisille

Erikoisdispersiomaali sekä tela- että ruiskulevitykseen. Erinomainen tarttuvuus sekä uusille että aiemmin maalatuille pinnoille, myös sinkityille pinnoille, mm. ilmastointikanaville.

Product usp2prof_img
Durable ceiling surface.

Joutsenmerkitty

Ykköskatto-maalille on myönnetty Joutsenmerkki, joten se on vastuullinen valinta ja tukee kestävää rakentamista.

Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi