Huone maalattu Tikkurilan sisäseinämaalin sävyllä V413 Ruusun hetki.

Inspiraatiota luonnosta

Luonnollisia sävyjä, materiaaleja ja vehreyttä sisätilojen suunnitteluun. Biofiilisessä suunnittelussa ulkotilaa tuodaan sisälle käyttämällä maanläheisiä värejä ja luonnonmateriaaleja. Se rauhoittaa tilan tunnelmaa ja edistää hyvinvointia. Color Now 2023 -värikokoelma on Tikkurilan väriasiantuntijoiden kuratoima värikokoelma, jonka avulla voit tuoda luonnon harmoniaa ja sävyjä sisätiloihin.

Biofiilisella suunnittelulla pyritään luomaan sisätiloihin luonnonmukainen ympäristö, joka lisää tilan harmoniaa ja rauhallisuutta. Siinä hyödynnetään erilaisia luonnon elementtejä, kuten huoneeseen tulevaa luonnonvaloa, luonnonmateriaaleja, kasveja sekä luonnon inspiroimia tekstuureja ja muotoja. Kaikkein yksinkertaisin tapa tuoda luontoa huoneeseen on antaa raikkaan ilman virrata ikkunasta sisään.

Color Now 2023 -värikokoelman avulla voit suunnitella tilan, joka täyttyy luonnon kosketuksesta. Lue asiantuntijoidemme vinkit Color Now 2023-väripaletin hyödyntämisestä tilan suunnittelussa. 

Valo heijastuu vaaleanpunaisella Y406 Rivieralla maalatusta seinästä.

Valo – ensimmäinen huomioitava seikka

Luonnonvalon määrän maksimointi lisää luonnon tuntua sisätiloihin. Suuret ikkunat päästävät huoneeseen paljon luonnonvaloa, mutta jos ikkunat ovat pienet, voit silti lisätä valoisuutta valitsemalla seiniin vaaleita värejä, jotka heijastavat sisään tulevaa valoa paremmin. Kuvassa valo heijastuu vaaleanpunaisella Y406 Rivieralla maalatusta seinästä.

Luonnonmateriaalit

Luonnonmateriaalit sopivat hyvin yhteen luonnonvalon kanssa. Voit kokeilla erilaisia luonnonmateriaaleja: puuta, korkkia, villaa, savea ja kiveä. Ne ovat myös ajattomia ja monipuolisia. Kun käytät puuta, kuten kuvassa, suosi puun luonnollisia värejä, jotta vaikutelma on aidon kesyttämätön. Vaalea puu muodostaa voimakkaan parin vuoden värin V413 Ruusun hetki ja maanläheisen keltaisen J392 Tuohus -sävyn kanssa.

Kokeile myös luonnonmateriaaleista valmistettuja tekstiilejä, jotka tuovat tilaan viihtyisyyttä ja kodikkuutta. Muista klassikot, kuten villa, puuvilla ja pellava. 

V413 Ruusun hetki ja keltainen J392 Tuohus -sävyt seinissä.
Inspiraatiota luonnosta.
Lapset leikkii huoneessa, jonka seinät on maalattu Tikkurilan sävyllä M499, Luola.

Luonnon värit

Luonnossa on monenlaisia värejä neutraaleista ja pehmeistä maanläheisistä sävyistä kirkkaisiin ja eloisiin sävyihin, joita esiintyy kukissa ja hedelmissä. Biofiilisessä sisustuksessa käytetään laajaa valikoimaa neutraaleja ja vihreitä sävyjä, joita ovat esimerkiksi kivenharmaa X447 Merisavu, hiekan persikkainen sävy Y406 Riviera sekä sammaleen ja lehdenvihreä M449 Luola.

Kuvassa käytetty sammaleenvihreä M449 Luola luo huoneeseen aivan omanlaisensa tunnelman. Kattoa peittävä hennon vaaleanpunainen H320 Magnolia sopii hyvin yhteen voimakkaan vihreän kanssa. 

Luonnon värien tuominen huoneeseen vaikuttaa merkittävästi tunnelmaan. Kokeile esimerkiksi kamelin ja kullanruskean neutraaleja sävyjä, kuten J392 Tuohus, joka on suosittu biofiilisessä sisustuksessa. Suosi vihreää kaikissa sen sävyissä ja muodoissa. Voit esimerkiksi lisätä kasveja, maalata muutaman seinän taitetulla vihreällä, kuten M449 Luola tai S440 Silkkitie, tai lisätä vihreitä sistustustekstiileitä, esimerkiksi tyynyjä. Vihreä rauhoittaa tilaa kaikissa muodoissaan.

Orgaaniset muodot

Luonnolliset muodot miellyttävät usein silmää. Pyöreät, kaarevat ja orgaaniset muodot pöydissä, muissa huonekaluissa tai esimerkiksi kuvioina seinällä ovat loistava tapa lisätä biofiilistä tunnelmaa sisätiloihin. Lisää huoneen sisustukseen ainutlaatuisia ja kauniita käsintehtyjä esineitä. 

Sisustaminen kasveilla on erinomainen tapa puhdistaa sisätilojen ilmaa. Lisäksi kasvien orgaaniset muodot tuovat pehmeyttä ihmisen luomiin, seinien ja kattojen teräviin linjoihin. 

Sisätilan seinät maalattu Tikkurilan sävyllä V413 Ruusun hetki.

Haluatko lisää inspiraatiota ja työkaluja suunnittelun tueksi?

Ruoki luovuuttasi tutustumalla uusimpiin trendeihin ja kartuta osaamistasi pintakäsittelyratkaisuista. Liity sisäpiiriin ja tilaa Tikkurilan Pro Insight-uutiskirje, joka on tarkoitettu rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ammattilaisille.

TILAA PRO INSIGHT -UUTISKIRJEEMME JA SAAT AJANKOHTAISIMMAT UUTISET SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI
Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi