Ovien takaa aukeaa huone, joka on maalattu Tikkurilan Tuulihaukka-sävyllä.

Värien rohkealla käytöllä lämmin ja viihtyisä tunnelma

Hyödynnä tilan suunnittelussa Color Now 2023 -värikokoelmaa.

Lämpimät sävyt, rohkeat värit ja intensiiviset tilat. Color Now 2023 -kokoelman rohkea väripaletti tuo tilaan aivan uudenlaisen tunnelman.

Keittiön seinä maalattu Tikkurilan sävyllä Riviera (vaalea persikka) ja Luola (sammaleenvihreä).

Color Now 2023 -värikokoelma on täynnä rohkeita sävyjä, joilla voit luoda ainutlaatuisen lämpimän ja viihtyisän tunnelman. Värikokoelma on luotu sisustamiseen, jossa värejä yhdistellään odottamattomin ja rohkein tavoin.

Kokoelma sisältää syviä ja täyteläisiä värejä, kuten vuoden 2023 väri V413 Ruusun hetki sekä maanläheinen ruskea L478 Tuulihaukka, tummanpuhuva ja arvoituksellinen X501 Munakoiso ja rehevän vihreä M449 Luola. Kuulas S440 Silkkitie, persikkainen Y406 Riviera ja eloisa, viileään taittava H320 Magnolia valaisevat kokoelmaa. Siirry Color Now 2023 ‑värikokoelmaan tästä.

Halusitpa sitten luoda täyteläisen värikkään tai harmonisen rauhallisen tunnelman, lue alta parhaat vinkkimme Color Now -värikokoelman käyttämiseen. 

Tikkurilan sävyllä Ruusun hetki V413 maalattu seinä.

Värikokoelma suunnittelun lähtökohtana

Tilan värimaailman suunnittelu kannattaa aloittaa värikokoelman valinnalla. Color Now 2023 -värikokoelma on Tikkurilan väriasiantuntijoiden kuratoima väripaletti, joka toimii sisustuksen moodboardina. 

Väriyhdistelmien luominen tilaan alkaa usein etsimällä väriviuhkasta vastakkaiset värit, kuten esimerkiksi seinäväriksi sammaleenvihreä M449 Luola ja kattoon heleä, viileään taittava H320 Magnolia. Näin tilan värit ovat keskenään tasapainossa, ja jokainen väri näyttää täyteläiseltä. Sopiva väriyhdistelmä saa huoneen näyttämään upealta. 

Valaistus herättää värit eloon

Color Now 2023 -värikokoelman lämpimät sävyt kutsuvat huoneeseen viihtymään. Ne luovat intiimin ja lämpimän tunnelman, joka tuntuu ylelliseltä. 

Vuoden väri 2023, V413 Ruusun hetki, on rohkea sävy, jota voi käyttää huoneen jokaisella seinällä. Näin rohkeaa väriä käytettäessä on tärkeää kiinnittää huomiota valaistukseen, joka vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen. Mitä tummemman valaistuksen valitset, sitä voimakkaammilta värit näyttävät ja sitä tummempi huoneen tunnelma on.

Riko rajoja

Vain yhden tai kahden värin käyttö saattaa tehdä huoneesta lattean. Hieman laajemmalla väripaletilla saat aikaan voimakkaamman ja dynaamisemman tilan. Valitsemalla yhden päävärin ja kaksi sivuväriä varmistat, ettei huoneesta tule kaoottinen. Voit esimerkiksi luoda tilaan energisyyttä yhdistämällä sävyjä L487 Tuulihaukka ja X501 Munakoiso rauhoittavaan X447 Merisavuun viereisen kuvan mukaisesti. Kaapiston oven vaaleanharmaa X447 Merisavu korostaa muun tilan tunnelmaa. Lisäksi valkoinen matto keventää muuten voimakkaan väristä kotitoimiston ilmettä. 
 

Värien rohkea käyttö luo lämpimän ja viihtyisän tunnelman.

Perspektiivillä leikittely huoneiden välillä

Kontrastivärit luovat kutsuvan tunnelman. Kuvassa seinät on maalattu vuoden 2023 värillä V413 Ruusun hetki. Taitetun fuksianpunaisen vastaparina on J392 Tuohus viereisessä huoneessa. Tilan värivalinnat tuovat moniulotteisuutta alueiden välille. Tilan tunnelmaa määrittää naapurihuoneiden vuoropuhelu, sillä värit vaikuttavat aina myös viereiseen huoneeseen.

Värien rohkea käyttö luo lämpimän ja viihtyisän tunnelman.

Haluatko lisää inspiraatiota ja työkaluja suunnittelun avuksi?

Ruoki luovuuttasi tutustumalla uusimpiin trendeihin ja kartuta osaamistasi pintakäsittelyratkaisuista. Liity sisäpiiriin ja tilaa Tikkurilan Pro Insight-uutiskirje, joka on tarkoitettu rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ammattilaisille.

TILAA PRO INSIGHT -UUTISKIRJEEMME JA SAAT AJANKOHTAISIMMAT UUTISET SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI
Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi