Terassi lämpökäsitellystä puusta.

Lämpökäsitellyn puun pintakäsittely

Lämpökäsitelty puu suositellaan aina pintakäsiteltäväksi, jos halutaan estää puun harmaantuminen.

Lämpökäsiteltyä puuta voidaan pintakäsitellä kuten tavallista puuta, ja yleiset pintakäsittelysuositukset koskevat myös lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsitelty puu pohjustetaan kuten tavallinen puu, ja katkaisupinnat suojataan.

Lämpökäsitellylle puulle suositellaan haponkestäviä kiinnikkeitä.

Pintakäsittelysuositukset

Värittömät puuöljyt tai puunsuojat eivät suojaa lämpökäsiteltyä puuta auringonvalon aiheuttamalta haalistumiselta. Kun lämpökäsitelty puu on haalistunut, voidaan ruskea väri palauttaa hiomalla pinta tai pesemällä puu ja karhentamalla pinta ohjeiden mukaan. Terassi- ja kalustepesu soveltuu puisten terassien ja ulkokalusteiden puhdistukseen ja uudistamiseen ennen huoltokäsittelyä.

Värittömillä pintakäsittelyaineilla tehdään uusintakäsittely tarvittaessa vuosittain siten, että imeytymätön öljy pyyhitään pois. Kun lämpökäsitellyt puutarhakalusteet ovat katetussa tilassa suojassa auringolta ja sateelta, värittömät käsittelyt ovat riittävät. Valtti Plus Wood Oil puuöljy ulkopuupinnoille estää puun halkeilua ja suojaa erinomaisesti kosteudelta tehden puupinnasta säänkestävän. Valtti Plus Wood Oil voidaan sävyttää Tikkurilan kuultaviin sävyihin.

Pigmentoidut kuullotteet tai puuöljyt suojaavat lämpökäsiteltyä puuta tehokkaammin kuin värittömät käsittelyt. Pintakäsittely voidaan tehdä pigmentoidulla tuotteella, jolla saadaan mahdollisimman samansävyinen lopputulos kuin lämpökäsitelty puu. Lämpökäsitellylle puulle suositellaan sävyä 318R. Mitä peittävämpi eli väriltään syvempi pintakäsittely on, sitä enemmän se suojaa alla olevaa puuta. 

Terasseille ja puutarhakalusteille suositellaan puuöljykäsittelyä, joka tehdään 1–2 kertaa siten, että ylimääräinen öljy pyyhitään pois. Pinnalle ei saa muodostua kalvoa, joka voi hilseillä pinnasta. Valtti Plus Terrace Oil soveltuu pihakalusteiden ja terassien suojaamiseen. Valtti Plus Terrace Oil puuöljystä on saatavilla valmisvärit ruskea, kelonharmaa ja musta.

Peittomaali antaa lämpökäsitellylle puulle parhaimman suojan. Mitä enemmän pigmenttiä tuote sisältää, sitä pitempi on yleensä huoltoväli. Tällöin kuitenkin lämpökäsitellyn puun väri peittyy.

Pintakäsiteltäessä lämpökäsiteltyä puuta pitää aina noudattaa pintakäsittelytuotteiden valmistajien ohjeita.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi