Temafloor-P300-Design floor

Vapaa kuviointi

Näyttävä ja yksilöllinen lopputulos.

Vapaan kuvioinnin lopputuloksessa näkyy niin suunnittelijan kuin tekijänkin kädenjälki. Näyttävin lopputulos syntyy suurilla, yksinkertaisilla kuvioilla, joiden muoto ja koko suhteessa lattian pinta-alaan on suunniteltu hyvin etukäteen. Vapaan kuvioinnin avulla voidaan esimerkiksi jakaa suuria, avoimia tiloja eri osiin, kiinnittää huomiota tiettyihin tilan osioihin tai vaikkapa merkitä ostoskeskuksen tai sairaalan kulkureittejä. Sävyvalinnoilla luodaan upeita kontrasteja ja vaihtoehtoisesti rauhallisempia kokonaisuuksia. Viivan paksuutta voidaan säädellä käyttämällä erilaisia kaatokannuja. Pikkutarkkaa työtä, mutta palkitsee taatusti tekijänsä.


Vapaaseen kuviointiin soveltuvat tuotteet:
Pohjustus: Temafloor 200 Primer tai Temafloor 220 W Primer
Kuviointi: Temafloor P 300 (saatavana myös RAL metallinhohtosävyt)

Vapaa kuviointi suoritetaan märkää märälle -tekniikalla käyttäen Temafloor P300-epoksipinnoitteita. Menetelmässä käytettäviksi soveltuvat sekä Temafloor P300 että Temafloor P300 Metallic. Tekniikka sallii vapaan kuvioinnin ja värityksen.

Sablonamainen kuviointi ei epoksipinnoitteilla onnistu, vaan tekijän kädenjälki näkyy lopputuloksessa. Näyttävin lopputulos syntyy suurilla, yksinkertaisilla kuvioilla. Sävyvalinnoilla luodaan joko upeita kontrasteja tai rauhallisempia kokonaisuuksia. Viivan paksuutta voidaan säädellä erilaisilla kaatokannuilla.

Vapaan kuvioinnin tekninen soveltuvuus

Pinnoitusmenetelmän tekninen soveltuvuus kohteeseen on varmistettava. Huomioitavia asioita ovat mm.

 • alustan soveltuvuus
 • mekaaniset ja kemialliset rasitukset
 • hoidettavuus ja huollettavuus
Temafloor P300 designlattia.

Kuvioinnin luonnostelu, suunnittelu ja värit

Kuviointi suositellaan sommiteltavaksi tilan kokonaisuus ja mittasuhteet huomioiden. Detaljien luonnostelussa on huomioitava käsityönä toteutettavan kuviointityön asettamat rajoitukset. Tarkkojen ja yksityiskohtaisten kuvioiden toteuttaminen ja toistaminen voi olla mahdotonta.

Kuviolattian näyttävyys voidaan varmistaa yksilöllisillä ja näyttävillä väreillä. Epoksipinnoitteiden laaja sävytettävyys tarjoaa suunnittelijalle lähes "vapaat kädet" kuviolattioita suunnitellessa.

Ideakuvia designlattioista ja vapaakuvioinnista löydät Pro Gallery -pintakuvapankistamme.

Työohjeet, vapaa kuviointi

Esikäsittely ja pohjustus

 1. Betonilattia esikäsitellään Temafloor P300 tuoteselosteen ohjeen mukaan.
 2. Lattia pohjustetaan Temafloor 200 tai Temafloor 220 W -liuotteettomalla epoksilakalla yhteen tai kahteen kertaan tiiviiksi.

Pinnoitus

 1. Pinnoitus suoritetaan 6-24 tunnin kuluttua pohjustuksesta Temafloor P300 -epoksipinnoitteella tuoteselosteen ohjeen mukaan.
 2. Pinnoite telataan lyhytnukkaisella telalla tasaiseksi kerrokseksi. Tarvittaessa pinta voidaan piikkitelata ilmakuplien poistamiseksi.

Kuviointi

 1. Kuviointiin käytettävä pinnoite sekoitetaan huolellisesti tuoteselosteen ohjeen mukaan. Kuviointia varten on hyvä varata erikokoisilla suuttimilla varustettuja kannuja.
 2. Kuviointi toteutetaan märkää märälle -tekniikalla. Pohjavärin on annettava kovettua riittävästi ennen kuvioinnin aloittamista. Sopiva aika on 20-30 minuuttia olosuhteista riippuen. Maksimiaika on 45 minuuttia, jotta kuvioinnille jäisi vielä työaikaa.
 3. Pinnoitetulla alueella liikkuessa käytetään piikkikenkiä. Kuviointiväri levitetään suunnitelman mukaisesti kannusta kaataen.
 4. Pinnoite on itsestään siliävää. Jos kuvio täytetään liian suurella määrällä väriä, se tasoittuu ja leviää kuvion yli. Tuotteen käyttäytymistä kannattaakin testata mallipalalle ennen ensimmäisen kuvioinnin aloittamista.

Tarvittaessa pinta voidaan lakata Temafloor 400 epoksilakalla.

TARVITSETKO LISÄTIETOJA TAI ONKO SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? ASIANTUNTIJAMME OVAT APUNASI KAIKISSA KAIKISSA BETONILATTIOIDEN PINNOITUKSEEN LIITTYVISSÄ KYSYMYKSISSÄ.
Ota yhteyttä
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi