Pro Tips: Maalausurakan kustannuslaskenta

Lue parhaat käytännöt ja hyödylliset vinkit maalausurakan kustannusarvion laskemiseen.

Olet luonnollisesti itse paras asiantuntija yrityksesi, kustannusrakenteesi, hinnoittelusi ja kilpailutilanteesi suhteen, mutta kokosimme yhteen pari vinkkiä, jotka saattavat auttaa tarjouskilpailun voittamisessa. Kokosimme Pro Clubin jäsenille parhaat käytännöt ja hyödylliset vinkit maalausurakan kustannusarvion tekemiseen.

Tarkkuus neliömetrien ja pintamateriaalien selvittämisessä kannattaa

Tärkeintä oikean hinnan määrittämisessä on tietää, montako neliömetriä maalattavaa pintaa on. Pyydä asiakkaalta tarkat mitat tai mittaa alue paikan päällä, jos mahdollista. Ota huomioon myös maalattava pintamateriaali ja sen kunto: maalaatko vanhaa vai uutta, puu- vai mineraalipintaa? Nämä ovat olennaisia tietoja kun lasketaan urakkaan kuluvaa aikaa sekä materiaalimenekkiä. Maalattavan pinnan kunnolla ja materiaalilla on huomattava vaikutus kustannuksiin.

Laske materiaali- ja työvoimakustannukset

Kun olet selvittänyt maalaustyön pinta-alan ja pintamateriaalit sekä niiden kunnon, on aika laskea materiaali- ja työvoimakustannukset: paljonko tuotteita ja montako työtuntia työn tekemiseen tarvitaan? Tässä vaiheessa on hyvä laskea kokonaisuudessaan työaika joka kuluu urakan valmisteluun, itse maalaustyöhön sekä materiaaleihin.

Muista ottaa huomioon muuttujat: esim. jos käytät maaliruiskua, säästät aikaa suurten pintojen maalaustyössä, mutta joudut sisällyttämään materiaalikustannuksiin lisäsuojauksen ja siihen käytettävän ajan.

Ota huomioon yksityiskohdat ja olosuhteet

Usein on hyödyllistä pilkkoa työ eri vaiheisiin. Jos teet kustannusarviota esimerkiksi sisämaalaustyöstä, mieti pohjaratkaisua ja tilankäyttöä: onko maalattava kohde neliön muotoinen huone vai tila, jossa on ikkunoita ja erilaisia kulmia? Montako eri värisävyä kohteeseen tulee, miten paljon kotelointeja ja yksityiskohtia on käsiteltävä jne.? Kiinnitä huomiota myös olosuhteisiin: voitko avata ikkunoita tuulettamista varten ja vaikuttaako ilmankosteus maalaustyöhän ja kuivumisaikaan? Asuntojen sisämaalauksessa jokainen urakka on omanlaisensa – yksityiskohtien ja maalausolosuhteiden huolellisella tarkastelulla voi vaikuttaa ratkaisevasti hinnoittelun onnistumiseen.

Muista ainakin nämä: 

  1. Mittojen tarkkuus on olennaisen tärkeää kustannusten arvioimisessa. 
  2. Ota huomioon kokonaiskulut ja työaika koskien valmistelua, itse maalausurakkaa ja materiaalikustannuksia
  3. Tilaratkaisun ja maalausolosuhteiden huomioiminen auttaa saamaan kustannusarvion oikein 
  4. Arvosta ammattitaitoasi ja tavoittele hyvää tuottoa

 

 

Annetut tiedot, ohjeet ja suositukset perustuvat parhaaseen tietotaitoomme ja kokemukseemme, mutta Tikkurila ei takaa, että ne olisivat sovellettavissa kohteessa sellaisenaan. Käyttämällä sivustoa ja tietoja hyväksyt, ettei Tikkurila ole vastuussa tietojen ja ohjeiden soveltamisesta kohteessa. Asiantuntijamme ovat apunasi, mikäli tarvitset lisätietoja tuotteiden soveltuvuudesta ja oikeasta käytöstä.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi