Jungmannin kullanhohtoiset sisäseinät

Vie tilasuunnittelu uudelle tasolle uniikkien pintojen avulla

Tehosteseinät ovat ainutlaatuinen keino luoda kiehtovia ja inspiroivia tiloja. Korostamalla sisätilojen pintoja struktuuripinnoitteilla ja efektimaaleilla, voidaan vaivattomasti luoda tiloihin erilaisia kiintopisteitä ja visuaalista kiinnostavuutta.

Struktuuripintojen ja tehosteseinien avulla voidaan luoda yksilöllisiä ja ainutlaatuisia sisustussuunnitelmia. Lisäämällä tekstuuria ja efektipintoja voidaan tilaan muodostaa mielenkiintoisia katseenvangitsijoita. Kaikilla seinäpinnoilla käytettynä tekstuurit ja tehosteet lisäävät koko tilan rikkautta ja luonnetta.

Yksilöllisyyden ja uniikin tyylin trendit ovat lisänneet tekstuuripintojen ja efektiseinien käyttöä sisustussuunnittelussa. Erikoismaalaustekniikoita hyödyntämällä värien ja kuvioiden yhdistäminen antaa lähes rajattomat mahdollisuudet sisustukseen. Erikoismaalauksessa näkyy vahvasti maalaustyön tekijän kädenjälki, ja kuten käsiala, seiniä koristava struktuuripinta tai efektimaalaus on aina ainutlaatuinen ja yksilöllinen. 
 

Struktuuripinnoitteiden valinta

Tikkurilan struktuuripinnoitteita on saatavilla eri karkeuksissa ja tuotteiden sävytys antaa laajat mahdollisuudet värisuunnitteluun. Hienorakeinen Tunto Hieno on kauniin huokoinen ja täyshimmeä, kun taas karkeampi Tunto Karhea luo elävän pinnan, jossa valo ja varjo viihtyvät rinnakkain. Tunto Kivi on luonnonkivipinnoite, jossa yhdistyvät luonnon jäljittelemätön kauneus ja aidon materiaalin arvokkuus

Sekä Tunto Hieno että Tunto Karhea voidaan sävyttää tuhansiin eri sävyihin Symphony-värikartan mukaan, mikä antaa rajattomat mahdollisuudet värien käyttöön ja luovuuteen. Tunto Kiveä valmistetaan kahdesta eri kivilajista: Harmaa graniitti ja Vaalea kalkkikivi. Värejä voi käyttää sellaisenaan tai sävyttää Tunto Kivi -värikartan mukaan sävyihin joissa säilyy aidon kiven tuntu.

Seinä maalattu Tunto hieno struktuuripinnoitteella.
Tunto Hienolla toteutettu efektiseinä (menetelmä Unique 17 - Stukko).

Efektiseinät ja struktuuripinnat sisustussuunnittelussa

Tällä hetkellä sisustussuunnitelmissa eniten käytetyt tekstuuripinnat ovat suhteellisen hienovaraisia ja tasaisia, jotka on toteutettu usein kahdella toisiaan lähellä olevalla sävyllä. Tällaista struktuuria sisäseiniin saadaan Tunto Hieno struktuuripinnoitteella levittämällä pinnoite telalla, ja pintakuvio tekemällä esimerkiksi muovilastalla kevyitä vetoja kostealle pinnalle.

Seinäpinnoille tehty tekstuuri luo pieniä varjoja ja lisää luonnetta pintaan. Tunto Hienolla tehdyt struktuuripinnat huokuvat luonnollista, maanläheistä lämpöä. Lopputulos korostaa käsintehtyä ja kerroksellisuutta, jotka näkyvät vahvoina nykypäivän sistustustrendeissä. 

Erikoismaalauksissa näkyy vahvasti tekijän kädenjälki, jolloin lopulliseen pintaan vaikuttaa maalarin "käsiala". Struktuuripinnoitteissa ja efektimaalauksissa kannattaakin aina pyytää maalarilta koemaalaus käytettävillä tuotteilla ja alustalla, jolloin suunnittelija tai arkkitehti voi aidon pintamallin perusteella hyväksyä pinnan ennen lopullista työn suorittamista. 

Struktuuripintojen ja tehosteseinien tekeminen ei ole vaikeaa, eikä siihen ole yhtä oikeaa tapaa, sillä onpa lopputulos millainen tahansa, seinästä itsestään tulee taidetta. Kun käytetään harmonisia ja toisiaan lähellä olevia sävyjä, sekä maalaria, jolla on kokemusta erikoismaalauksesta, onnistunut lopputulos on lähes taattu.

Pro Gallery -pintakuvapankistamme löydät esimerkkejä erilaisista efektiseinäpinnoista ja struktuuripinnoista sekä niiden toteutuksesta. 
 

Jungmannin korttelin käytävä.

Struktuuripintojen käyttö eri sisustustyyleissä

Olipa kyseessä välimerellinen, rustiikkinen tai loft-tyyppinen sisustus, struktuuripintojen avulla saat tilaan juuri oikean tunnelman. Struktuuripintoja voidaan käyttää erilaisissa tiloissa ja erilaisissa sisustustyyleissä, tehostepintana tai tilan kaikilla seinillä. Mahdollisuudet ovat loputtomat tehdäänpä struktuuripinta vain yhteen tehosteseinään tai käytetäänpä niitä huoneen kaikilla pinnoilla. Värien ja pintastruktuurien yhdistelmillä ja erilaisia maalaustekniikoita hyödyntäen, vain mielikuvitus on rajana erilaisten tyylien luomisessa ja korostamisessa.

Tunto Hieno- ja Tunto Karhea -struktuuripinnoitteita voidaan käyttää kuivissa sisätiloissa. Pinnat puhdistetaan kuivapuhdistuksena käyttäen imuria, pehmeää harjaa tai pölypyyhettä. Tuotteilla saadaan näyttäviä pintoja esimerkiksi ravintolatiloihin, auloihin ja muihin julkisiin tiloihin, joihin halutaan huomiota herättäviä yksityiskohtia ja yksilöllisiä pintoja.
 

Efektimaaleilla uusi ulottuvuus tilaan

Efektimaalien käyttö antaa paljon erilaisia mahdollisuuksia ihastuttaa asiakkaita ja vierailijoita näiden maalien poikkeuksellisella visuaalisella vetovoimalla. Efektimaaleilla voidaan vaikuttaa esimerkiksi tilan syvyysvaikutelmaan, tilan luonteeseen ja lisätä ripaus taiteellista tunnelmaa. Hyödynnä vaikkapa ylellisyyttä tihkuvaa metallinhohtoista viimeistelyä tai pehmeää hohtoa lisääviä helmiäistehosteita.

Koti Hotel Helsingin vastaanottotilasta on saatu uniikki ja näyttävä kullanhohtoisten tehosteseinien avulla. Erikoistehoste on saatu aikaan metallinhohtoisella Taika Paint -helmiäismaalilla, jonka päälle on sienellä taputeltu Harmony Kuviointimaali Symphony-värikokoelman sävyssä S401.

Jungmannin kullanhohtoinen sisäseinä.
Koti Hotel Helsingin vastaanottotilan näyttävä efektiseinä.

Haluatko lisää inspiraatiota ja työkaluja suunnittelun tueksi?

Tilaa uutiskirjeemme ja varmista, että saat viimeisimmät uutiset ja ajankohtaisimmat päivitykset tuotteistamme sekä pintakäsittelyratkaisuistamme. Lisäksi saat kutsuja koulutuksiin, webinaareihin ja paljon muuta! Liity mukaan.
 

TILAA PRO INSIGHT -UUTISKIRJEEMME JA SAAT AJANKOHTAISIMMAT UUTISET SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI
Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi